Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη 10/11- πρόγραμμα ~ katarraktisvillage

Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη 10/11- πρόγραμμα


Έκτακτο!!

Την προσεχή Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, παραμονή της τοπικής επετείου της Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό και των πολιούχων της Χίου Αγίων Βικτώρων, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκου.



Το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετών των δύο ημερών, 10ης και 11ης Νοεμβρίου,  περιλαμβάνει:
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

3,15’ μμ:  Άφιξη στο αεροδρόμιο «ΟΜΗΡΟΣ» της Χίου του Σεβ. Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, καθώς και του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου μετά της συνοδείας του. Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική και άγημα του Στρατού. Υποδοχή από τις αρχές του τόπου.

3.40’ μμ:  Άφιξη στην κεντρική πλατεία Βουνακίου της πόλης και αμέσως ο Σεβασμιώτατος θα προσκυνήσει και θα τελέσει Τρισάγιο στην φυλακή του Κάστρου όπου είχαν εγκλειστεί από τους Τούρκους (1822) ο Εθνομάρτυρας Μητροπολίτης Χίου Πλάτων (Φραγκιάδης) και οι πρόκριτοι της Χίου.

3.45’ μμ: Υποδοχή του νέου Μητροπολίτη υπό του Σεβ. Τοποτηρητή Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, του ιερού Κλήρου, των αρχών και του λαού. Προσφώνηση από τον Δήμαρχο Χίου και αντιφώνηση από τον νέο Μητροπλίτη μας.

4.15’ μμ: Τελετή Ενθρονίσεως  στον ιερό Μητροπολιτικό ναό.
5.00’ μμ: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής των Πολιούχων της Χίου, Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου.

6.30 μμ: Πάνδημη Λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Πολιούχων Αγίων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

07.00’ πμ: Ο Όρθος και, εν συνεχεία, η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, εις τον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου.
10.30’ πμ: Δοξολογία για την απελευθέρωση της Χίου από τον Τουρκικό ζυγό, υπό του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

chiosnews.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts