Αναζητοντας τους Νερόμυλους στις Αμάδες!! ~ katarraktisvillage

Αναζητοντας τους Νερόμυλους στις Αμάδες!!


Περιπλάνηση στις Αμμάδες.


Όλοι έχετε ακούσει για τους Νερόμυλους στις Αμμάδες το ζήτημα είναι Πόσοι από εσάς πήγατε; Και πόσοι από εσάς τους βρήκατε;
 Αλλά τους βρήκαμε εμείς για εσάς ποιοι; << (Αντώνης ο Δάσκαλος), Αστέριος, Μαρίνα, Ευαγγελία>>





 Μια παρέα από τέσσερα άτομα ήμασταν,  βέβαια θα ξεκινούσαμε καμία 15 με 20 είμαστε όλοι μια τάξη του ομηρείου που διδασκόμαστε την Τέχνη του πυλού! Αποφασίσαμε να πάμε εκδρομή βόρεια, καταλήξαμε στις Αμάδες και κει άρχισε ο Γολγοθάς βέβαια κατεβαίναμε στην αρχή,,,,, βρήκαμε κάποιους ανθρώπους του χωριού μας έδωσαν πληροφορίες προς τα πού να πάμε αλλά όλοι είχαν την έκφραση εάν τους βρείτε ;;;; Αλλά η ομάδα δεν μασούσε με μπροστάρη τον
δάσκαλο κ Αντωνη Τσατσαρώνη με μια μαγκούρα να ανοίγει δρόμο σπάζοντας κλαδιά αγκάθια χόρτα θάμνους περνώντας από γεφύρια  ξύλινα πέτρινα από κάτω να τρέχει το νερό ο δάσκαλος μπροστά και εμείς η τρείς από πίσω.




 Η μαρίνα ξέροντας τον Αντωνη από πίσω εγώ ο Αστέριος  με την Ευαγγελία τα νεοσύλλεκτα πατριωτάκια ακολουθούσαμε σε απόσταση ο ένας βοηθούσε των άλλο.










 Η απίστευτη ομορφιά της φύσης με τα χρώματα από τα δέντρα το Πελληναίο να μας σκιάζει από πάνω ήταν τέλεια, και μετά από 2:30 ώρες περπάτημα βρήκαμε των πρώτο μύλο.

















Μας έτρωγε η περιέργεια να δούμε και τον ποιο κάτω που φαινόταν από ψηλά, δεν έβγαινε όμως έκανα την αρχή καθαρίζοντας κάτι στην αρχή από το μονοπάτι και λέω δάσκαλε δεν,,,,   ρίχνει μια ματιά και λέει θα πάμε και αρχίζει το μάτς, θυμήθηκα μια ταινία με τον κλιντ ψάχνοντας χαμένους θησαυρούς, μόνο μπουσουλώντας δεν πήγαμε όλα τα άλλα τα κάναμε. 













Φτάνοντας όμως στον δεύτερο μύλο εκεί τα είδαμε όλα, βέβαια θα τα δείτε σε εικόνες αλλά θα σας τονίσω ότι στον πρώτο μύλο που πάνε μάλλον όσοι πάνε η πόρτες ήταν με λουκέτα ενώ στον δεύτερο που προφανώς δεν φτάνει κανείς  έσπρωξα την πόρτα και τσούκ μέσα,,,,


















Η εικονίτσα είναι Η Άγιοι Κων/νος & Ελένη







 απίστευτα πράγματα ακόμα μετά τόσα χρόνια σε έπιανε ένα δέος καθίσαμε λίγο απολαύαμε το τοπίο ξεκουραστήκαμε και βουρ για την επιστροφή, εκεί κοντά βρίσκουμε ένα άλλο κτίριο το οποίο ήταν ένας φούρνος, εχει αντέξει καλά βρήκαμε ένα κυπελάκι Λάφυρο είπα αλλά ο δάσκαλος μου είπε άσε να το βρούνε και άλλοι και έτσι δεν το πήρα βέβαια το έβγαλα από το χώμα που ήταν μισοσκεπασμενο και το έβαλα σε ένα τοίχο με κάτι άλλα  πράγματα για τους επόμενους επισκέπτες.











Έτσι αρχίσαμε των γυρισμό όπου στο δρόμο  βρήκαμε  έναν κύριο να μαζεύει ελιές και μας είπε κάποια πράγματα για τους μύλους, όπως ότι ήταν του παππού της γυναίκας του και ότι λεγότανε η μύλοι του Αλούρδα κτλ.

 
 ενα μανιτάρι  





 Μια φωλιά απο κάμπιες



ΥΓ.1<< Μαρίνα>> Δεν είχαμε ατυχήματα, μόνο απώλειες, μια φόρμα ήταν, και η καλή, αλλά τελικά το λύσαμε, θα την φοράει σε κάθε εξόρμηση.

ΥΓ.2 <<Λίτσα>> Έμαθε η κοπέλα ότι η τσικουδιά της Κρήτης βγαίνει από τα τσίκουδα!!!!  Βέβαια μετά μας την είπε λέγοντας ότι έχει κάνει πολλές πίτες από το λάδι της τσικουδιάς !!!!!

ΥΓ.3 Όταν ήρθα και εγώ στην Χίο δεν ήξερα τα τσίκουδα!!

και κλείνοντας !!!!




Οι Αμάδες είναι ενα χωριό περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου είναι ένα μικρό χωριό στο βόρειο τμήμα της, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πελληναίο. Όλη η περιοχή καλύπτεται από κερασιές και ελαιόδεντρα. Υπάρχουν πολλά ρυάκια και νερόμυλοι στην περιοχή. Οι αρχαίες παραδόσεις, μας λένε αυτές οι περιοχές προστατεύονταν πάντοτε από το θεό του Πελληναίου Δία. 

Περιμένοντας την Επόμενη Εκδρομή!!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts