ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2011!! ~ katarraktisvillage

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2011!!


Σήμερα τα Χριστούγεννα για όλους μας ήρθαν πρόωρα… τα έχουμε ανάγκη!!

Από το Αργεντικο στη Χίο 2010

Φέτος τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα… ήρθαν πρόωρα! Το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη, πάνω από το 30% των ελληνικών σπιτιών.. άνοιξαν την πόρτα τους στα Χριστούγεννα. Μικροί και μεγάλοι, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ένιωσαν πρόωρα την ανάγκη να στολίσουν το σπίτι τους, μαζί και την ψυχή τους με χαρούμενα γιορτινά χρώματα.


Φέτος, παρατηρήθηκε ότι εμείς ως  Έλληνες, για μια ακόμη φορά προσπαθήσαμε να «ξορκίσουμε» το κακό και βάλαμε στα σπίτια μας την γιορτινή διάθεση που απαιτούν αυτές οι μέρες! Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα, πολύ καιρό τώρα.. είναι μάλλον στο dna μας σαν έθνος να μην το βάζουμε κάτω και να βρίσκουμε λύσεις που «γιατρεύουν» την ψυχή και το συναίσθημά μας.

 Από την πλατεία ταχυδρομιου στην Λάρισα 2010

Παρ’ όλο που τόσα χρόνια, αυτό που είχαμε συνηθίσει είναι να βλέπουμε στολισμένα τα εμπορικά καταστήματα και τους δρόμους των διαφόρων Δήμων, φέτος είδαμε τα σπίτια. Πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να αλλάξουν την διάθεσή τους και την οικονομική ανέχεια της εποχής, φέρνοντας στο σπίτι και στην καρδιά τους το «βάλσαμο» των Χριστουγέννων.

Αν και τα προβλήματα τόσο στην χώρα μας, όσο και σε κάθε σπίτι χωριστά είναι πολλά, έχουμε την ανάγκη να «ξεχαστούμε» για λίγο και ν’ ανοίξουμε ξανά το σεντούκι της παιδικής μας φαντασίας και αθωότητας. Άλλωστε είμαστε από την φύση μας ένας δοτικός και άκρως συναισθηματικός λαός. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα αλλά δεν τα αφήνουμε να μας πτοήσουν.

Δεν είναι τυχαίο που σαν λαός, έχουμε την μοναδική ικανότητα να μετατρέπουμε κάθε γεγονός σε γλέντι! Δεν είναι τυχαίο που δεν σταματάμε να ανοίγουμε τα σπίτια μας, είτε το τραπέζι μας είναι στολισμένο με δεκάδες φαγητά, είτε με λιγότερα. Εμείς ξέρουμε πώς να δίνουμε, να μοιραζόμαστε και να περνάμε καλά… και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς!!

Το Άρθρο το διάβασα στο my family !!!

ΚΑΛΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!





Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts