ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 vs 2012!! ~ katarraktisvillage

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 vs 2012!!

Η Αλήθεια είναι ήθελα να κάνω μια μικρή αναφορά για την  επανάσταση, αλλά βλέποντας της ειδήσεις τσατάλια τα νεύρα μου.

( στο τέλος έχω βάλει ένα βιντεακι που μου έχει έρθει με email  από έναν φίλο ποιο παλαιά και λέγετε ο Γάμος του Μνημονίου ένα τραγουδάκι είναι με φωνή στυλ Ξυλουρη και διασκευή του ερωτόκριτου η επανάσταση της Ελλάδος ;; )
Συνεχίζω,,,,,
Είναι δυνατών να κάνεις παρέλαση χωρίς ο παλαμάκι των δικών σου ; Να κάνεις παρέλαση σε κλοιό αστυνομικών ;  Γιορτάζεις την απελευθέρωση μαντρωμένος;


Και ειδικά γιατί μου βγαίνει ο κάθε πολιτικός που με της μπαρούφες, λαμογιές, που έχουν κάνει θέλουν να βγούνε στην εξέδρα να γιορτάσουν τι; Των κλοιό που μας έχουν φέρει ; Την καταστροφή της χώρας που έχουν επιτύχει ; Τι ποιο χειρότερο να μπαίνεις σε ένα χώρο που βρίσκονται 10 με 15 άτομα και να μην βλέπεις ένα χαμόγελο; Να μιλάς στην παρέα και να λες πάμε αύριο μια βόλτα στην εξοχή να παίξουν τα παιδάκια να απόλαυσης την φύση τα λουλούδια τα ρυάκια  των ήλιο που δειλά δειλά και αυτός εμφανίστηκε και να σου λένε για την βενζίνη ;
 Τι να βγούνε να κάνουνε ρε παιδιά μην τρελαθούμε κιόλας;
 Απλά πάνε να τα ισοπεδώσουν όλα.
 Ο πάγκαλος λέει να σταματήσουν οι παρελάσεις,,,,, και των παίζουν όλοι ;  



Θα σας πω μόνο τι   έλεγε ο Κολοκοτρώνης  στην Πνύκα στις 8 Οκτωβρίου 1838

 «Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε; «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με τα σιταροκάραβα βατσέλια». Αλλά, ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση».

Εμείς τη κάνουμε ρε παιδιά;;;

Η ελληνική επανάσταση του 1821, επικός απελευθερωτικός αγώνας, του επί αιώνες,  υπόδουλου ελληνικού λαού, υπήρξε ο πιο σημαντικός σταθμός της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού.
Σφράγισε την εθνική πορεία των Ελλήνων, αφού η επιτυχής τελική έκβασή του, μετά από εννιά χρόνια σκληρού, ηρωικού, αλλά και αιματηρού πολέμου, σε πολλά μέτωπα, σήμανε την ίδρυση, από το 1830, του ελληνικού κράτους και την ένταξη της Ελλάδος, ύστερα από πολλούς αιώνες, στον πολιτικό χάρτη των ανεξάρτητων κρατών της γης.

Για αυτό μήπως πρέπει να παρελάσουμε όλοι εκτός από τους προδότες που μας αλωνίζουν και να τους βάλουμε αυτούς σε κλοιό και μαντρωμένους;;; λέω μήπως!!!



Share:

1 σχόλιο:

  1. Καλά τα λες εσύ αλλά με τόσα τούρκικα σείριαλ που ''τρώμε'' που να κουνηθείς από τον καναπέ....εδω σου λέει βολτάρει ελεύθερη φρεγάτα τούρκικη στα νερά της Αττικής!!! Για να μην σχολιάσω τα των ''επισήμων''!! Έχουνε και μούτρα να αντικρίζουνε τον λαό κατάματα και θέλουνε και εξέδρα στις παρελάσεις..... #@$#%$#%$^
    Είσαι Έλληνας; Τι προσκυνάς; Εμείς και στους θεούς ορθοί μιλούμε!! Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts