Η Νότια Χίος εκπέμπει SOS!! ~ katarraktisvillage

Η Νότια Χίος εκπέμπει SOS!!


Σήμερα το πρωί, και μετά από μια θυελλώδη  χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΧ, πλήρως απογοητευμένος, και απαισιόδοξος για αυτά που έρχονται, είπα να κάνω μια βόλτα στα χωράφια να πάρω δύναμη και να με φυσήξει φρέσκος αέρας, γύρισα λοιπόν απ' άκρη σ' άκρη τις καμένες περιοχές της νότιας Χίου.



Παντού μαρασμός, εγκατάλειψη, απογοήτευση. Χιλιάδες μαστιχόδεντρα καμένα,τα χωριά απ' τοn Άη Γιώργη, έως και τους Ολύμπους φαίνεται ότι θα πληρώσουν βαρύ το τίμημα της καλοκαιρινής πύρινης λαίλαπας.

Λύση δεν φαίνεται από πουθενά, η ένταξη στα ΠΣΕΑ για την αποζημίωση των παραγωγών είναι μετέωρη, αφού μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι την άνοιξη θα άρχιζε η καταγραφή των ζημιών, ακόμα σε κανένα από τα χωριά δεν έχει γίνει το παραμικρό.



Παραδείγματα από άλλα μέρη που είχαν ανάλογες καταστροφές, πχ φωτιές, πλημμύρες κλπ, έδειξε, ότι εαν δεν υπάρχει πίεση προς την κεντρική κυβέρνηση δεν επιτυγχάνεται το επιθυμητό
αποτέλεσμα, δηλ οι αποζημιώσεις είτε αργούν σημαντικά, είτε δεν έρχονται ποτέ.




Εδώ στην Χίο τι κάνουμε; Οι μαστιχοπαραγωγοί των Νενήτων, του Βουνού, και των Φλατσίων, που είχαν πληγεί από την φωτιά του 2008, - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί. 

Πολύ φοβάμαι ότι εαν ακολουθήσουμε το ίδιο χρονοδιάγραμμα, χωριά όπως η Βέσσα, η Ελάτα, το Λιθί, τα Αρμόλια, η Καλαμωτή, το Πυργί, οι Ολύμποι, το Θολοποτάμι, και ο Αης Γιώργης, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Με πετσοκομένα εισοδήματα τα χωριά θα ερημώσουν, οι νέοι θα φύγουν, και τα αποτελέσματα στην κοινωνία δεν θα αργήσουν να φανούν.



Οι αρμόδιοι φορείς ,αλήθεια τι κάνουν;
Υπάρχει κάποιο πλάνο;

H Νότια Χίος εκπέμπει SOS, με ευχές δεν σωζόμαστε, η τακτική του Πόντιου Πιλάτου δεν έχει αποτελέσματα η μόνη βοήθεια που μέχρι τώρα πήραν οι παραγωγοί ήταν τα δενδρύλια της MARFIN, και τα δενδρύλια του Δήμου Χίου,...τίποτα μα τίποτα άλλο!!!

Απο τον φίλο Γιώργο και το mastixi blog.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts