Χρυσός! …& Παγκόσμιος! ..& 11 ετών! ..& από τον Καταρράκτη!! ~ katarraktisvillage

Χρυσός! …& Παγκόσμιος! ..& 11 ετών! ..& από τον Καταρράκτη!!



Πριν λίγες μέρες έγινε στην Αθήνα το

2013 Ju-Jitsu World Championship


 Μια εβδομάδα πίεζα την κα Μαίρη ( η μαμά του) να μου στείλει πληροφορίες …μόλις όμως  είδα τις φωτογραφίες συγκινήθηκα….Ίσως είναι που το καλοκαίρι φέτος τον ζήσαμε πιο πολύ από τις άλλες φορές.


Ίσως είναι που αντί τα κανάλια να παίζουν τον Έλληνα
 που πήρε το παγκόσμιο χρυσό, ασχολούνται με το εάν ήταν οφ σαιτ οοοο;;;

Ένας αγώνας με συμμετοχή 18 χωρών!!!!!

Σας παρουσιάζω τον Δημήτρη Ξενάκη Παπασταύρου.



Λίγοι ξέρουν ποιος  είναι ο μικρός Δημήτρης….στης αρχές του δεν είναι να μιλάει για αυτό που κάνει.
Όταν κάνει διακοπές ….κάνει διακοπές….Και τις πιο πολλές μέρες τις περνάει στον Καταρράκτη!!!!!!!! Και το αγαπημένο του είναι να ψαρεύει!!!


Πριν λίγο καιρό είχε πάρει το χρυσό στο πανελλήνιο και έλεγα από τότε να του κάνω ένα αρθράκι ….αλλά κάτι δεν καθότανε και έλεγα πιο μετά, πιο μετά …..αλλά ήρθε η στιγμή και η κατάλληλη ώρα
νομίζω, μιας και ήρθε και το παγκόσμιο μετάλλιο !!


Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21/11/2003.
Γονείς του ο Θωμάς Παπασταύρου και η Μαίρη Ξενάκη.
.
 Έχει δυο αδέρφια μικρότερα, τη Μαργελένη και τον Κωνσταντίνο.


Πάει πέμπτη δημοτικού, είναι άριστος μαθητής με ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στα Μαθηματικά.
Ασχολείται με το τέννις, την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, ενώ σε σχολικούς αγώνες έχει πάρει μετάλλια στο άλμα εις ύψος και στη σκυταλοδρομία.


Στα πέντε του τον έγραψαν στο ju-jitsu και το okinawa karate τυχαία, μιας που θα ξεκίναγαν κάποιοι φίλοι του.

Με τον δάσκαλό του στα πρώτα του βήματα.

Επτάμιση χρονών πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για μαύρη ζώνη(!!!) στο okinawa karate και ένα χρόνο μετά στο ju-jitsu, αποτελώντας τον μικρότερο μαυροζωνά ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο.


'Έχει πάρει πολλές διακρίσεις, με κυριότερες τις εξής :

- Τον Νοέμβριο 2011 κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Okinawa Karate στα Kata και στο Fighting system.
- Τον Δεκέμβριο 2011 κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Acropolis International Ju-Jitsu Championship στο Fighting και στο Duo System.


- Τον Μάρτιο 2011 στέφθηκε 1ος Πανελληνιονίκης στο 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu στο Fighting.  Η νίκη του αυτή του έδωσε το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα Ju-Jitsu.
- Τον Νοέμβριο 2012 κατέκτησε ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Okinawa Karate και στο Fighting system αντίστοιχα.


- Τον Δεκέμβριο 2012 κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Acropolis International Ju-Jitsu Open Championship στο fighting και στο Duo Mix System.
- Τον Μάρτιο 2013 στέφθηκε για δεύτερη χρονιά χρυσός Πανελληνιονίκης στο 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu στο Fighting.  Επιπλέον, κατέκτησε και χάλκινο μετάλλιο στο Duo System στην κατηγορία αγόρια -15 ετών.

Στον Καταρράκτη !!
-Τον Σεπτέμβριο πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu στην κατηγορία αγόρια -15 ετών και πήρε χρυσό μετάλλιο στο Duo System (κάνοντας μας όλους πολύ περήφανους όταν ακούσαμε τον Εθνικό Ύμνο και είδαμε την Ελληνική σημαία να σηκώνεται για χάρη του!!!!!!).

Κατά τ' άλλα είναι ένα φυσιολογικό παιδί, αγαπητός στους φίλους του και καλός φίλος και ο ίδιος.  Τρελαίνεται να παίζει ποδόσφαιρο, είναι Παναθηναϊκός και κυρίως BARCELONA αφού ίνδαλμα του είναι ο MESSI.

ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗ ΧΙΟ, θα ήθελε να έρχεται στον Καταρράκτη από την πρώτη κιόλας μέρα των

Απο τα γενέθλια του αδελφού του το καλοκαίρι στον καταρράκτη!!

διακοπών του, αλλά συνήθως οι υποχρεώσεις του δεν του το επιτρέπουν.



Είμαι σίγουρος πως ο παππούς του Κώστας Ξενάκης  που τους έκανε να αγαπήσουν τη Χίο  θα ήταν πολύ περήφανος για τον Δημήτρη αν ζούσε.

Και επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες του Δημήτρη, ο προπονητής-δάσκαλος του Γιώργος Ζαντιώτης


Και πριν δείτε το βίντεο με την απονομή, θα αναφερθώ σε <<3 ατάκες>>

οι δύο από τον θείο του τον Νίκο ........στο τηλέφωνο, άντε και εις ανώτερα!!! μιλώντας με την κ Μαίρη τη μαμά του Δημήτρη.... ε και του λέω, ναι τώρα και Πανγαλαξιακό;;;;;;

Επίσης, άντε τώρα να του πει η μαμά του,  Δημητράκη έπλυνες τα δόντια σου να πας για ύπνο;;;

Και ο θείος του ο Κώστας σσ καρδιολόγος.. άντε λέει,  και όταν στα 5-6 του (ετών) που ήρθε για εξετάσεις και όντας εγώ λίγο περίεργος και υπερπροστατευτικός σαν γιατρός, να έλεγα όχι μην τον αφήνετε να αθλείται τόσο .....Θα τα έχανε όλα αυτά;;;;

Εμείς του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κάνει και είμαστε περήφανοι για αυτόν.!!

Δείτε και την απονομή και ακούστε περήφανα και τον εθνικό μας ύμνο!!

Απονομή και εθνικός ύμνος!!
Share:

2 σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts