Η Χίος άλλαξε και το Αιγαίο άλλαξε ... ~ katarraktisvillage

Η Χίος άλλαξε και το Αιγαίο άλλαξε ...


Δεν θα σας κάνω αναλύσεις σας το έχω πει πολιτικός δεν είμαι.
Δύο πράγματα, το πρώτο..... και παίρνοντας τον τίτλο μιας ταινίας 

Η I-4 χαριτολογώντας  (Loafing and Camouflage: I-4) με ότι τους έχει χρεωθεί άσχετοι άπυρη  και όλα τα άλλα ΟΙ )

Μανώλης Βουρνούς - Ιάκωβος Αμύγδαλος

Δημήτρης Κάραλης - Στρατής Γδύσης 


και όλοι η άλλοι που δουλέψαμε μαζί τους.

Το Αποτέλεσμα ... Η Χίος άλλαξε.


Επίσης Το βόρειο Αιγαίο Άλλαξε.
Και το δεύτερο, μια από τα ίδια ...Η Κυρια Χριστιάνα Καλογήρου..και το επιτελείο της.


Εδώ θα σταθώ σε μια συνέντευξη του Κύριου  Γιάννη Ξενάκη  που άκουγα στο ράδιο και έλεγε ότι και εκεί, στο συνδυασμό του δηλαδή,  και κει τους καταλόγιζαν ότι ήταν όλοι άπυρη και όλα τα (ΟΙ) .

Το αποτέλεσμα ... Το Αιγαίο άλλαξε.

Λοιπόν η μεν άπυρη να στρωθούν στην Δουλεια ..
και ΄
η μεν έμπειροι να αναρωτηθούν γιατί όλοι αυτοί η εμπειρία πήγε στράφι.

Τα αποτελέσματα του Καταρράκτη.


Εδώ βέβαια η αλήθεια είναι ότι με τον κόσμο που μιλούσα ήξερα ότι θα γίνει μπαμ αλλά ότι η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΟ θα βγει πρώτη.!!!!!!!!!

Και λίγα λόγια για να κλίσει  και το θέμα με τα εκλογο μπου ρου μπου ρου. 

Δεν μπορεί να έχεις δυο Νέα παιδιά από το χωριό σου την Ματίνα και τον Παναγιώτη με διαφορετικούς συνδυασμούς...... δε μου λέει τίποτα αυτό, αλλά ξέρω ότι αυτοί θα ασχολούνταν με το χωριό τους.
Δεν μπορεί να παίρνουν περισσότερους ψήφους σε άσχετα χωριά από ότι το δικό τους, ελπίζω να το καταλαβαίνεται αυτό, γιατί πολλές φορές θα πείτε εάν ήταν κάποιος από τους δυο ;;\

Επίσης στηρίξαμε τον Βασίλη; όχι δεν τον στηρίξαμε,  δεν μιλάω για μένα και για αυτούς που ψηφίσαν άλλο συνδυασμό για τον άλφα βήτα λόγο.

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Ο Κάθε άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του μπαίνει στο εκλογικό κέντρο, χαιρετά και παίρνει τα
ψηφοδέλτια.

«Ρε παιδιά το μεγάλο είναι για το δήμο και το μικρό για τις άλλες; για να μην τα μπερδέψω. α ρε που μας καταντήσανε· κείνα που κατηγορούσα μια ζωή να τα κάνω και γω. αφού ούτε ακούω, ούτε βλέπω ήρτα να ψηφίσω…»

Εκλέχθηκαν άραγε οι καλύτεροι, αυτοί που έχουν τις περισσότερες δυνατότητες να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία; Μικρή σημασία έχει η προσωπικότητα, η πολιτική δράση και στάση, ο δημόσιος λόγος του υποψήφιου. Στις μικρές κοινωνίες οι περισσότεροι ψηφίζουν με βάση γνωστούς, φίλους, υποχρεώσεις κτλ.

Αυτός που έχει καλύτερες «άκρες», τους κατάλληλους ανθρώπους που θα πλησιάζουν τους απρόβλεπτους πολίτες (και σ” αυτή την περίπτωση ψηφοφόρους) και είτε με ευγενικό, είτε με πιεστικό τρόπο, είτε γιατί έχουν το θάρρος ή το θράσος, θα τους πείσουν ή θα τους αναγκάσουν να ψηφίσουν τον συγκεκριμένο υποψήφιο. Ανθρώπους, για διάφορους λόγους, αποκλισμένους από την κοινωνική ζωή των μικρών κοινωνιών, στις εκλογές τους θυμούνται όλοι. Πόρτες που δεν τις χτυπά κανείς δέχονται εφνιδιαστικές επισκέψεις συγγενών, παλιών γνωστών και οποιουδήποτε μπορεί να ασκήσει πάνω τους επιρροή. Το σαφάρι κορυφώνεται έξω από τα εκλογικά κέντρα όπου αρκετοί υποψήφιοι και οι συνεργάτες τους με ντοσιέ γεμάτα σταυρωμένα ψηφοδέλτια έχουν στήσει καραούλι.

Στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές μπορεί να μην ψηφίζουν τα δέντρα αλλά ψηφίζουν σχεδόν όλοι, η αποχή είναι πλασματική γιατί οι εκλογικοί κατάλογοι περιλαμβάνουν αρκετούς νεκρούς και πολλούς εσωτερικούς μετανάστες, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έρθουν.

Δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε ως πολίτες, να κρίνουμε και να αποφασίζουμε, να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους, να συνεκτιμούμε το ήθος και την επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική δράση των υποψηφίων. Κερδίζουν οι υποψήφιοι που έχουν δυνατό μηχανισμό υποστήριξης, που μπορούν να μπουν σε πολλά σπίτια, να μεταφέρουν πολλούς ηλικιωμένους, να κάνους επικερδείς συνεργασίες με άλλους υποψηφίους. Μπορεί αρκετοί από αυτούς να το αξίζουν, να είναι οι καλύτεροι για την τοπική κοινωνία, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ελάχιστοι τους αξιολογούν και τους ψηφίζουν για τις δυνατότητες τους. Πορευόμαστε με βάση την οικογένεια, τους φίλους και τους γνωστούς μας· ένα προστατευτικό κουκούλι που μας βοηθά και το βοηθούμε. Αυτός είναι ο κόσμος μας, το στενό περιβάλλον μας.

Φοβόμαστε το νέο και το διαφορετικό και προτιμούμε να το αγνοούμε ή να το δαιμονοποιούμε και να το ειρωνευόμαστε. Ζούμε σαν να είμαστε εγκλωβισμένοι σε λίμνη ανάμεσα σε ψηλά βουνά και όχι σε νησί που ταξιδεύει στη θάλασσα.

Ευχαριστώ τον Κ Γιάννη Κωσταρή και την ιστοσελίδα aplotaria.gr με εκφράζουν απόλυτα.  



Καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή.
Εκλογομαγειρέματα τέλος.





Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts