Γρουσούζικη η μαστίχα Χίου.... ~ katarraktisvillage

Γρουσούζικη η μαστίχα Χίου....

Από έναν απόστρατο αξιωματικό της Αεροπορίας, ο οποίος ήθελε να ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για παραγωγή φυσικών προϊόντων στη Χίο, το... βρήκαν τελικά ένας 53χρονος και ένας 63χρονος, οι οποίοι εξαπατούσαν συστηματικά επιχειρηματίες -τουλάχιστον από το 2011- δήθεν για να προωθήσουν τις διαδικασίες για την ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
 Επένδυση για προϊόντα της Χίου ήθελε να κάνει ο απόστρατος και έπεσε πάνω στους... ειδικούς


Επένδυση για προϊόντα της Χίου ήθελε να κάνει ο απόστρατος και έπεσε πάνω στους... ειδικούς
Οι δικαιολογίες, το θράσος και η απληστία του 53χρονου, ο οποίος ζήτησε ακόμη 20.000 ευρώ από τον απόστρατο, όταν εκείνος του ζητούσε απόδειξη για τα πρώτα 29.500 ευρώ που είχε πληρώσει δήθεν για τα παράβολα της κατάρτισης του φακέλου του, έβαλαν σε υποψίες τον τελευταίο.

Ο απόστρατος, θεωρώντας πως είχε να κάνει με εν ενεργεία -και όχι αποπεμφθέντα- υπάλληλο του υπουργείου Ανάπτυξης, πήγε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και ζήτησε τη βοήθεια των αστυνομικών. Τα χρήματα προσημειώθηκαν, το ραντεβού κλείστηκε στο Περιστέρι και μόλις ο
53χρονος παρέλαβε 5.000 ευρώ συνελήφθη. Ετσι άρχισε να ξεσκεπάζεται η δράση του κυκλώματος, που -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- από το 2011 μέχρι σήμερα είχε «δαγκώσει» περισσότερους από 17 επιχειρηματίες αποσπώντας τους 269.100 ευρώ δήθεν για να προωθήσουν τους φακέλους των αναπτυξιακών προγραμμάτων που τους ενδιέφεραν.

Ο 53χρονος, ο οποίος είχε αποπεμφθεί από το υπουργείο Εργασίας λόγω σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων και στον οποίο οι αρχές αποδίδουν το ρόλο του εγκεφάλου της απάτης, άλλοτε εμφανιζόμενος ως υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης, με εξειδίκευση στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ κι άλλοτε ως συνταξιούχος επιθεωρητής του υπουργείου με αρμοδιότητα στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Αναπτυξιακού Νόμου, αναλάμβανε να... σπρώξει τις υποθέσεις, έναντι αμοιβής φυσικά.

Στο πλευρό του είχε και έναν 63χρονο πολιτικό μηχανικό, ο οποίος εντοπίστηκε στη συνέχεια και κατηγορείται πως εμφανιζόταν ως υπεύθυνος για τη σύνταξη σχετικών μελετών, απαραίτητων για την έγκριση των υποτιθέμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Ο 63χρονος είχε απασχολήσει και πάλι τις αρχές τον Φεβρουάριο του 2012, όταν συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 141 εκατομμυρίων ευρώ, οφειλές που προέκυψαν από τη μη απόδοση ΦΠΑ κατά την ανέγερση γνωστών ξενοδοχείων της Ζακύνθου και αλλού, στα οποία ήταν εργολήπτης.


Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 48χρονος, ο οποίος φέρεται πως προσέγγιζε τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ     enet.gr
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts