<img src="https://lh5.googleusercontent.com/-ZLpKL2H-4HQ/U0GhvsvlZxI/AAAAAAAAKeo/K8FCQQVAti8/s20/earth.gif" />Το πρόγραμμα Erasmus Ξεκινάει στον Καταρράκτη!! ~ katarraktisvillage

Το πρόγραμμα Erasmus Ξεκινάει στον Καταρράκτη!!

Ευχάριστη έκπληξη ήταν όταν την περασμένη εβδομάδα στην γιορτή του σχολείου μας για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς μας επισκέφτηκαν 3 κοπέλες, φοιτήτριες από Αυστρία, Πολωνία και Γερμανία  και μαζί με τις δασκάλες και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κλείσαμε το πρώτο ραντεβού.






Έτσι λοιπόν ( Αύριο ) Δευτέρα 22/6/2015 και ώρα 10:00 στο παλιό σχολείο του Καταρράκτη θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των μαθητών, και όσων γονέων  επιθυμούν, για να μιλήσουν για το ποιες θα είναι οι δραστηριότητες που θα κάνουν.


Θα είναι βέβαια σε εκπαιδευτικό επίπεδο και για τα παιδιά και για τις κοπέλες.


Νομίζω θα είναι μια ευχάριστη ενασχόληση με καινούρια πράγματα και καινούριες εμπειρίες για τα παιδιά !!

Γιατί όπως και να το κάνουμε εάν έχεις δασκάλες που μιλάνε τρεις διαφορετικές γλώσσες και χωρίς να ξέρουν ελληνικά  όσο να ναι μια εμπειρία επικοινωνίας θα την έχεις!!

Είναι εντυπωσιακό που θα είναι στον Καταρράκτη εάν σκεφτείτε ότι μπορούσαν να επιλέξουν από τις παρακάτω Χώρες !!

Οι επιλέξιμες χώρες για κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού είναι:


Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)

Αυστρία, Εσθονία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Φινλανδία, Λετονία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Λιθουανία, Σλοβακία, Κροατία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Κύπρος, Ελλάδα, Μάλτα, Ισπανία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σουηδία, Δανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο

Χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)
ΠΓΔΜ, Λιχτενστάιν, Τουρκία, Ισλανδία, Νορβηγία.

Και επειδή πολλοί θα αναρωτιέστε  ΤI EINAI TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ;;;


Το Πρόγραμμα Erasmus+ πήρε το όνομά του από την αναγνωρισιμότητα του Προγράμματος Erasmus στο πλαίσιο των προηγουμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.


Και επίσης το Erasmus+ δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές εγγεγραμμένους σε Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, σε όλα τα επίπεδα σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) να μετακινηθούν για σπουδές σε συνεργαζόμενο Ίδρυμα του εξωτερικού με πλήρη αναγνώριση για το 


διάστημα των σπουδών τους και με διάρκεια κινητικότητα από 3-12 μήνες.
Οι φοιτητές πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι τουλάχιστον στο 2ο έτος σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση σε φορέα υποδοχής του εξωτερικού με πλήρη αναγνώριση για το διάστημα του έργου τους και με διάρκεια κινητικότητας από 2-12 μήνες.
Οι φοιτητές μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα από το πρώτο έτος των σπουδών τους.



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts