Το Πολυτεχνείο ζει! ~ katarraktisvillage

Το Πολυτεχνείο ζει!

Το Πολυτεχνείο ζει!
 Ζει βαθιά μέσα στην καρδιά των ανθρώπων με ελεύθερο κι ανυπόταχτο πνεύμα. Στη μνήμη των παλιών που έμεινε ακέραιη έως τώρα. Γιατί η μνήμη είναι ιερή κι αναγκαία. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει πολιτισμός, δεν υπάρχει μέλλον. 
Η γενιά του Πολυτεχνείου, κύριοι, ζει, είναι επίκαιρη και κουβαλά στους ώμους της ιδανικά. Ιδανικά που μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όπως η ελευθερία, η ειρήνη, η αγάπη, η δημοκρατία,  η πίστη για τη ζωή και τον άνθρωπο.
 Φτάσαμε σε σημείο να ισοπεδώνονται τα πάντα, να καταπατώνται τα ήθη, οι  θυσίες και οι αγώνες εκείνων που πάλευαν για το αυτονόητο. Δοσίλογοι και ποταποί να ασελγούν επάνω τους για κέρδος και ίδια συμφέροντα. 
 Μα δεν χαρίζεται το αίμα των ηρώων ούτε σε πολιτικά κόμματα, συνδυασμούς και ιδεολογίες,

ούτε σε πρόσωπα που ξεπούλησαν το είναι τους για μια θέση στη λεγόμενη «ελίτ» της κοινωνίας μας, για ένα άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα του εξωτερικού. Το αίμα τους ανήκει στο λαό και σε κείνους τους αναρίθμητους ανώνυμους ήρωες, που βρέθηκαν τη νύχτα εκείνη στο Πολυτεχνείο.
Ας είναι η μέρα τούτη, ας παραμείνει η μέρα τούτη μέρα γιορτής της δημοκρατίας, μέρα περηφάνιας κι εξύψωσης των ανθρωπίνων αξιών!


Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Οινουσσών τίμησαν τους ήρωες του Πολυτεχνείου με την παράσταση «Καφενείο ¨Η ΕΛΛΑΣ¨»











Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts