Εκδήλωση για τη Μαστίχα Χίου για παθολόγους και γενικούς ιατρούς στη Θεσσαλονίκη ~ katarraktisvillage

Εκδήλωση για τη Μαστίχα Χίου για παθολόγους και γενικούς ιατρούς στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για το ρόλο της Μαστίχας Χίου στη λειτουργική δυσπεψία και το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού διοργανώνει την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00 η φαρμακευτική εταιρεία Iasis στην αίθουσα Ζέφυρος του ξενοδοχείου THE ΜΕΤ (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη). Η εκδήλωση απευθύνεται σε παθολόγους και γενικούς ιατρούς.



Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Ειδικού Γαστρεντερολόγου-Ηπατολόγου Δρ. Χρήστου Ζαβού (http://peptiko.gr) για το τι είναι η Μαστίχα Χίου, πώς παράγεται και ποια η σύστασή της. Θα γίνει αναφορά στη λειτουργική δυσπεψία σύμφωνα με τα διαγνωστικά κριτήρια της Ρώμης ΙΙΙ, στα συμπτώματα συναγερμού οργανικών παθήσεων με παρόμοια συμπτωματολογία με τη λειτουργική δυσπεψία, και θα αναλυθούν ο διαγνωστικός και ο θεραπευτικός αλγόριθμος της λειτουργικής δυσπεψίας, με έμφαση στα δεδομένα που αφορούν στο ρόλο της Μαστίχας Χίου. Θα αναλυθεί επίσης το προφίλ ασφάλειας της μαστίχας Χίου έναντι της χορήγησης των αναστολέων της αντλίας πρωτονίων.

 
Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας, ο Δρ. Χρήστος Ζαβός θα επικεντρωθεί στο Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, με ποιες παθήσεις συσχετίζεται, πώς γίνεται η διάγνωση, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σχημάτων θεραπείας εκρίζωσης με αντιβιοτικά, και θα παρουσιάσει τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τα ποσοστά αντοχής του Ελικοβακτηριδίου στα αντιβιοτικά στους Έλληνες ενήλικες ασθενείς. Ακολούθως, θα γίνει αναφορά στα δεδομένα που αφορούν στη χορήγηση της Μαστίχας Χίου στη λοίμωξη από Ελικοβακτηρίδιο ως μονοθεραπεία και ως συμπληρωματική θεραπεία για βελτίωση των ποσοστών επιτυχούς εκρίζωσης του Ελικοβακτηριδίου με αντιβιοτικά.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Δρ. Ζαβού, θα γίνει σύντομος σχολιασμός από τον Καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής ΑΠΘ κ. Δημοσθένη Μηλιαρά, διευθυντή του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Ιστότυπος στη Θεσσαλονίκη, για την αξία λήψης βιοψιών κατά τη 



γαστροσκόπηση, ειδικά στον Ελλαδικό χώρο όπου εμφανίζεται αυξημένη συχνότητα λοίμωξης από Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού σε σχέση με τη Δυτική Ευρώπη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συμπεράσματα και συζήτηση με τους παθολόγους και γενικούς ιατρούς που θα την παρακολουθήσουν, ενώ θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα στο χώρο

 του ξενοδοχείου, ευγενική χορηγία της εταιρείας Iasis που παράγει τη φυσική κεκαθαρμένη μαστίχα Χίου σε κάψουλες (Mastihatherapy caps). Σημειωτέον ότι η μαστίχα Χίου έλαβε τον Ιούλιο 2015 έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ως παραδοσιακό φάρμακο για τη θεραπεία της δυσπεψίας.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts