Επικίνδυνες ιστορίες στην εξοχή. ~ katarraktisvillage

Επικίνδυνες ιστορίες στην εξοχή.

Λοιπόν έτσι για την ιστορία, στην εξοχή βλέπεις και μαθαίνεις διάφορα μικρά μυστικά.


Πάνω σε μία συζήτηση που είχα με έναν φίλο μου, μου ανέφερε ένα περιστατικό
που του έχει πει ο πατέρας του.

 Συνέβη στον Πατέρα του φίλου μου, τον  Κυρ Χρήστο 8-9 ετών ήταν τότε, και τον Πατέρα του τον  Κυρ Δημήτρη τον παππού του φίλο μου.

 Είχαν πάει στην εξοχή σε μια περιοχή στο (Λουκουμο ..Τοπική διάλεκτο, βρίσκεται σε μία περιοχή στη θέση Βουνό έτσι λέγετε το Χωριό που είναι στη Χίο.) για  αγροτικές δουλειές,  σε κάποια στιγμή εκεί που δουλεύανε ακούνε ομιλίες και κοιτάζοντας  βλέπουνε δύο τύπους καλοντυμένους να ψάχνουν σε διπλανά χωράφια, και επειδή  ήταν όντως περίεργη κατάσταση, εκτός που ήταν άγνωστοι  αλλά και στην ουσία κουστουμαρισμένη τους παρακολουθούσε ο Κυρ Δημήτρης


 << Απορία του ανθρώπου ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι που βρίσκονται στα χωράφια μας>>   και βλέπει που έχουν πάει σε μία μεγάλη  πέτρα στρογγυλή( ,,,Μυλόπετρα,,, Πέτρα  από Μύλο παλιό που άλεθαν στα τότε χρόνια) βγάζουν μία μεζούρα και αρχίζουν να μετράνε και πάνε σε κάτι ντουβάρια πεσμένα και αρχίζουν να βγάζουν τις πέτρες.

 Ο Κυρ Δημήτρης νομίζοντας ότι μετρούσαν το χωράφι για να το αγοράσουνε πλησίασε να δει ποιοι ήτανε τι θέλανε  κτλ όπως γίνετε συνήθως. Αυτό που είδε τον άφησε έκπληκτο οι κύριοι είχαν βγάλει από της πέτρες ένα σεντούκι.

 Πλησιάζοντας πιο κοντά τον είδαν οι τύποι και σε χρόνο ρεκόρ προτού


 καταλάβει ο Κυρ Δημήτρης  τον σημαδεύουν με ένα όπλο άφωνος και τρομαγμένος Ο Κυρ Δημήτρης μένει κόκαλο,  και του λένε φύγε και μην πεις τίποτα γιατί θα σε καθαρίσουμε, και  με μίας από την τρομάρα  του ο Κυρ Δημήτρης έχοντας και τον γιο του μαζί  στρέφει για να φύγει άρον άρον για να μην τους την ανάψουν.

 Αλλά κάνουν το εξής καταπληκτικό τον σταματάνε και  ανοίγουνε την κάσα και του δίνουνε και μία λίρα και του κάνουν φύγε και μην κοιτάξεις πίσω.

 Μία λίρα που ακόμα  την έχουν (Ο φίλος μου τώρα ) σαν ενθύμιο.




Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts