Μαστίχα Χίου για καλύτερα δόντια!!

𝑴ην τρως τσίχλα θα χαλάσεις τα δόντια σου. Μια φράση που την έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές από τότε που ήμασταν παιδιά ακόμα και σήμερα. Μαμάδες, γιαγιάδες κάθε φορά που μας έβλεπαν να μασάμε έβαζαν την ίδια κασέτα.

Και για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το θέμα η Μοναδική μαστίχα που κάνει καλό και καθόλου κακό στα δόντια είναι η Φυσική Μαστίχα Χίου!!

Ομάδα ερευνητών, από τα πανεπιστήμια της Βοστώνης, του Ελσίνκι και της Νότιας Νεβάδα, εξέτασαν το ρόλο των υποκατάστατων της ζάχαρης που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα για την αντιμετώπιση της φθοράς των δοντιών από τις μαστίχες ή αλλιώς τις τσίχλες.
 Ανακάλυψαν πως υπήρχε κίνδυνος από την οξύτητα της αρωματικής ύλης στα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα υποκατάστατα της ζάχαρης, αλκοόλες ή πολυόλες, συμπεριλαμβανομένων και των ξυλιτόλη και σορβιτόλη μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της τερηδόνας.
 Ωστόσο, τα υποκατάστατα αυτά αυξάνουν την οξύτητα στο στόμα και κατά συνέπεια διαβρώνουν το σμάλτο, (σκληρή προστατευτική επικάλυψη του δοντιού) ιδίως εάν περιέχουν αρώματα φρούτων. Η μαστίχα της Χίου συνδυάζει στη σύνθεσή της διάφορους παράγοντες που βοηθούν στην πρόληψη της τερηδόνας. Η μάσησή της διεγείρει μηχανικά τη ροή του σάλιου. Η διέγερση της σιαλικής λειτουργίας επιτυγχάνεται επίσης με τα γευστικά ερεθίσματα που