Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ, η Χανούμα και οι Τοπικές Αρχές στους Ολύμπους!!

Δεν ξέρω ποιος βγήκε πρωταθλητής στους αγάδες και στα τερτίπια των ημερών, εγώ έζησα απίστευτες στιγμές στους Ολύμπους, με την κορυφαία στιγμή χαριτολογόντας βέβαια που μετά τα δικαστήρια όλων των τοπικών αρχών, (θα δείτε φωτογραφίες ποιο κάτω), έσκασε το συμπαθέστατο Γαϊδουράκι << Ο Μένιος>> με τέσσερις τσέλιγκες, έναν καβάλα και τρεις να το  προσέχουν , αποθέωση !!!!! 

Και έτσι για την Ιστορία, Ο Αγάς αποτελεί ένα από τα παλαιότερα έθιμα στη Χίο. Έχει τις ρίζες του στην τουρκοκρατία και ανάγεται περίπου στο 1830-1840. Από τότε αναβιώνει κάθε χρόνο την Καθαρή Δευτέρα.

 
Αρχικά, ο Αγάς και η χανούμα του, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και θεατών οδηγούνται στην πλατεία του χωριού όπου βρίσκεται το δικαστήριο.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο δικαστήριο όπου ο Αγάς και τα υπόλοιπα μέλη που το αποτελούν δικάζουν τους κατηγορούμενους, όπου είναι θεατές, επιβάλλοντας τους κάποια ποινή.Κύριο χαρακτηριστικό της δίκης είναι το χιούμορ και τα πειράγματα.Ζωντανή μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα, χορός, τοπικό κρασί και πολύ κέφι!

Και όπως πάντα έχουμε και ένα ωραίο να σας πούμε .. Με βλέπει η κ Μαρία να τραβάω φωτογραφίες.. εεεεε καλέ δημοσιογράφος είσαι;; Οχι ...Ηντασε καλέ;;; Μπλόκερ ... ε ηντα  είναι τούτο πάλι;; βρεεεεε το χωριό μας το πήρες;; Το πήρα... ε πότε νε θα το εδούμε;;; μα κάθε μέρα το βλέπετε..χαχαχαχα την έχω βγάλει λοιπόν παιδιά την κ Μαρία και μια φωτογραφία σε στιγμές πάθους με τον δικό της!!!.. Αλλά αυτήν θα την πάω να την βάλουμε στο μαγαζί από εκεί θα περνάτε να την βλέπετε!!!

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ του Δ.Σ. Β Μυριαγκού.

Χμ μπορεί να ακούσουμε πολλά από τα ΜΜΕ αλλά νομίζω ο κ Βασίλης το έχει θέσει πολλή καλά το θέμα, έτσι λοιπόν με την άδεια του σας μεταφέρω τις σκέψεις και τα ερωτήματα του.Στο Ομήρειο με πρωτοβουλία της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα πραγματοποιήθηκε στίς 4/3/2017 ομιλία και συζήτηση γύρω από το προσφυγικό.
Το μεγαλύτερο και το σοβαρότερο πρόβλημα για το νησί μας.
Για το μέλλον του τόπου μας.
Αναλύθηκαν και ειπώθηκαν πολλά και σπουδαία με έγκυρους και εντυπωσιακούς ομιλητές που καθήλωσαν το ακροατήριο και θα τα πληροφορηθεί ο καθένας μας αναλυτικά μέσω των ΜΜΕ.
Επιγραμματικά αναφέρω πολύ λίγα που σημείωσα και μου έκαναν εντύπωση:

1. Τουρισμός και μεταναστευτικό δεν πάνε μαζί.
2. Η Κυβέρνηση έδωσε στις Μ.Κ.Ο την Εθνική μας ασφάλεια.
3. Αυτό που γίνεται με τους πρόσφυγες-μετανάστες είναι Ισλαμικός εποικισμός.
4. Η λύση του προβλήματος πρέπει να είναι Ευρωπαϊκή, διότι η Ευρώπη έχει τους πόρους και τους μηχανισμούς. Επίσης σημείωσα το ερώτημα του Γιάννη Τζούμα που έμεινε αναπάντητο: τι έχει αλλάξει στην Χίο από την μέρα που ξεκίνησε τις δραστηριότητες της η Παγχιακή