Μάνα είναι μόνο μία | Στέλλα Πετρίδου ~ katarraktisvillage

Μάνα είναι μόνο μία | Στέλλα Πετρίδου


Η Μικρασιάτισσα Μάνα της Μυτιλήνης
Ημέρα της μητέρας σήμερα. Και γιατί όχι και γιορτή της μητέρας μιας και η δυτικόφερτη συνήθεια μας παρέσυρε κι εμάς τους Έλληνες να την υιοθετήσουμε ήδη από το 1960, παρόλο που η εκκλησία μας τη γιορτάζει επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, που είναι και η γιορτή της Υπαπαντής. Φυσικά  δεν είναι κακό να τιμούμε τη μητέρα ακόμη μια επίσημη μέρα, κάθε δεύτερη δηλαδή Κυριακή του Μάη, καθώς έχει θεσπιστεί παγκοσμίως και καλώς επράχθη. Να την τιμούμε όμως με την καρδιά μας και όχι με το πορτοφόλι μας. Δυστυχώς δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει καταντήσει γιορτή καταναλωτισμού όπως και πολλές άλλες παρόμοιες. Και αντί να αναλογιζόμαστε το λόγο για τον οποίο θεσπίστηκε αρχικώς να την τιμούμε, καταλήξαμε να τη γιορτάζουμε ασυναίσθητα χωρίς να γνωρίζουμε τελικά γιατί τη γιορτάζουμε.


Δεν είναι κακό να ανατρέξουμε πίσω στην ιστορία. Αφού μας έγινε αυτοκόλλητο πια το κινητό, ας το αξιοποιήσουμε και λίγο για τη σωστή ενημέρωσή μας. Ας διαβάσουμε λοιπόν για το ποια ήταν η Anna Jarvis, ποιες ήταν οι δράσεις της για την προώθηση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ισότητας των δύο φύλων και γιατί το National Geographic θεωρεί τη συγκεκριμένη ημέρα ως ημέρα μνήμης και πένθους.
Και αφού μάθουμε τελικώς γιατί γιορτάζουμε τη μέρα τούτη ας τιμήσουμε τη μητέρα όπως πραγματικά της αξίζει, με αγάπη κι ειλικρίνεια, προσφέροντάς της όχι λουλούδια, αλλά μια καρδιά γεμάτη όμορφα συναισθήματα.

Υ.Γ Μάνα είναι μόνο μία! Χρόνια της πολλά!



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts