Προσπαθώντας να συνδυάσεις δουλειά και ζωή!!! ~ katarraktisvillage

Προσπαθώντας να συνδυάσεις δουλειά και ζωή!!!



"Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, αλλά δουλεύουμε για να ζούμε". Τρομερό κλισέ, θα σκεφτεί κανείς, αλλά πραγματικά έτσι θα έπρεπε να είναι. Παλιότερα ο κόσμος μοίραζε όμορφα το χρόνο του ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική ζωή.

Αν εξαιρέσει κανείς τους "καριερίστες" όλος ο υπόλοιπος κόσμος είχε χρόνο να ζει... Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει στις μέρες μας!

Στις μέρες μας όποιος έχει δουλειά θεωρείται πολύ τυχερός!!!

Κι ακόμα πιο τυχεροί είναι αυτοί που μπορούν να απασχολούνται σε 2 δουλειές, ή αυτοί που δουλεύουν στο σπίτι τους!!!

Δεν θα διαφωνήσω... είναι πολύ σημαντική η δουλειά! Τώρα βέβαια το να δουλεύει κανείς 12-14 ώρες, να γυρίζει σπίτι και να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες υποχρεώσεις (παιδιά, σπίτι, σύζυγος, φίλοι, οικογένεια) δεν το λες και ιδανικό... Υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι που χρειάζεται αρκετές φορές  να πάρουν δουλειά στο σπίτι! Εντάξει...


Ας μην γκρινιάζουμε όμως... έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αφού αυτό καλούμαστε να κάνουμε αυτό θα κάνουμε!!! Ας δούμε μαζί λοιπόν 6 τρόπους για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε όλες μας τις υποχρεώσεις, χωρίς να ξεχνάμε παράλληλα ότι πρέπει να ζούμε και να διασκεδάζουμε (όπως εννοεί ο καθένας από μας τη διασκέδαση!)


  • Ξεκούραση: Ξέρω ότι δεν πάντα εύκολο να ξεκουραστείς όταν επιστρέφεις απ' τη δουλεία γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν! Όμως είναι απαραίτητο για μια δυνατή συνέχεια να ξεκουραζόμαστε έστω και για 15'. Τόσο ώστε να κλείνουν τα μάτια και να αδειάζει το μυαλό!
  • Πρόγραμμα: Ακολουθήστε πιστά το πρόγραμμα της ημέρας χωρίς παρεκκλίσεις!!
  • Συνεργασία: Συνεργαστείτε με το έτερον ήμισυ ή και τα παιδιά σας για να τελειώσετε νωρίτερα τις υποχρεώσεις σας και να αφιερώσετε πολύτιμο χρόνο μεταξύ σας!
  • Προγραμματίστε ώρα παιχνιδιού μέσα στη μέρα (για γονείς και παιδιά) ή ώρα καφέ ή βόλτας για τα ζευγαράκια!
  • Κλείστε την τηλεόραση και ξεχάστε τον καναπέ!!!
  • Τέλος, στο κλείσιμο μιας κουραστικής ημέρας απομονωθείτε για λίγο, κάνοντας κάτι που σας ευχαριστεί (π.χ διάβασμα ενός βιβλίου, μουσική, γράψιμο... βάλτε να δείτε μια ταινία, μποτε για τα κορίτσια!!) γεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις μπαταρίες σας για την επόμενη μέρα!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts