Μουσικοχορευτική εκδήλωση της "Οινόεσσας" στις Οινούσσες! ~ katarraktisvillage

Μουσικοχορευτική εκδήλωση της "Οινόεσσας" στις Οινούσσες!


Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκε η επίσημη καλοκαιρινή μουσικοχορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Οινουσσών "Οινόεσσα" με δασκάλα τη κα. Βαρβάρα Ηλιάδη στην Πλατεία Ναυτοσύνης, στις Οινούσσες. 
Πλήθος κόσμου απόλαυσε για ακόμη μια φορά όλα τα τμήματα του χορευτικού συλλόγου, νηπιακό, παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων  κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. 
Τίτλος της εκδήλωσης ήταν "Με βασιλικό, χορό και δυόσμο" με αφιέρωμα στους

χορούς του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.
Συγκινητική υπήρξε η στιγμή που η μικρή χορεύτρια Πετρούλα Περράκη τραγούδησε ως μικρή "Αρετούσα" πλάι στον μεγάλο "Ερωτόκριτο" Μαρκέλλο Πούπαλο.  
Ακολούθησε το λαϊκό κομμάτι της εκδήλωσης, όπου την προσοχή όλων απέσπασε ο "γαμπρικός" χορός των Οινουσσών με πρωταγωνιστή το μικρό "γαμπρό" Μάρκο Φωτεινό και τη μικρή "νύφη" Παναγιώτα Κουκούμιαλου.
Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου πλαισίωσαν οι μουσικοί Σοφία Χατζαθανάση (φωνή), Μαρκέλλος Πούπαλος (λαούτο-φωνή), Σταμάτης Πούπαλος (βιολί),  Στάθης Μανώλης (μπουζούκι) και Γιάννης Βούκουνας (κρουστά).
Η βραδιά έκλεισε με τη ξεχωριστή φωνή του Παντελή Έρωτα, ο οποίος μετά το μουσικόχορευτικό ταξίδι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη επέστρεψε μελωδικά χορευτές και κοινό πίσω στις αλησμόνητες μικρασιάτικες ρίζες τους.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:











































































































































Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts