Οι προβολές της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας!! στην Χίο!!! ~ katarraktisvillage

Οι προβολές της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας!! στην Χίο!!!


Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχει ήδη πραγματοποιηθεί τέσσερις φορές στη Θεσσαλονίκη (2008-2011). Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.


Οι προβολές της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας θα πραγματοποιηθούν:
Καφέ-Μπαρ ΡΟΔΙ στη ΧΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 21.00 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
Θα γίνει παρουσίαση της δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι προβολές περιλαμβάνουν:


- Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ” (27’) σε σκηνοθεσία Έλλης Ζερμπίνη, το οποίο παρακολουθεί τις προσπάθειες μίας ομάδας ποδηλατών που θέλησε να φέρει τη δράση αυτή στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά το 2008. Με αφορμή την πρώτη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη το ντοκιμαντέρ εξετάζει θέματα που αφορούν στην αιτία της διαμαρτυρίας, τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αυτή, καθώς επίσης και τη στάση της τοπικής ηγεσίας.

- To ντοκιμαντέρ “World Naked bike Ride London 2005” (30’) που παρουσιάζει την πρώτη γυμνή ποδηλατοδρομία που βγήκε στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου το 2005. Παρακολουθούμε το ιστορικό και την ιδεολογία γύρω από τη Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, την παγκόσμια διάσταση, καθώς και πως οργανώθηκε και το τι έγινε την ημέρα της δράσης.

Δείτε το spot της 4ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες:
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts