Κατέκλυσαν τη Βηθλεέμ οι πιστοί!! ~ katarraktisvillage

Κατέκλυσαν τη Βηθλεέμ οι πιστοί!!


Πρωτοφανής κοσμοσυρροή στη Βηθλεέμ για την Αγια Νύχτα της χριστιανοσύνης
Πάνω από 130 χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τη Γέννηση του Θεανθρώπου.
Από νωρίς χθες το πρωί, τουρίστες αλλά και ντόπιοι συγκεντρώθηκαν γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 15μ. στην πλατεία Manger


Στο επίκεντρο ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως, όπου τελέστηκε η νυχτερινή Λειτουργία, παρουσία και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

 Το μήνυμα των Χριστουγέννων μεταφέρουν στους πιστούς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι υπόλοιποι ηγέτες της Ορθοδοξίας,

 Ενώ από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' κάλεσε τους πιστούς να δείξουν περισσότερη αγάπη και λιγότερο «εμπορικό χριστουγεννιάτικο πνεύμα»

Η Βηθλεέμ περικυκλώνεται σε τρεις πλευρές της από το τείχος που έχει στήσει το Ισραήλ γύρω από τη Δυτική Όχθη.

Ο Λατίνος Πατριάρχης, όπως και οι χιλιάδες προσκυνητές που φτάνουν στην πόλη, πέρασαν από ένα από τα σημεία ελέγχου το μεσημέρι του Σαββάτου κατά την παραδοσιακή λιτανεία από την Ιερουσαλήμ προς το Ναό της Γεννήσεως.

Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, Βίκτορ Μπαταρσέχ, ανέφερε στο δικό του μήνυμα για την ημέρα την ελπίδα του οι φετινοί εορτασμοί να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όραμά τους για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts