Κάλιο αργά παρά ποτέ!! Για την Μαστίχα!! ~ katarraktisvillage

Κάλιο αργά παρά ποτέ!! Για την Μαστίχα!!

Στη σύγχρονη εποχή, η επιστημονική κοινότητα, έστω και με καθυστέρηση, έρχεται να επιβεβαιώσει και να τεκμηριώσει τις ευεργετικές δράσεις της Μαστίχας Χίου. Έτσι, συμμετέχει ως δραστικό συστατικό σε πολλές φαρμακευτικές συνταγές καταγεγραμμένες στις διεθνείς φαρμακοποιίες.


 Ως καλή πηγή ψευδαργύρου θεωρείται φυσικό διεγερτικό της ανδρικής σεξουαλικότητας. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου έχει συνδεθεί με τη σεξουαλική λειτουργία και τα χαμηλά επίπεδά του έχουν συσχετιστεί με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

 Ηρεμεί αποδεδειγμένα τις στομαχικές διαταραχές. Αν την καταπιείτε νηστικοί το πρωί, θεραπεύει το έλκος του πυλωρού μέσα σε λίγες εβδομάδες. Χρησιμοποιείται στην επούλωση πληγών και σε εγκαύματα, παρουσιάζει σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό.

Ένας άλλος σημαντικός τομέας δράσης της μαστίχας Χίου είναι η αντιυπερλιπιδαιμική της ικανότητα. Φαίνεται ότι μειώνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος, καθώς και τις λιποπρωτεΐνες Α και Β. Παράλληλα, ασκεί ηπατοπροστατευτική δράση, αφού μειώνει τις τρανσαμινάσες (ένζυμα του ήπατος).



Ακόμη, το άρωμά της, σύμφωνα με τους βοτανολόγους, αλλάζει μεμιάς τη διάθεση, ανακουφίζει από


 τη φυσική κόπωση και τους πονοκεφάλους.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts