Ο μικρός Λυράρης που ξεσήκωνε την Χίο για 2 Χρόνια!!

Μιχάλης Παπαδόπουλος μια φιλία 2 χρόνων, πολλές απολαυστικές ποντιακές στιγμές  με την Λύρα του να μας ενώνει. Ποντίους και μη πόντιους όλους τους ξεσήκωνε!! (Και με το μπουζουκάκι του μερικές φορές)


  
Το να κάνεις ένα φίλο να καθίσει να σου κάνει το βιογραφικό του μεγάλη υπόθεση!!

Αλλά ένας bloger ξέρει!! Ενάμιση χρόνο μας πήρε να τελειώσουμε !!


Λοιπόν από εδώ και κάτω δικό σας!!

Γεννήθηκε στην πόλη της Νυρεμβέργης (Γερμανία) το 1990. Μαθητής των ελληνικών σχολείων της συγκεκριμένης πόλης από το 1997 έως το 2009, όπου απολύθηκε με το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου Νυρεμβέργης.

Επιτυχών στις πανελλαδικές εξετάσεις το 2010, εισήχθη στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Η πρώτη του επαφή με τους παραδοσιακούς χορούς ήταν το 1997, με το «Σύλλογο Ηπειρωτών Νυρεμβέργης», και με τη μουσική το 2000 (Δ’ Δημοτικού) μαθαίνοντας το παραδοσιακό έγχορδο όργανο μπουζούκι, όπου ήταν ιδέα και όνειρο της μητέρας του. Δάσκαλός του και οικογενειακός φίλος ήταν ο πολυτάλαντος, άριστος, αυτοδίδακτος, γνώστης όλων των έγχορδων μουσικών οργάνων και ποντιακής καταγωγής μουσικός καλλιτέχνης της τοπικής περιοχής, κ. Ελευθέριος Αμανατίδης.
Για περίπου τρία χρόνια (έως το 2003) παρακολούθησε μαθήματα με το συγκεκριμένο δάσκαλο και έπειτα μέχρι σήμερα μελετάει μόνος του. Επίσης έχει συνεργαστεί με αρκετούς έμπειρους τοπικούς μουσικούς, όπου τότε ένιωσε, μέσω της πράξης και του βιώματος, ότι πέρασε το «Μεγάλο Σχολείο Μουσικής», όπως μας αναφέρει ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων και μέχρι την ενηλικίωσή του, συμμετείχε στο χώρο της μουσικής μαζί με φίλους και συμμαθητές σε:

1.     Τοπικές ελληνικές πολιτιστικές εκδηλώσεις σωματείων
2.     Εθνικές εορτές τοπικών ελληνικών σχολείων και περιχώρων
3.     Εκδηλώσεις που διοργάνωνε η ελληνική κοινότητα Νυρεμβέργης
4.     Εορτασμούς – Πανήγυρι της τοπικής ελληνικής εκκλησίας Αγίου Αποστόλου και Παύλου στο μεγάλο προαύλιο χώρο της.
5.     Τοπικά ελληνικά διασκεδαστικά κέντρα ψυχαγωγίας (καφετέριες, μπαρ-κλαμπ), και
6.     Τοπικές και σε ολόκληρη τη Γερμανία ελληνικές – παραδοσιακές ταβέρνες που