Κι από Απρίλη… Μουσείο μαστίχας!! ~ katarraktisvillage

Κι από Απρίλη… Μουσείο μαστίχας!!


ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Σε ένα μήνα προβλέπεται η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη των εργασιών στο Πυργί για την ανέγερση του Μουσείου Μαστίχας, ύστερα από την κατάρρευση και του τελευταίου εμποδίου που είχε ανακύψει γι αυτό το μεγαλόπνοο έργο για όλο το νησί.
Το τελευταίο εμπόδιο


Χθες είχε οριστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατασκευάστρια εταιρεία πριν από δυο μήνες κατά του διαγωνισμού για την ανάθεση μειοδότη του έργου, υποστηρίζοντας ότι στη σύμβαση δεν έπρεπε να μπουν ειδικοί όροι. Τελικά, όπως δήλωσε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Γανιάρης, η εταιρεία απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα κι έτσι άρθηκε και το τελευταίο εμπόδιο για την έναρξη του έργου.
Τσαπιές από τον Απρίλη

Μέσα σε δυο με τρεις μέρες υπογράφεται πλέον η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία προέκυψε μετά από το διεθνή διαγωνισμό κι είναι ελληνικών συμφερόντων. Αμέσως μετά γίνεται ο τυπικός έλεγχος από το αρμόδιο Υπουργείο κι από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, ο εργολάβος μπορεί να εγκατασταθεί και το έργο να ξεκινήσει αμέσως. «Υπολογίζουμε ότι μέσα στον Απρίλη θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και το μουσείο μαστίχας, ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το νησί μας, θα προχωρήσει κανονικά», προέβλεψε ο κ. Γανιάρης, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ θετική η άρση και του τελευταίου εμποδίου, αφού, αν προχωρούσαν τα ασφαλιστικά και είχαμε επανάληψη του διαγωνισμού, θα σημειωνόταν τουλάχιστον τρίμηνη καθυστέρηση για το έργο.
Το έργο
Το Μουσείο μαστίχας έχει προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ και θα κατασκευαστεί στο Πυργί. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 με φορέα υλοποίησης το Πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς. Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του μουσειακού κελύφους και του περιβάλλοντος χώρου και την εγκατάσταση σε αυτά της μόνιμης έκθεσης και των συμπληρωματικών βοηθητικών χώρων και υπηρεσιών, καθώς και τις ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας για το έργο. Η μόνιμη έκθεση πραγματεύεται τη μαστίχα Χίου ως μοναδικό προϊόν. Στοχεύει να αποτυπώσει την τεχνική της παραδοσιακής καλλιέργειας, να παρουσιάσει την ιστορία του προϊόντος, την εξέλιξη της προβιομηχανικής και βιομηχανικής τεχνολογίας για την παραγωγή, εκμετάλλευση και διάθεση της μαστίχας, και να αναδείξει τις ποικίλες της χρήσεις.
Η συνολική προθεσμία εκτελέσεως του έργου ορίζεται σε 910 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Πηγή ,,, politischios.gr
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts