Ενημέρωση Πυροπροστασίας - Δασοπροστασίας !! ~ katarraktisvillage

Ενημέρωση Πυροπροστασίας - Δασοπροστασίας !!


Χθες το απόγευμα ήρθε στο μικρό μας χωριουδάκι μια επιτροπή της Πυροσβεστικής για ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη τη φωτιάς. Τι προσέχουμε, και πως δουλεύει ο συντονισμός  της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων.



Στην επιτροπή συμμετείχαν Πυροσβεστική, Δήμος, Εθελοντές και ο Πάτερ κων/νος.

Με απλά λόγια ο κ Σταμάτης μας εξήγησε τι γίνεται από την στιγμή που κάποιος δει καπνό μέχρι την ώρα της φωτιάς.



Θα σας αναφέρω τα κύρια σημεία που κράτησα εγώ και όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει από κάτω την γνώμη του.

Μας είπε ότι όλοι πρέπει να καθαρίζουμε τα χωράφια, τα οικόπεδα μας, και ότι άλλο νομίζουμε ότι
είναι πιθανή εστία φωτιάς γύρω από την περιουσία μας.

Μας είπε όταν πηγαίνουμε να δούμε μια φωτιά δεν σταματάμε μα τα οχήματα μας στην μέση του δρόμου και δεν εμποδίζουμε τους ανθρώπους που ασχολούνται με την κατάσβεση της.
Μας είπε και μας το επισήμανε.. όταν παίρνουμε τηλέφωνο για να ειδοποιήσουμε την πυροσβεστική να μην παθαίνουμε πανικό και να λέμε Πχ ελάτε καίγεται ο Καταρράκτης.
Δίνουμε όσο μπορούμε ακριβέστερη περιγραφή από ποιο δρόμο να πάνε, εάν ξέρουμε βέβαια, που σχεδόν όλοι ξέρουμε ….. δίνουμε όνομα και τηλέφωνο  για επιβεβαίωση γιατί παίρνουνε πολλοί και κάνουνε φάρσα (χωρίς σχόλιο).

Μας είπε βέβαια σε τι κατάσταση είναι τώρα η πυροσβεστική και πώς προσπαθεί να λειτουργήσει. Ανέλαβε με λίγα λόγια τις όποιες ευθύνες τους αντιστοιχούν.

Από την πλευρά του δήμου η κ Αντιδήμαρχος μας είπε ότι έχει αρχίσει ο καθαρισμός  και η επιβολή προστίμου σε ιδιοκτήτες που έχουν χωράφια ακαθάριστα έως και  300 μέτρα από κατοικημένη περιοχή.

Ο Πάτερ κων/νος μαζί με τον Θεοδόση πρόεδρο της εθελοντικής ομάδας Ιωνίας μας επισήμαναν το τι κάνουνε στον εθελοντισμό και πόσο σοβαρή είναι η δουλειά τους, άσχετα από τα μπινελίκια που ακούνε από διάφορους άσχετους, και πως εάν θέλει κάποιος να βοηθήσει δεν είναι απαραίτητο να είναι μάχιμος δηλ να είναι επάνω στην φωτιά ,,, αλλά και ένα μπουκάλι νερό να πάει το ίδιο είναι.

Εμείς πάλι σαν χωριό πλήρεις απουσία…….
Εάν βγάλεις τους τρεις προέδρους ,,Τοπικό - Συνεταιρισμού και φιλοπρόοδο ήμασταν και καμιά δεκαριά ακόμα….
Το καλό είναι ότι θα γίνει μια συζήτηση με τους προέδρους και μετά θα μαζευτούμε πάλι όλο το χωριό να βγάλουμε της βάρδιες και να φυλάμε της περιουσίες μας.

Βέβαια οι οργανωμένοι ήδη  έχουν ξεκινήσει ……….. !!


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts