Γιορτές τέλος.. ώρα να... ξεκουράσουμε το στομάχι μας. ~ katarraktisvillage

Γιορτές τέλος.. ώρα να... ξεκουράσουμε το στομάχι μας.

Κατά την περίοδο των εορτών είναι πολύ εύκολο να υποκύψουμε στους… πειρασμούς που υπάρχουν σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Ωστόσο, η μεγάλη ποσότητα φαγητού, γλυκών, αλκοόλ και η υπερκατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπος (όπως γλυκά, κρέμες γάλακτος κ.ά.) βαραίνουν το στομάχι μας, ενώ παράλληλα μειώνουν τον ρυθμό γαστρικής κένωσης.
Κατά την περίοδο των εορτών είναι πολύ εύκολο να υποκύψουμε στους… πειρασμούς που υπάρχουν σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Ωστόσο, η μεγάλη ποσότητα φαγητού, γλυκών, αλκοόλ και η υπερκατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπος (όπως γλυκά, κρέμες γάλακτος κ.ά.) βαραίνουν το στομάχι μας, ενώ παράλληλα μειώνουν τον ρυθμό γαστρικής κένωσης.

Σχόλιο δικό μου ....
Έψαξα ρε παιδιά στο inderneti να βρω καμιά φωτογραφία με κάποιον (οια) χοντρό να έχει λίγη κοιλίτσα σαν και μένα αλλά δεν υπάρχει τίποτα  ολοι κάτι κορμιά κόλαση....τελικά μόνο εμείς η λίγο εύσωμη απολαυμάνουμε το φαγητό ;;;
η άλλοι τουμπανιάζετε   ;;;;
Για τον λόγο αυτόν χρειάζεται μετά τις γιορτές να φερθούμε με αγάπη στο στομάχι μας και να το ξεκουράσουμε λιγάκι…
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να το επιτύχουμε:


-  Μαστίχα Χίου. Μια από τις πιο σημαντικές θεραπευτικές δράσεις της μαστίχας σχετίζεται με το πεπτικό σύστημα. Η μαστίχα μπορεί να θεραπεύσει το πεπτικό έλκος που οφείλεται στο
ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, λόγω της αντιμικροβιακής της δράσης. Εάν μασήσετε μαστίχα προκαλεί την έκκριση σάλιου και γαστρικού υγρού, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία της πέψης και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην καταπολέμηση της δυσπεψίας και τον τυμπανισμό στο στομάχι.
 Επίσης ένα ποτηράκι λικεράκι μαστίχας σας χωνεύει …βέβαια εδώ έχουμε θέμα γιατί ξαναέρχεται η όρεξη σε λιγάκι!!!

Το παραπάνω δικό μου, τα παρακάτω οι ειδικοί!!

- Έχετε μικρά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα.

- Μειώστε τις λιπαρές τροφές και προτιμήστε τρόφιμα πλούσια κυρίως σε υδατάνθρακες, αλλά και φυτικές ίνες (όπως μια σαλάτα εποχής με λίγο κοτόπουλο ή ζυμαρικά ολικής άλεσης με πράσινα λαχανικά).

- Αποφεύγετε τροφές και συστατικά που επιδεινώνουν την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, όπως τα τηγανητά, το αλκοόλ, τα καυτερά φαγητά, τα όξινα φρούτα (π.χ. πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι), τη σοκολάτα, τις ζύμες και τα κρουασάν (διότι το φύλλο τους είναι δύσπεπτο και ερεθιστικό για το στομάχι).

- Μην τρώτε αργά το γεύμα σας και έχετε πιο ελαφρύ βραδινό.

- Πίνετε αρκετά βότανα και αφεψήματα. Ιδανικό βότανο για το στομάχι θεωρείται και ο μάραθος, χάρη στη μαλακτική και χαλαρωτική του δράση. Ανακουφίζει από τον τυμπανισμό και βοηθάει τη διαδικασία της πέψης. Το μελισσόχορτο επίσης θεωρείται μια καλή επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν συχνά πόνους στο στομάχι. Μπορείτε να πίνετε ένα φλιτζάνι πρωί και βράδυ, όταν χρειάζεται.

- Μην πέφτετε στην παγίδα της σόδας. Η σόδα νομίζουμε ότι είναι χωνευτική λόγω του ανθρακικού που περιέχει. Στην πραγματικότητα, όμως, η κατανάλωσή της οδηγεί στην αραίωση των γαστρικών υγρών του στομάχου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη. Επιπλέον, η σόδα συμβάλλει στη δημιουργία αλκαλικού περιβάλλοντος στο στομάχι, δυσχεραίνοντας την πέψη, για την οποία απαιτείται όξινο περιβάλλον στο στομάχι.

Πηγή: neadiatrofis


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts