Η Μαστίχα στο μεγαλύτερο Φαρμακευτικό Συνέδριο “Hellas PHARM” ~ katarraktisvillage

Η Μαστίχα στο μεγαλύτερο Φαρμακευτικό Συνέδριο “Hellas PHARM”

Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου Φαρμακευτικού Συνεδρίου “Hellas PHARM”, το οποίο συγκέντρωσε και φέτος χιλιάδες φαρμακοποιούς από όλη τη χώρα, σημαντικό γεγονός αποτέλεσε το Στρογγυλό Τραπέζι «Μαστίχα η Θεραπευτική», με ομιλίες που ανέλυσαν την αξία της Μαστίχας για την ανθρώπινη υγεία.

Στις ομιλίες τονίστηκε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η ιστορική αξία της μόνης φυσικής και πιστοποιημένης Μαστίχας της Χίου, του αρχαιότερου φαρμάκου, με μακραίωνη ιστορία 4.500 ετών, όπως και η τεκμηριωμένη ευεργετική της δράση σε παθήσεις του πεπτικού.


Ο κ. H. Σμυρνιούδης (Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου) μίλησε για το ρόλο, τις δραστηριότητες και τα ορόσημα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, καθώς και για τις πολυάριθμες εξαγωγές της Μαστίχας Χίου, ανά τον κόσμο. Έγινε επίσης αναφορά στις διάφορες χρήσεις της Μαστίχας, στη φαρμακευτική διάσταση και σύνθεσή της και στο ρόλο της στην παραδοσιακή ελληνική ιατρική. Ιδιαίτερη δε μνεία έγινε για τον πολύ μεγάλο αριθμό κλινικών – δημοσιευμένων και μη – μελετών, σχετικά με τη θεραπευτική της αξία.

Πιο αναλυτικά, στο ρόλο της Μαστίχας Χίου στη θεραπεία των παθήσεων του πεπτικού, αναφέρθηκε ο Επίκουρος Καθηγητής Παθοφυσιολογίας – Γαστρεντερολογίας Ιατρ. Σχολής Παν. Αθηνών κ. Σ. Σουγιουλτζής, ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη βελτίωσης της υπάρχουσας θεραπείας και την ανάγκη
χρήσης εναλλακτικών θεραπειών, στην αντιμετώπιση του Ελικοβακτηριδίου του Πυλωρού. Κυρίως όμως, τονίστηκε η αναμφισβήτητη θέση της Μαστίχας Χίου στη θεραπεία της λειτουργικής δυσπεψίας, όπως συμπερασματικά κατέληξαν πρόσφατα διακεκριμένοι επιστήμονες στην Ελλάδα, αναφερόμενος παράλληλα και στις πιο σημαντικές, αντίστοιχες μελέτες.

Μια από τις πρόσφατες έρευνες που αφορούν στην ευεργετική επίδραση της Μαστίχας Χίου στο στομάχι, είναι η μελέτη του 2010, η οποία δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Journal of Ethnofarmakology και έδειξε ότι η θεραπεία με κάψουλα Φυσικής Μαστίχας Χίου (mastihatherapy caps) είναι αποτελεσματική στη σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων της λειτουργικής δυσπεψίας (στομαχικός πόνος λόγω άγχους, πόνος στην άνω κοιλιακή χώρα, στομαχικό άλγος).


Μια ακόμη σημαντική έρευνα σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες της Μαστίχας Χίου, από την ίδια επιστημονική ομάδα, αλλά σχετικά με το Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού, αυτή τη φορά, αφορά κλινική μελέτη από τη Χίο (2010), η οποία έδειξε ξεκάθαρα ότι η Μαστίχα Χίου έχει ευεργετική δράση εναντίον του Ελικοβακτηριδίου.

Τέλος, αναγνωρίστηκε ότι το mastihatherapy caps αποτελεί το μοναδικό Ελληνικό Φάρμακο, «πατενταρισμένο» από τη φύση, ενώ ομιλητές και παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι είναι ταυτόχρονα ένα τόσο σημαντικό, όσο και απαραίτητο εφόδιο στην αντιμετώπιση και θεραπεία των πεπτικών διαταραχών.

Μαρία Σκούρτη

Φαρμακοποιός

ifarmakeia.gr 
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts