Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών: Έκθεση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. ~ katarraktisvillage

Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών: Έκθεση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), διοργανώνει την έκθεση «Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, στις 19:30 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.



Η καθηγήτρια της Α.Σ.Κ.Τ., Τιτίκα Σάλλα και ο επίκουρος καθηγητής της Α.Σ.Κ.Τ., Βασίλης Βλασταράς επιμελήθηκαν φοιτητικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Χίου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Φεστιβάλ Μαστίχας» από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ. Τα έργα που προκρίθηκαν, έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής καθώς, επίσης, έργα οπτικά (βίντεο δίχως ήχο), εκτέθηκαν ήδη τον Αύγουστο του 2014 στα Οθωμανικά Λουτρά στο Κάστρο της Χίου, υπό την επιμέλεια των δύο καθηγητών.

Στην έκθεση συμμετέχουν αλφαβητικά οι φοιτητές: Αντζουλίδης Αντώνης, Αντωνάκης Εμμανουήλ, Αρτέμης Χρήστος Γεώργιος, Ασημάκη Σπυριδούλα, Βρεττού Δήμητρα, Γιαλής Φαίδων, Γιαννούτσος Γιάννης, Γρηγοροπούλου Εύη, Δεσποτάκη Δικαία, Κάρυου Δέσποινα, Κατσαμπέρη Νικολέττα, Κορδαλή Ελένη, Κούκκου Παρασκευή, Κυριακίδου Άντρια, Λόη Αγγελική, Μεθενίτη Ρενάτα, Πετρανάκη Αλεξάνδρα, Σιψάς Ηλίας, Τελκή Ευαγγελία, Τοπαλίδου Κρυσταλλία και Τριανταφύλλου Αντώνης.

Η έκθεση αποτελεί την καταληκτική δράση του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας, μιας σειράς εκδηλώσεων που είχαν σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε διάφορους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς της μαστίχας (υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά, σύγχρονη καλλιτεχνική



δημιουργία, σύνδεση φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος). Το Φεστιβάλ Μαστίχας υλοποιήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων «Πέλαγος Πολιτισμού - Πολιτιστικές Διαδρομές στο Βόρειο Αιγαίο». Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το ΠΙΟΠ έχει ήδη αναλάβει δράση στη Χίο, μέσα από την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος για τη μαστίχα, τη διοργάνωση σχετικού επιστημονικού τριημέρου, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Μουσείου Μαστίχας Χίου. Επίσης, δρα υποστηρικτικά σε ενέργειες που αφορούν στην αναγνώριση της παραδοσιακής καλλιέργειας της μαστίχας ως στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τοποθεσία: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών– Φουαγιέ Θεάτρου, Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης

Ημερομηνία:  Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, στις 19.30
Διάρκεια: 11 – 19 Δεκεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 20.30 (Δευτέρα - Παρασκευή)

Είσοδος ελεύθερη

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts