Την τιμητική της η μαστίχα Χίου στην εκπαιδευτική ημερίδα φυτοθεραπείας!! ~ katarraktisvillage

Την τιμητική της η μαστίχα Χίου στην εκπαιδευτική ημερίδα φυτοθεραπείας!!

Η μαστίχα Χίου στην εκπαιδευτική ημερίδα φυτοθεραπείας

Για 6η χρονιά διοργανώνεται στην Αθήνα εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Η φυτοθεραπεία και ανάπτυξή της στο χώρο του φαρμακείου». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη) το πρωί του Σαββάτου 18 Απριλίου 2015. Η ημερίδα θα έχει ως σκοπό την επιστημονική ενημέρωση των φαρμακοποιών στα θέματα φυτοθεραπείας, τις σύγχρονες εξελίξεις και την ορθότερη χορήγηση φυτοθεραπευτικών σκευασμάτων στο χώρο του φαρμακείου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Στην ημερίδα θα γίνει εκτενής αναφορά στο ρόλο της μαστίχας Χίου από τον Δρ. Χρήστο Ζαβό, ειδικό γαστρεντερολόγο-ηπατολόγο από τη Θεσσαλονίκη (http://peptiko.gr). Ο Δρ. Ζαβός θα κάνει σύντομη ιστορική αναδρομή, θα αναφέρει τους λόγους για τους οποίους η μαστίχα Χίου είναι μοναδικό προϊόν με φαρμακευτικές ιδιότητες, θα απαριθμήσει τις δραστικές ουσίες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου, θα εστιάσει στις ενδείξεις χορήγησης της μαστίχας Χίου στο χώρο της Γαστρεντερολογίας βάσει πειραματικών και κλινικών μελετών (όπως στη λειτουργική δυσπεψία και το Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού) και θα ολοκληρώσει την εισήγησή του με το προφίλ ασφάλειας του προϊόντος και τις κατευθυντήριες οδηγίες. Η προγραμματισμένη ώρα ομιλίας του Δρ. Ζαβού είναι στις 11:45 το πρωί του Σαββάτου 18 Απριλίου.

Την εισήγηση του Δρ. Ζαβού θα προλογίσει-σχολιάσει η καθηγήτρια κ. Ιωάννα Χήνου, από το 


Φαρμακευτικό Τμήμα, Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Η ημερίδα – εκπαιδευτικό σεμινάριο θα είναι δωρεάν για τα άτομα που θα την παρακολουθήσουν, τα οποία θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ευχαριστούμε το Κ Ζαβό για την Ενημέρωση του.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts