Μαστίχα Χίου για καλύτερα δόντια!!

𝑴ην τρως τσίχλα θα χαλάσεις τα δόντια σου. Μια φράση που την έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές από τότε που ήμασταν παιδιά ακόμα και σήμερα. Μαμάδες, γιαγιάδες κάθε φορά που μας έβλεπαν να μασάμε έβαζαν την ίδια κασέτα.

Και για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το θέμα η Μοναδική μαστίχα που κάνει καλό και καθόλου κακό στα δόντια είναι η Φυσική Μαστίχα Χίου!!

Ομάδα ερευνητών, από τα πανεπιστήμια της Βοστώνης, του Ελσίνκι και της Νότιας Νεβάδα, εξέτασαν το ρόλο των υποκατάστατων της ζάχαρης που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα για την αντιμετώπιση της φθοράς των δοντιών από τις μαστίχες ή αλλιώς τις τσίχλες.
 Ανακάλυψαν πως υπήρχε κίνδυνος από την οξύτητα της αρωματικής ύλης στα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα υποκατάστατα της ζάχαρης, αλκοόλες ή πολυόλες, συμπεριλαμβανομένων και των ξυλιτόλη και σορβιτόλη μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της τερηδόνας.
 Ωστόσο, τα υποκατάστατα αυτά αυξάνουν την οξύτητα στο στόμα και κατά συνέπεια διαβρώνουν το σμάλτο, (σκληρή προστατευτική επικάλυψη του δοντιού) ιδίως εάν περιέχουν αρώματα φρούτων. Η μαστίχα της Χίου συνδυάζει στη σύνθεσή της διάφορους παράγοντες που βοηθούν στην πρόληψη της τερηδόνας. Η μάσησή της διεγείρει μηχανικά τη ροή του σάλιου. Η διέγερση της σιαλικής λειτουργίας επιτυγχάνεται επίσης με τα γευστικά ερεθίσματα πουπροκαλεί χάρη στην αρωματική φυσική ρητίνη που περιέχει.
Η φυσική μαστίχα δεν περιέχει ουσίες που οδηγούν σε παραγωγή οξέων από την οδοντική πλάκα. Τα υποκατάστατα σακχαρόζης που χρησιμοποιούνται, η σορβιτόλη, η μανιτόλη και η ξυλιτόλη, είναι «φιλικές για τα δόντια» γλυκαντικές ουσίες και έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και σε μελέτες πρόληψης της τερηδόνας.


Ταυτόχρονα, όμως, η μαστίχα Χίου δεν καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, ενώ παράλληλα αυξάνει την ποσότητα του σάλιου που αποτελεί αμυντικό μηχανισμό για τις μολύνσεις, Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στα ούλα και άρα τα προστατεύει από διάφορες παθήσεις, ενώ καθαρίζει τη μικροβιακή πλάκα απολυμαίνοντας τη στοματική κοιλότητα.
Και για να καταρρίψουμε και έναν αστικό μύθο, εάν καταπιείς τσίχλα δεν θα πάθεις τίποτα.

Η μόνη τσίχλα βέβαια που μπορείς να καταπιείς χωρίς φόβο είναι η μοναδική Φυσική Μαστίχα Χίου και συγκεκριμένα καλό είναι όταν βαρεθούμε το μάσημα αντί να την πετάξουμε να την καταπιούμε κάνει καλό στον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα!!

Πάντως σε καμία περίπτωση η τσίχλα (Οι κοινές τσίχλες που πωλούνται παντού) εάν την καταπιούμε κατά λάθος, ή αφηρημένοι δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αρκεί βέβαια να μην είναι 5 και 6 τσίχλες τη μέρα. Τότε ποτέ δεν ξέρει κάνεις... Ο αστικός μύθος μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ενημερωθήτε για νέες αναρτήσεις.

Blog Archive

Recent Posts