Η Γυναίκα των Ελλήνων!! Χορευτικό Πανδαιμόνιο !! ~ katarraktisvillage

Η Γυναίκα των Ελλήνων!! Χορευτικό Πανδαιμόνιο !!


Αντάμωμα λοιπόν!!! Άλλο να το ακούς άλλο να το βλέπεις και άλλο να παίρνεις μέρος στην παράσταση. Τα έχω ζήσει και τα τρία και πραγματικά η περίοδος της τελευταίας εβδομάδας είναι για γερά κράστ τεστ !! 


Το κομμάτι των χορευτών είναι το ποιο ευχάριστο, είναι αυτό που επέλεξες να κάνεις, να χορεύεις να χορεύεις και ξανά μάνα να χορεύεις.

Το κομμάτι των δασκάλων ε, εντάξει, μανιάζει η γλώσσα τους στα πρέπει και στα μη, κομμάτια δηλαδή μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν από τους χορευτές!! 

Τώρα στο κομμάτι της γενικής επιμέλειας της διοργάνωσης που έχει ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών Σαράντος Κωστίδης, δεν θέλουμε να το  συζητήσουμε, έτσι νομίζω δηλαδής...

Τι να τον ρωτήσεις δηλαδή;;;; Την ώρα που έχει να διαχειριστή γύρω στα 400 άτομα!!
Τον βλέπεις, σε βλέπει, κοιτιόμαστε, εσύ συνεχίζεις αυτό που πρέπει να κάνεις και ο δάσκαλος ξανά στην πίεση!! Θα ηρεμήσει μετά το τέλος της παράστασης όπως ξέρουμε όλοι που είμαστε γύρω του!!

Δείτε ποιο κάτω τις δηλώσεις που έκαναν  μαζί με τον Σταύρο Σπυράκη ο σκηνοθέτης των θεατρικών δράσεων και των κείμενων. 


Σαράντος Κωστίδης λοιπόν και 12 πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού μας, με περισσότερους από 300 χορευτές και 35 καλλιτέχνες της μουσικής και του θεάτρου, σας περιμένουν να ανταμώσουμε για άλλη μια χρονιά, το Σαββάτο 13 και την Κυριακή 14 Μαίου 2017, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και ώρα 20.00.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν:

- O Δεσμός Φραγκομαχαλά, - O Μορφωτικός Σύλλογος Χαλκειούς, - O Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Συκούση, - Tο εργαστήριο ελληνικών παραδοσιακών χορών του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, - H ΠΕΚΕΒ, - Tο Κεντρο Παράδοσης και Λαογραφίας «Νηριήδες», - O Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ζυφιά «η Αγια Παρασκευή», - O Σύλλογος Ποντίων Χίου, - O Παγχιακός Όμιλος Μουσικής Παιδείας «Η Αρμονία», - O ΠολιτιστικόςΣύλλογος Λαγκάδας, - O Πολιστικός Σύλλογος Βασιλεωνοίκου και - H Ακαδημία χορού D ART POINT(DAP).


Με τα χορευτικά τους τμήματα πλαισιώνουν την εκδήλωση οι χοροδιδάσκαλοι Σαράντος Κωστίδης, Ιουλία Λιγνού, Στέφανη Ζαννίκου και ο Στέφανος Ανδρεάδης. Τη σκηνοθεσία των θεατρικών δράσεων και τα κείμενα έχει ο Σταύρος Σπυράκης. Την χορογραφία των θεατρικών δράσεων έχει η Μαργαρίτα Καμαράτου. Την γενική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει ο δάσκαλος παραδοσιακών χορων Σαράντος Κωστίδης. Συμμετέχουν μουσικοί από τη Χίο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος.

«Το Αντάμωμα είναι μία έκφραση ψυχής. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κοιτάμε να δέσουν αρμονικά οι τρεις τέχνες, που είναι και τα βασικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης: χορός, μουσική, θέατρο. Μέσα από την συνεργασία και σύμπραξη πολλών πολιτιστικών συλλόγων, αποδεικνύεται η ισχύς εν τη ενώση και συμβαίνουν πράγματα μοναδικά στο στολίδι του νησιού μας, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου. Φέτος θα σας ταξιδέψουμε μέσα από γυναικεία ήθη και έθιμα, παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα αλλά και από ξεχωριστές ηρωίδες Ελλήνων συγγραφέων, στην πορεία, εξέλιξη και τα κύρια χαρακτηριστικά που πλαισιώνουν την γυναίκα των Ελλήνων. Σας περιμένουμε το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Μαϊου για δύο παραστάσεις..εν αρμονία χορεύουσιν λοιπόν..», αναφέρει ο Σαράντος Κωστίδης.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts