Η κάνναβη ...τελικά θα σώσεις κόσμο; ~ katarraktisvillage

Η κάνναβη ...τελικά θα σώσεις κόσμο;


Χμμμ καλό! Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα μπορέσει να αξιοποιηθεί  γιατί η φαρμακοβιομηχανίες των ΗΠΑ θα έχουν οικονομικές ζημίες ύψους 5 δισ. δολαρίων ετησίως.


Ανοίγει ο δρόμος λοιπόν για την εισαγωγή εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων κάνναβης μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, τα σκευάσματα αυτά ενδείκνυνται για περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένο κλινικό όφελος για μια σειρά από νόσους όπως ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία και έμμεση λόγω χημειοθεραπείας, η καχεξία/ανορεξία. κ.ά.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση υλοποιεί το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με σκοπό την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας, αναφορικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης και την κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει το ζήτημα.

Νόμιμη η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης
Η εφαρμογή του μέτρου προϋποθέτει μια σειρά επιπλέον διοικητικών διαδικασιών οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν, καταλήγει το υπουργείο.

H χρήση ιατρικής κάνναβης ή η κατοχή μικροποσότητας έχει νομιμοποιηθεί σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Γερμανία.

Μάλιστα, η γερμανική βουλή όχι μόνο υπερψήφισε στις αρχές του χρόνου τη νομιμοποίηση της



χρήσης ιατρικής κάνναβης αλλά από τον Μάρτιο το κόστος καλύπτεται από τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Η κάνναβη καλύτερη από τα οπιούχα παυσίπονα

Ασθενείς με χρόνιες, επώδυνες παθήσεις φαίνεται ότι προτιμούν τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης από την κατανάλωση οπιούχων παυσίπονων.

Αυτό έδειξε, τουλάχιστον, πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, στην οποία συμμετείχαν 2.897 ασθενείς. Η μελέτη έδειξε ότι το 63% των εθελοντών επέλεγε να καταπολεμά τον πόνο με κάνναβη ενώ μόλις το 30% είχε καταναλώσει οπιούχα σκευάσματα μέσα στους τελευταίους έξι μήνες.

Μάλιστα, το 93% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι όταν τους δίνεται η επιλογή προτιμούν την κάνναβη από τα οπιούχα. Το 97% δήλωσε, παράλληλα, ότι σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάνναβη είναι εύκολη τότε δεν θα χρησιμοποιούσαν οπιούχα.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts