Ο ποιο μικρός Κρητικός Λυράρης στην Χίο! ~ katarraktisvillage

Ο ποιο μικρός Κρητικός Λυράρης στην Χίο!


Λίγο πολύ όλοι έχετε ακούσει για τον Άγγελο Μαθιουλάκη, ο 24χρονος που με την κρητική του Λύρα μαγεύει τον κόσμο!


Τον έχω ακούσει πολλές φορές και θα συνεχίζω να τον ακούω! Το μεράκι του είναι η βυζαντινή μουσική που από πολύ μικρός αρχές δημοτικού τότε και με τον καλύτερο δάσκαλο τον παππού του μυήθηκε στην βυζαντινή μουσική.

Είναι πολλά αυτά που μάθαμε σε μια μικρή συζήτηση με τον Άγγελο,  Διαβάστε στην συνέχεια τι μας είπε!!

  Γεννήθηκα στην Καβάλα στις 19/12/1993. Από 7 ετών γνώρισα την τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής με πρώτο δάσκαλο τον παππού μου Άγγελο μέχρι τα 12, όπου μετακόμισα στη Δράμα.

Έχουμε γράψει για όλοι την παρέα!!
   Εκεί συνέχισα και τελειοποιήθηκα στην Βυζ. Μουσική με δασκάλους τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τον αδερφό του Πέτρο. Πτυχιούχος (2011) και Διπλοματούχος Μουσικοδιδάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής (2013) με Άριστα. Με την χορωδία των δασκάλων μου «Οι Δομέστικοι της Δράμας» συμμετείχα στις περισσότερες εκδηλώσεις συναυλίες τους. Ενδεικτικά αναφέρω:


·         Πρώτη θέση στον διαγωνισμό θρησκευτικής μουσικής (Πολωνία 2006)
·         Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης Δράμας (2006-2010)

·         Ετήσιες συναντήσεις Χορωδιών(2006, 2011), όπου τιμήθηκαν μεγάλοι δάσκαλοι τις Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής όπως ο Χαρίλαος Ταλιαδώρος και ο Χρόνης Αηδονίδης.

·         Συναυλίες και συμμετοχές σε Ιερές ακολουθίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Προύσσα, Βενετία, Ρίλα της Βουλγαρίας, Σμύρνη, Καρδίτσα ,Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Πάτμος, Παναγία Σουμελά Βερροίας κ.α)

·         Συνεργασίες με εξαίρετους μουσικούς όπως η συμμαθήτριά μου Αρετή Κετιμέ, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Παναγιώτης Κογκαλίδης κ.α.)   Το 2011 εισήλθα στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών από όπου αποφοίτησα το 2013 με το βαθμό του Μόνιμου Λοχία Πυροβολικού.
   Παράλληλα όμως η αγάπη μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρήτη με οδήγησε στην Αθήνα όπου με δάσκαλο τον εξαιρετικό Διονύση Κορνηλάκη παρακολούθησα μαθήματα Κρητικής Λύρας επί 3 και πλεον χρόνια (2011-2014). Από τότε εως και σήμερα που μετατέθηκα στη Χίο σου αναφέρω ενδεικτικά δραστηριότητες μου σε Χίο, Κρήτη και Αθήνα στην λύρα αλλά και στην ψαλτική:
·         Μουσικό καφενείο «παντιέρα», Πλάκα, Αθήνα (2013-2016)
·         Κέντρο διασκέδασης «Γοργόνα» Ν. Χαλκηδώνα (2014)
·         Μουσικό καφενείο «Μεσοστράτι» Ρέυθμνο ( Αυγουστος 2015)
·         Συμμετοχή στην 2η και 3η συνάντηση Χορωδιών Χίου με τις χορωδίες και τα Μουσικά Σύνολα του Ομηρείου Πνευματικού κέντρου, του Εθνικού Ωδείου Χίου και του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου.
·         Συμμετοχή στο αποκριάτικο αφιέρωμα της εκπομπής «Και θα φάμε και θα πιούμε» του ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV Χίου.(Μάρτιος 2016)
·         Τελετές Αποφοίτησης Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου (2015-2016)
·         Μουσικές βραδιές στο Μεζεδοπωλείο «Σεβαχ» (2016-2017).


·         Μουσικές βραδιές και συνεργασίες με εξαιρετικούς καλλιτέχνες (Λεωνίδας Μπαλάφας, Γιάννης Νικολάου, Κώστας Πρατσινάκης κ.α.) στο Music-Wine Bar «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» (2016-2017)
·         Εστιατόριο «Πατερόνησο» Οινούσσες (Νοέμβριος 2016).
·         Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Γρου (2015-2017)
  
Συμμετοχές σε εκδηλώσεις Πολιτιστικών συλλόγων-σωματείων.
·         Σύλλογος Κρητών Δράμας (2007-2011)
·         Κοπή βασιλόπιτας συλλόγου «Χίοι εν χορώ (Φεβρουάριος 2016)
·         Ετήσιος χορός Συλλόγου Κρητών Χίου (2016)
·         Κοπή Βασιλόπιτας Συλλόγου Κρητών Χίου (2017)
·         Κοπή πίτας Συλλόγου «Αρμονία» (Φεβρουάριος 2017)
·         Συμμετοχή στον χορό του συλλόγου Ποντίων Χίου (31 Μαρτίου 2017) και συμμετοχή  στην εκδήλωση της γενοκτονίας στις 21 Μαΐου.
·         Εκδήλωση για τα 30 Χρόνια του Συλλόγου «λέων Αλλάτιος» στο Ομ΄ξρειο Πνευματικό και γλέντι στο Κέντρο «Χάραμα» (30 Απριλίου 2017)
           Εκδήλωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τον Νίκο Καζαντζάκη (Βολισσός 28 Ιουλίου 2017)

Τον Αύγουστο συμμετείχε σε εκδήλωση του συλλόγου Βικιου με τον σύλλογο Κρητων Χίου και  συνεχίζει τις εμφανίσεις του στην οδύσσεια σε διάφορα σχήματα!!.Και επίσης φέτος απέκτησε  τους πρώτους μαθητές στη Κρητική λύρα!!

Καλή συνέχεια φίλε σου εύχομαι και πάντα όμορφα πράγματα.Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts