Σχέσεις: Τα ζητούμενα που έγιναν δεδομένα!!! ~ katarraktisvillage

Σχέσεις: Τα ζητούμενα που έγιναν δεδομένα!!!



Σχέσεις, σχέσεις, σχέσεις!!! Όποιος έχει δημιουργήσει μια μακροχρόνια σχέση ή έχει υπάρξει σ' ένα γάμο ξέρει πολύ καλά πως τα πράγματα αλλάζουν... αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι "τι γίνεται όταν έρχονται αυτές οι αλλαγές"; Για την ακρίβεια, τι γίνεται όταν τα ζητούμενα μια σχέσεις γίνονται δεδομένα;;;;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή!!!


Ξεκινάμε μια σχέση με τους καλύτερους οιωνούς. "Ντυνόμαστε" όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και προσπαθούμε να κατακτήσουμε το άτομα που μας αρέσει. Φυσικά ο καθένας από μας έχει τα δικά του "ζητούμενα" από μια σχέση. Αυτό που ψάχνουν πιο συχνά οι άνθρωποι να βρουν είναι την αγάπη, την εμπιστοσύνη, την ασφάλειά, την κατανόηση, τη συντροφικότητα. Αυτά σε πρώτο επίπεδο ίσως είναι και τα πιο σημαντικά, όμως μπορούμε να αρκεστούμε σ' αυτά;;; Νομίζω πως όχι. Το


στοιχείο της έκπληξης σε μια σχέση, το χιούμορ, η ανατρεπτική διάθεση, η όρεξη για να κάνει πράγματα το ζευγάρι μαζί, αλλά και η κοινή διασκέδαση, γενικά ο χρόνος που αφιερώνει ο ένας στον άλλο είναι πολύ σημαντικά πράγματα.
Τα περισσότερα απ' τα προαναφερθέντα στοιχεία, δευτέρου επιπέδου, υπάρχουν σε μια σχέση όταν αυτή είναι στην αρχή της και στο πέρασμα του χρόνου με το δέσιμο που αποκτά το ζευγάρι έρχονται και τα υπόλοιπα!

Κάποια χρόνια μετά:

Κάποια χρόνια μετά τα πράγματα δεν είναι (σχεδόν) ποτέ ίδια. Κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε! Απ' τη μια έρχεται η αγάπη, η συντροφικότητα, κερδίζεται η εμπιστοσύνη και απ' την άλλη χάνεται ο αυφορμιστησμός, η διάθεση για εκπλήξεις, η έντονη διεκδίκηση, ακόμα και η συνεχείς επιθυμία να είσαι δίπλα του/της. Πολλά τα γιατί, μια όμως η απάντηση: Συνήθεια και Δεδομένο. Δεν είναι πια ότι δεν θέλει ή ότι δεν αγαπάει ο ένας τον άλλο, είναι η λανθασμένη θεωρεία του δεδομένου!!! "Τώρα τον/την έχω γιατί να προσπαθήσω;;;" Και κάπου εκεί χάνεται το παιχνίδι...


Ας έρθουμε τώρα λοιπόν στο αρχικό ερώτημα: "Τι γίνεται όταν τα ζητούμενα γίνονται δεδομένα;"

Υπάρχει η θεωρεία που λέει πως: " Η αγάπη χάνει όταν γίνεται συνήθεια"... κάπου εκεί κρύβεται και η αλήθεια!!!


Είναι απολύτως κατανοητό ότι μετά από χρόνια δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός, ούτε η ίδια λαχτάρα! Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ακριβώς την ίδια ενέργεια και διάθεση απέναντι στην ίδια τη σχέση αλλά και στον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας, δεδομένου ότι η καθημερινότητα και η ρουτίνα που κουβαλάει πίσω της, είναι πολύ σκληροί, σχεδόν ανίκητοι αντίπαλοι.

Ας δούμε λοιπόν μαζί 4 τρόπους για να μη γίνουν ποτέ τα ζητούμενα μια σχέσης δεδομένα:


  1. Προσωπικός χρόνος!!!: είναι πολύ σημαντικό να βρίσκει ο καθένας λίγο χρόνο για τον εαυτό του μέσα σε μια σχέση! Έστω και δυο ώρες τη βδομάδα  είναι αρκετές για να κάνει ο καθένας αυτό που πραγματικά αγαπάει και θα τον/την  βοηθήσει να αποφορτιστεί από από την καθημερινότητα! Ένας καφές με φίλους, μια βόλτα, ένα καλό βιβλίο ή ακόμα και το άκουσμα της αγαπημένη μας μουσικής είναι μόνο κάποιοι τρόποι που θα μας "γεμίσουν τις μπαταρίες" για να προχωρήσουμε γεμάτοι ενέργεια για τη συνέχεια!!!
  2. Χρόνος μαζί!!!: Όσο απαιτητικό κι αν είναι το πρόγραμμα ενός ζευγαριού, είναι πολύ σημαντικό να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί. Στις περιπτώσεις δε που υπάρχουν παιδιά, ο χρόνος αυτός επιβάλετε. 
  3. Μικρές εκπλήξεις!!!:δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μεγάλο και θορυβώδες.. ένα λουλούδι, το αγαπημένο του φαγητό ή ακόμα και την αγαπημένη της σοκολάτα ! Όταν αυτό προσφερθούν με ένα τεράστιο χαμόγελο είναι μια σημαντική ανάσα για μια σχέση! Ακόμα κι ένα μήνυμα μες τη μέρα μ' ένα "Σ'αγαπώ" ή "μου λείπεις", είναι πολύ σημαντικό.
  4. Αγκαλιά!!!: Για μένα είναι αυτό που μετράει πιο πολύ! Η αγκαλιά είναι ένας τρόπος έκφρασης της αγάπης και της στοργής, της κατανόησης και της αποδοχής! Μια αγκαλιά μπορεί να σημαίνει "σε συγχωρώ", "σε καταλαβαίνω", " σε στηρίζω", " και τόσα πολλά ακόμα!!!




















Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts