Ο Dim Vach και οι Ωκεανίδες του. ~ katarraktisvillage

Ο Dim Vach και οι Ωκεανίδες του.Ο Dim Vach / Δημήτρης Βαχαβιώλος είναι γνωστός για τα μουσικά τοπία που του αρέσει να ζωγραφίζει, να τα κάνει ταινίες και ηχητικές εικόνες, electro ambient ταξίδια στην πόλη και πέρα από αυτήν, στο μέλλον και στο παρελθόν.

Το παρελθόν με έναν πολύ δικό του τρόπο επιλέγει τώρα, σαν πρώτη στάση ενός οπτικοακουστικού project που συνδυάζει την σύγχρονη μουσική δημιουργία με την ελληνική μυθολογία και παρουσιάζει απομακρυσμένους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας.

Ο κ Βαχαβιώλος δυστυχώς για εμάς δεν βρίσκεται φέτος στο Νησί μας.

Νομίζω ότι χάσαμε ένα θαυμάσιο άνθρωπο, όπου σε 9 μήνες που έμεινε στην Χίο έδωσε την δική του νότα.
Ήταν αναπληρωτής καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Χίου. ( ελπίζουμε να έρθει του Χρόνου)

Σας τον είχαμε παρουσιάσει εδώ Dim Vach σε μονοπάτια electronica, ethnic, experimental και house.

Ο κ Βαχαβιώλος λοιπόν σε λίγους μήνες ετοίμασε ένα οπτικοακουστικό project για την Χίο.

Μια διαφήμιση για το Νησί μας ξεφεύγοντας από τις κλασικές παρτιτούρες!

Ο κ Βαχαβιώλος μας εξηγεί το σκεπτικό του.

«Οι Ωκεανίδες, ήταν νύμφες της θάλασσας. Προστάτιδες μιας πηγής, ενός ποταμού, των θαλασσών… Σήμερα εμφανίζονται στην Χίο και μας καθοδηγούν εκεί όπου ο χρόνος πέρασε, η ιστορία σημάδεψε και οι άνθρωποι έγιναν αναμνήσεις. Ακολουθούν τους ρυθμούς μου... Σε ένα φυσικό τοπίο αναλλοίωτο που η μυρωδιά της θάλασσας μπλέκεται με αυτήν της μαστίχας και της σύγχρονης ζωής».

Στις τελευταίες του κυκλοφορίες, ο Dim Vach δείχνει μία ωριμότητα που τον απομακρύνει από τα εφήμερα ρεύματα και τον οδηγεί σε όμορφα σκοτεινά μονοπάτια κινηματογραφικής διάθεσης. Οι επιρροές του, όπως δηλώνει, είναι η jazz, η electronica, η ethnic και το φάσμα του λεγόμενου experimental.

«Τις Ωκεανίδες τις εμπνεύστηκα στην Χίο όπου βρέθηκα των χειμώνα που μας πέρασε. Στην παράδοση της Χίου είναι έντονες οι αναφορές σε νεράιδες και ενάλιες Νύμφες. Το κομμάτι αποφάσισα να είναι χωρίς φωνή, instrumental. Ανήκει σε ένα γενικότερο concept που έχει σαν στόχο την ανάδειξη απομακρυσμένων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με τη μυθολογία και όλα αυτά μέσω της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Χίου.


 Στο εγκαταλελειμμένο χωριό Παλαιά Ποταμιά και στο Λεπροκομείο της Χίου (αυτά τα μέρη συνδέονται άμεσα καθώς η Παλαιά Ποταμιά ήταν ένα χωριό που λόγω της θέσης του δεν το έβλεπε ο ήλιος και είχε μεγάλο ποσοστό λέπρας και άλλων ασθενειών της εποχής, μέχρι που εγκαταλείφθηκε και χτίστηκε το νέο χωριό σε άλλη τοποθεσία), το Πυργί, την παραλία του Μάναγρου και της Αγίας Δύναμης κ.α.
Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχει το κουαρτέτο εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Χίου με τον καθηγητή Φώτη Πέζο.Το εγχείρημα αυτό το στήριξαν και ενίσχυσαν η σχεδιάστρια κοσμημάτων Kakuru (Elina Kakuru

Kakuru jewelry, inspired by processes of transformation, celebrates the beauty ofcreation. Combining elegance, simplicity and a mastery of detail, Elina Kakouroudesigns challenging and distinctive jewelry. Ideas are molded with natural materials toform and inform her collections.

Each design is unique, each collection introducesdifferent emotions and aspirations.

Επίσης μπορείτε να ακολουθήσετε στο instagram @kakurujewelry και στο facebook.com/kakurujewelry/
 Ο σχεδιαστής μόδας Dimitrios Ordoulidis .

Dimitrios Ordoulidis is a fashion designer from Greece who studied at the ‘Academy of Fashion Design and Communication’ in Dusseldorf, Germany.

In 2015, he participated as a new designer in the official Greek fashion week and won the first award of Best New Designer. During the same period, he began teaching in schools of Fashion Pattern and Fashion Design.

In 2016, he made his dream come true and open his own fashion house in Athens and launched his own label. In the same year, Dimitrios has created collections in collaboration with the Greek brand Underground.

Dimitrios approached fashion in a different perspective by wanting women to look comfortable and minimal yet elegant and feminine at the same time.
facebook./DimitriosOrdoulidis/

και το Oz Cocktail Bar (Χίος).»

Dim Vach - Oceanides (Video Clip)
Το εντυπωσιακό είναι ότι όσοι ερχόμαστε στην Χίο μαγευόμαστε, και προσπαθούμε αυτή την μαγευτική ομορφιά  να την περάσουμε σε όσους ξέρουμε και ακόμα περισσότερο σε αυτούς που δεν ξέρουμε.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts