Ένα βράδυ, ένας Γαλαξίας, ένα κλικ, μια φωτογραφία ~ katarraktisvillage

Ένα βράδυ, ένας Γαλαξίας, ένα κλικ, μια φωτογραφία

Τέτοιες εικόνες δεν βλέπουμε συχνά, ενα αριστούργημα απο τον κ Γιώργο Ντέκα και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Και διαβάστε πως την αποτύπωσε!! Μας λέει λοιπόν:
 Πέρσι δεν κατάφερα να φωτογραφήσω εδώ στην Αποθήκα* το γαλαξία γιατί είχε τρομερή υγρασία αλλά είδα τον ήλιο και το φεγγάρι να πέφτουν μέσα στη θάλασσα, και ναι, μου πεσε το σαγόνι! Φέτος είπα θ' αφιερώσω ένα ολόκληρο βράδυ να δω το γαλαξία να χάνεται μέσα στα νερά του Αιγαίου και μα το Δία, ήταν συγκλονιστικό!Τόσα αστέρια και γαλαξίες χιλιάδων ετών φωτός μακριά "έσβησαν" μέσα στο πέλαγος! Πήγα λοιπόν γεμάτος όρεξη και σπιτικό φαγητό (Ευαγγελία και εννοείται Χιώτικη ξανθιά μπύρα από νωρίς με σκοπό να διανυκτερεύσω εκεί.

 Στο λιμάνακι να πω την αλήθεια ήθελα να σπάσω τη λάμπα γιατί ήταν πραγματικά τόσο ενοχλητική μέσα στο απόλυτο σκοτάδι που μ' έβαλε σε σκέψεις αλλά είπα όχι, θα το ξεπεράσω! 
Αυτό που δεν μπόρεσα να ξεπεράσω ήταν ένας αέρας για καμιά ώρα τόσο δυνατός που σήκωνε τον τρίποδα μαζί με τη βάση συν ψιλό καφεκόκκινο χώμα από κάτω... 
Γρήγορα σακούλα και πέτρες να δέσω κάτω απ' τον τρίποδα για να βγάλω τις λήψεις μου γιατί είναι σε τόσο ωραία θέα το "γάλα της Ήρας" και δεν πρέπει να το χάσω! 
Ο αέρας ευτυχώς κόπασε κάποια στιγμή και ήμουν έτοιμος για τις λήψεις μου. Έβγαλα όσες χρειαζόμουν μόνο, τα μάζεψα και πήγα πάνω και έκατσα στα σκαλιά μετά την καντίνα και αφού θυμήθηκα ότι δεν έχει σήμα κατέβασα από πριν μουσική, γιατί ποιός ταξιδεύει χωρίς μελωδία στ' αυτιά του ; Rainbow rising λοιπόν στα ακουστικά και να χαζεύω τ' αστέρια ακούγοντας τον Θεό Dio να "ψέλνει" το Stargazer....
Έχει ξημερώσει για τα καλά και να πω την αλήθεια δεν ήξερα αν βλέπω όνειρο ή αν το ζώ όντως ! Σίγουρα δεν έχω χορτάσει ακόμα τη θέα αλλά ένα καφεδάκι ήταν ότι πρέπει, οπότε πάω Καλλιμασιά για καφέ και πρωινό... Καλημέρα.!

 George Ntekas Photography

Αποθήκα είναι μια καταπληκτική παραλία στα Μεστά της Χίου, ο δρόμος σταματά περίπου 100 μέτρα από την παραλία.
 Αυτή η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες των κατοίκων της περιοχής καθώς και των επισκεπτών. Βρίσκεται 4 με 5 χλμ. από το Μεσαιωνικό χωριό Μεστά της Χίου όπως σας είπα.

Ανεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια πάνω από την παραλία υπάρχει ένα μικρό καφέ όπου η θέα είναι υπέροχη και μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία από αναψυκτικά και σνακ.

Υπάρχει επίσης μια μικρή παραλία δίπλα στην Αποθήκα όπου ο μόνος τρόπος πρόσβασης σε αυτήν είναι από τη θάλασσα κολυμπώντας ή με κανό.




Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts