Από πρωτότυπο το φλερτ, έγινε στείλε βυζζζγι να δω ~ katarraktisvillage

Από πρωτότυπο το φλερτ, έγινε στείλε βυζζζγι να δω

Πως μου ήρθε τώρα αυτό θα μου πεις;
Έτυχε κάποιες στιγμές να το έχουμε περάσει όλοι αυτό το στάδιο ήταν κάτι ωραίο, τελευταία σε κάτι συζητήσεις με νέα παιδιά μου ήρθε κάπως ένα (τσο τσο - ενα ντε λουλου) δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει, απο του νέους το άκουσα! αλλά τέλος πάντων κάτι έπαθα.

Φωτο:queen.gr
 Πηγαίνοντας λίγα χρόνια πίσω, όχι πολλά, στην περίοδο που τα μέσα   κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να εξελίσσονται, ένα από τα πρώτα   πράγματα που άρχισε ο κόσμος να κάνει είναι να φλερτάρει μέσω   αυτών.
 Έβλεπε ένα άτομο που τον ενδιέφερε, του έστελνε μήνυμα και μαζί με   τον ήχο της ειδοποίησης, χτυπούσε κι η καρδιά από λαχτάρα. 


Ανταλλάζαμε μηνύματα αθώα και προσπαθούσαμε να γνωρίσουμε τον άλλο, ενώ παράλληλα ανυπομονούσαμε να τον δούμε και να μιλήσουμε από κοντά. ( Δεν αφήναμε διαβάστηκε.. εκτός απροόπτου δηλαδης.


Δεν είχαμε κόμπλεξ και ανασφάλειες. Βγάζαμε μία θολή φωτογραφία στην οποία μπορεί να φαινόταν μια ατέλεια που έχουμε στο πρόσωπο ή το σώμα μας και αν αυτή άρεσε σε δέκα άτομα, εμείς ήμασταν ευχαριστημένοι, γιατί δεν τη βάζαμε για διαφήμιση ή για να μας δώσουν σημασία, αλλά για δική μας ευχαρίστηση και για να μοιραστούμε μια στιγμή μας με τα λίγα άτομα που μας ακολουθούσαν στον προσωπικό μας λογαριασμό.


Με το πέρασμα των καιρών, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βελτιώθηκαν από άποψη ποιότητας, όπως και η τεχνολογία, αλλά το αληθινό και αθώο φλερτ έχασε την αρχική του μορφή και τόσο ο τρόπος όσο και οι λόγοι που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί


Παλαιότερα θα ανεβάζαμε μια φωτογραφία για δική μας ευχαρίστηση και θα τη μοιραζόμασταν με τους λίγους φίλους που μας είχαμε. Τώτα όμως θα βάλουμε φίλτρα, θα κάνουμε επεξεργασία στη φωτογραφία, να κρυφτεί και η παραμικρή ατέλεια με στόχο αμέτρητα «likes» από γνωστούς και αγνώστους, πιστεύοντας ότι με έναν αόρατο τρόπο αυτό μας δίνει αξία σαν άνθρωποι. Στην πραγματικότητα όμως έχουμε γεμίσει ανασφάλειες, τις οποίες προσπαθούμε να καλυφτούμε με λάθος τρόπο νομίζω.

Όσον αφορά στο φλερτ, θα βρούμε το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, θα το ακολουθήσουμε (μπορεί και όχι) και θα ανεβάζουμε συνεχώς κάτι με σκοπό να τραβήξουμε την προσοχή, ενώ παλαιότερα θα στέλναμε ένα μήνυμα χωρίς να έχουμε κάτι πονηρό στο μυαλό μας και θα περιμέναμε την απάντηση με ανυπομονησία. Δε θα φοβόμασταν να εκφράσουμε όσα νιώθουμε και θα μιλούσαμε ξεκάθαρα στο πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από το παράθυρο της συνομιλίας.


Δε μας χαρακτήριζαν τα κόμπλεξ και η ανασφάλεια, γιατί ήμασταν ακριβώς αυτό που παρουσιάζαμε μέσα απ’ τον προσωπικό μας λογαριασμό. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Κάποτε το να φλερτάρεις μέσω ίντερνετ ήταν νεωτεριστικό, πρωτότυπο, ακομπλεξάριστο, προκλητικό και ιδιαίτερο. Τώρα δείχνει φτηνό, επιπόλαιο και εύκολο.

Πάψαμε να κυνηγάμε αυτό που πραγματικά θέλουμε γιατί πάψαμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Ακολουθώντας τα λάθος πρότυπα που βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλήξαμε να πιστεύουμε πως όσο περισσότερο αρέσει μία δημοσίευση μας, τόσο περισσότερους φίλους και συντρόφους θα αποκτήσουμε στη ζωή μας.
Δε σκεφτήκαμε πως θα ήταν πιο ωραίο αν ήμασταν λίγο διαφορετική και δεν ακολουθούσαμε τον όχλο που διαφημίζει το ψεύτικο χωρίς να είναι το αυθεντικό.

Έχουμε μάθει να κρυβόμαστε πίσω από οθόνες και να δειλιάζουμε να πούμε όσα θέλουμε στον άλλο, γιατί φοβόμαστε πως θα μας απορρίψει. Προτού πνιγούμε στα τεράστια κύματα του ιντερνετικού κόσμου που μας έχει περιτριγυρίσει, κάναμε τα πάντα αθώα και αυθόρμητα.
Ακόμη και ζευγάρια που είναι αγαπημένα όταν καθίσουν στον καναπέ, τη στιγμή που παίρνουν το κινητό στο χέρι, ένας από τους δύο θα βρει μια αιτία για να χαλάσει την ησυχία που επικρατούσε στην ατμόσφαιρα.

Καταλήξαμε να πηγαίνουμε για φαγητό,καφέ, ποτό έστω μια βόλτα σε ένα όμορφο μέρος με τους αγαπημένους μας και η πρώτη μας έγνοια να είναι σε ποιο σημείο θα φωτογραφηθούμε για να αρέσουμε στους διαδικτυακούς μας φίλους. Αν προβληματιστούμε λιγάκι θα δούμε ότι αυτόν το ψεύτικο κόσμο, εμείς τον φτιάξαμε. Αυτό το ψεύτικο ενδιαφέρον εμείς το προκαλέσαμε και αυτό το αληθινό, αυθόρμητο και ακομπλεξάριστο φλερτ εμείς το εξαφανίσαμε.


Πάμε τώρα να δούμε τι είπαν:

--Το φλερτ υπάρχει απλά κοιτάμε το κινητό ασταμάτητα και δεν το βλέπουμε.
--Ας είναι καλά τα μεσεντζερια ..σχέσεις τέλος
--Το αντικατέστησαν με τα κινητά.... σοσιαλ..... το από κοντά χάθηκε....
--Γιατί πλέον το θηλυκό καπέλωσε το αρσενικό και το αποτέλεσμα είναι το αρσενικό να φοβάται μήπως δεν είναι αρκετό
--Γιατί κάνουν Πεσίματα μέσω Facebook insta ..κτλ ....κ έξω ασχολούνται με τα κινητά τούς προφανώς --για τον ίδιο λόγο....φυσικά το ίδιο ισχύει κ από την αντίθετη πλευρά
--γτ οι γυναίκες και οι άντρες είναι στο ιντερνετ και οχι στον δρόμο
--Γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα πλέον και από τις 2 πλευρές και δεν είναι όπως ήταν πριν 10-15 χρόνια. Πλέον οι άντρες φοβούνται για σεξουαλική παρενόχληση και οι γυναίκες από το ίντερνετ έχουν πάρει πολύ τον αμανέ. Χάθηκαν οι αξίες
--Αντικατασταθηκε απο τα apps γνωριμιών με τα φωτο 10 χρόνια πριν κ με φίλτρα
--Πλεον σπάνια βλέπεις ζευγάρια στον δρομο υπαρχει πρόβλημα η κοινωνική παρακμή που ζούμε ειναι ανευ προηγούμενου
--Το φλερτ δεν χαθηκε καθολου!!!εδω ειναι!!
--Κι ετσι οι αντρες που δεν σας προκαλουν ενδιαφερων και σας την πεφτουν δεν μετριουνται σαν φλερτ!
--Επισης οταν αποριπτουμε εναν ανθρωπο το κανουμε ευγενικα δεν του γ@μ@με το ειναι..
--Πες το ονομα σου δεν πειραζει δεν θα σε φαει ο αλλος
--γιατί φοβούνται, παίζουν πολλά ρόλο βέβαια αλλά δεν είναι πια 2000 που μιλούσες με την διπλανή παρέα και είτε έκανες καινούργιους φίλους είτε γνώριζες κάποιον/α που κατέληγε σε ραντεβού και σχέση . Δεν είναι τοσο ξέγνοιαστες πια η εποχές.
--Καθόλου δε χάθηκε. Υπάρχουμε κι εμείς που το τηρούμε κατά γράμμα. Κόντρα στη μόδα του παραλόγου
--Όταν μας αρέσει λέγεται φλερτ όταν δεν μας αρέσει λέγεται πέφτουλας.--Αν αξίζει ο κοπος.
--Δυστυχώς χάσαμε την μπάλα, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη!!
--Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που συμβαίνει, και για αυτό πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τη μοναξιά!!
--Άμα ξανά γίνουν οι γυναίκες γυναίκες και οι άντρες άντρες ίσως ξανά αρχίσει το φλερτ.Μέχρι τότε μην περιμένετε θαύματα
--Ότι πάνε να πουν ένα κοπλιμέντο και στην καλύτερη περίπτωση τους κάνουν λεκτική επίθεση, στη χειρότερη μήνυση για παρενόχληση
--Το φλερτ δεν σημαίνει απαραίτητα σεξ...... Το φλερτ σημαίνει, προσεγγίζω μια γυναίκα επειδή μου αρέσει, επειδή θέλω να βγω ραντεβού μαζί της
--Γιατί με το παραμικρό μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση (μιλάμε για το όμορφο φλερτ και όχι αγριάδες και τσαμπουκα
--Η έλλειψη επικοινωνίας και από τις δύο πλευρές. Όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται
--Το ότι όλοι κοιτάζουν το πουλί τους και μόνο τίποτα άλλο γι'αυτό χάθηκε το φλερτ
--Έχουν αντιστραφεί η όρη τώρα ή γυναίκα έγινε κυνηγός και ό άντρας τό θήραμαΌταν κάνεις μια γυναίκα να γελά έχεις κερδίσει το μισό φλερτ
--Όλο λόγια και όταν συναντιουνται μούγκα και απογοήτευση! Άρα παραμύθια όχι φλερτ και πραγματικό ενδιαφέρον!!! Άλλο να κοιτάς οθόνη κι άλλο 2 μάτια!
--Ολοι κρύβονται πίσω από μια οθόνη και μόνο έτσι πολλοί λειτουργούν. Και μετά οταν τους γνωρίσεις βλέπεις κάτι άλλο εντελώς.
--Εγώ θα έλεγα πως γενικά υπάρχει το καλό φλερτ και το κακό ή αλλιώς παρενόχληση!! Το καλό φλερτ έχει ευγένεια και καλά λόγια κολακευτικά, ενώ στο κακό φλερτ πάει η μ@λ@κια σύννεφο!!!
--Ή ευγένεια βγαίνει από την ψυχή και το φλερτ καραδοκεί ανά πάσα στιγμή πως να σταματήσεις την εξέλιξη αυτή
--Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά το πείραγμα στο δρόμο δεν έχει σταματήσει τουλάχιστο είναι η δική μου άποψη και μάλιστα οι περισσότεροι είναι και ευγενικοί και το κάνουν διακριτικα αλλά κάνει μπαμ!
--Ναι στα 20 μου το τελευταίο... Μετά βγήκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χάθηκε κ αυτό δυστυχώς
--Το από κοντά έχει χαθεί πολλά χρόνια τώρα, τώρα στέλνουμε βυζιά και ντικ εσύ έχεις insta;;

Γράψτε μας στα σχόλια εσείς τι νομίζεται ;


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts