Στάχτη το πολύτιμο αρχείο. ~ katarraktisvillage

Στάχτη το πολύτιμο αρχείο.

 Με βαθιά λύπη σας ανακοινώνουμε την ολική καταστροφή της υλικής, αλλά κυρίως της πνευματικής περιουσίας του Ιστορικού Κέντρου Καλλονής Λέσχη "ΑΡΙΣΒΗ" μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε

Ολοκληρο το κτίριό του. 6,5 χιλιάδες τόμοι σπάνιων βιβλίων, πολλοί των οποίων ήταν εκδόσεων από τις αρχές του 1700, χιλιάδες χειρόγραφα και πάπυροι, με καταγεγραμμένη την ιστορία κυρίως της Καλλονής, αλλά και της Λέσβου και της νεότερης Ελλάδας, σημαντικοί πίνακες, σύμβολα, πρωτότυπα καταστατικού ίδρυσης του σωματείου και χειρόγραφα από το έτος 1905. Κάηκε εν ολίγοις η καταγεγραμμένη ιστορία του τόπου μας. 

Σε αυτό το κτίριο συστεγαζόταν εδώ και κάποιους μήνες και η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου. Δυστυχώς, κάηκε ολοσχερώς και η δική μας υλική και πνευματική περιουσία.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Α. εκφράζει τη βαθιά συμπαράστασή του, τη λύπη του και τον ειλικρινή σεβασμό του στην Ιστορική Λέσχη Καλλονής που  πραγματικά δοκιμάστηκε βάναυσα σε αυτή την απροσδόκητη μάχη με την καταστροφή. Θα είναι δίπλα της για ό,τι χρειαστεί!

Στέλλα Πετριδου

Υ. Γ Μόνο θλίψη μπορώ να πω και αυτό που μου βγήκε αυθόρμητα μόλις διάβασα τα νέα της φίλης μου Στέλλας,, όχι ρε π@υστι μου. 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts