..Για λίγες μέρες θα υπάρχει μια αναστάτωση στο blog λόγου Νέου σχεδιασμού! ...

Μαστιχόδενδρο Χίου, φύτρωσε στη... Λ....α.....!! Θα τρελαθούμε πάλι!!

Η «ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ» ΚΟΥΛΑ ΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗ ΠΟΥ «ΜΙΛΑΕΙ» ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ - 


Ερε Κ Κούλα σε λίγα χρόνια εάν βγάλεις και κάνα δάκρυ πίστεψέ με θα σε πάρουν Ινκόγκνιτο. Θα γίνει η Γιάννουλη Οχι G8 άλλα 7012!!

 Έπαθα μεγάλη  πλάκα την ώρα που μπήκα να διαβάσω την αγαπημένη μου εφημερίδα  από τα δικά μου εδάφη και μπαμ ..... το ρεπορτάζ στην Ελευθερια !!

Απολαύστε και κλάψτε που λέει και το φιλαράκι μου !!

Αποκαλείται και το «δάκρυ του Αγίου Ισιδώρου». Η μαστίχα, το φυσικό προϊόν, που είναι δεμένο με το νησί της Χίου. Όπως και ο άγιος που βασανίστηκε και πέθανε στο νησί. Σύμφωνα με την παράδοση, οι άγριοι σχίνοι του νότιου τμήματος του νησιού, αγιάσθηκαν από το αιμόφυρτο σώμα του αγίου, που βασανίστηκε από τους ειδωλολάτρες. Άρχισαν να παράγουν τη μαστίχα...Πρέπει να χρειάζεται πολλή αγάπη, κόπος, φροντίδα. Γιατί, αυτό το περίφημο, ανά τον κόσμο φυτό, φύτρωσε και στη Λάρισα. Για την ακρίβεια στη Γιάννουλη! Δεν αρκεί να είναι κανείς, «χρυσοχέρης»... Γιατί η κ. Κούλα Αραπατσάνη, σύζυγος του παλιού κοινοτάρχη της Γιάννουλης Νίκου Αραπατσάνη, δεν είναι μόνο αυτό... «Μιλάει» με τα φυτά, τα χαϊδεύει, τα αφουγκράζεται, τα λατρεύει. Κάθε είδους φυτά. Ακόμα και τα πιο δύσκολα, να αναπτυχθούν. Στον κήπο της διαθέτει μπανανιά, από χρόνια, χαρουπιά και διάφορα άλλα φυτά και λουλούδια, με περίεργες ονομασίες, για τον μη ειδικό και λάτρη.

Το μαστιχόδενδρο το απόκτησε το 2011, που ήρθε αεροπορικά από τη Χίο, ένα κλαράκι τυλιγμένο ευλαβικά σε εφημερίδα. Φυτεύτηκε σε γλάστρα και άρχισε να το μεγαλώνει. Πλεονέκτημα και ο χώρος, μια κλειστή αυλή, που την δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των καιρικών συνθηκών. Τον χειμώνα, απαλό τύλιγμα με πλαστικό, να μην «ενοχλούνται» τα κλαδιά και τα φύλλα και 


τραυματιστούν.... Μυστικά δεν υπάρχουν, μια μεγάλη γλάστρα και απλό χώμα για φυτά. Από κει και μετά, μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας. Η διαρκής, καθημερινή φροντίδα, το «νανούρισμα», το άκουσμα των «φωνών» τους.

Δεν σταματά να μιλά για τα λουλούδια και τα φυτά της η κ. Κούλα. Με ένα γλυκό κεράσι και σπιτικό ποτό, ως δέλεαρ, «κρατά» τον ακροατή και δεν σταματά να δείχνει με περηφάνια τον θάμνο των δύο μέτρων περίπου. Ο οποίος, θα μεγαλώσει κι άλλο και θα γίνει δέντρο. Για την κ. Κούλα, είναι βέβαιο, της το «είπε» το φυτό. Γι' αυτό και ψάχνει για την επόμενη πρόκληση. Σε άλαλες γωνιές του πλανήτη...

Ρεπορτάζ: Ε. Ρηγόπουλος


Φωτ.: Λεων. Τζέκας
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Παθήσεις & Βότανα σε αλφαβητικό κατάλογο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες

Google+ Followers

Live world statistics !!

Live world statistics !!
Π.χ Θάνατοι από ασθένεις που σχετίζονται με το νερό φέτος-Θέματα σε blogs που γράφτηκαν σήμερα!! κοκ

HOUSE OF TASTE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ενημερωθήτε για νέες αναρτήσεις.

Labels

Blog Archive

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

Theme Support

Need our help to upload or customize this blogger template? Contact me with details about theme customization you need.