Το Πρώτο Βραβείο ανάμεσα σε 46 συμμετοχές και 6 χώρες για την Χίο! ~ katarraktisvillage

Το Πρώτο Βραβείο ανάμεσα σε 46 συμμετοχές και 6 χώρες για την Χίο!

Είναι εκπληκτικό αυτό που έγινε! Ο αγαπητός φίλος Μιχάλης Μελαχροινούδης και διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου  Χίου μας είπε πόση δυνατή είναι η ομάδα του σχολείου τους.

Το 3ο Δ.Σ. Χίου λοιπόν πήρε το Πρώτο βραβείο για το "The Big Bang Theory" του Playing with Protons!

Το 3ο Δημοτικό είναι από τα πιο ενεργά με πολλές δράσεις, εάν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου θα μείνετε άφωνοι!!

 Ο Μιχάλης μας λέει :Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινάει η χρονιά;  και πόσο περήφανος είναι  για τη δασκάλα του, Δέσποινα Αρμενάκη τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου του!

Η κ Δέσποινα Αρμενάκη, διαθέτει και δικό της ιστότοπο και ανεβάζει τη δουλειά της

Ανάμεσα σε  46 καταχωρήσεις που ελήφθησαν  από 6 χώρες για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για τη Δημιουργία ενός Εκπαιδευτικού Βίντεο για την Αστρονομία. Το 3ο Δ.Σ. Χίου πήγε στους



 πέντε φιναλίστ, και στο τέλος αναδείχθηκε νικητής. 

Είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Playing with Protons» (οργανώνεται από το πείραμα CMS -Compact Muon Solenoid- Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής (CERN) και έχει την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου CREATIONS το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ηorizon 2020), συνεχίζεται για 2η χρονιά στο σχολείο μας στη Στ’ τάξη, με τίτλο «Επιστημονική Φαντασία».

Σκοπό έχει να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, διαφορετικών γνωστικών υποβάθρων, θα έρθουν σε επαφή με επιστημονικές έννοιες στο πεδίο της αστρονομίας, της κοσμολογίας και της σωματιδιακής φυσικής, θα ανακαλύψουν τα επιτεύγματα της επιστήμης και θα εξερευνήσουν τα μυστήρια του διαστήματος.

Το βίντεο "The Big Bang Theory", που δημιούργησε το 3o Δημοτικό Σχολείο Χίου στα πλαίσια του προγράμματος Playing with Protons του CMS στο CERN, πήρε το πρώτο βραβείο στο Global Competition on Creating an Educational Video on Astronomy.

Είναι ένα πάρα πολύ επεξηγηματικό βίντεο με πολύ απλά λόγια μπορείς να μάθεις, πώς από τις εκρήξεις των άστρων, δημιουργούνται πολύπλοκοι σχηματισμοί, μαύρες τρύπες, παράξενα άστρα, ακόμα και πλανήτες μας λένε τα παιδιά και βέβαια πολλά ακόμα που θα τα μάθετε βλέποντας το βίντεο!

Η δημιουργικότητα των παιδιών στα καλύτερά της! 



Θέλω να αναφέρω ότι ήταν και το πρώτο σχολείο που επισκέφτηκε τους Υποβρύχιους Βιότοπους στο Σχολείο του Καταρράκτη!


Εδω το αρχικό Αρθρο!

Υ.Γ : Και επίσης ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στην Κ Δέσποινα Αρμενάκη για το έργο της και την προσπάθεια της!!
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts