Το πρώτο της τραγούδι 4αρων !! Ένα αστεράκι δικό μας! Σοφία Χατζαθανάση ~ katarraktisvillage

Το πρώτο της τραγούδι 4αρων !! Ένα αστεράκι δικό μας! Σοφία Χατζαθανάση

Σήμερα θα σας πω για ένα άλλο μουσικό αστεράκι γέννημα θρέμμα του Καταρράκτη! 

Ονομάζεται Σοφία Χατζαθανάση ,  γεννημένη στης 8 Μαρτίου του 1999 και ζει στον Καταρράκτη της Χίου.

 Όλα τα ( Μουσικά) παιδιά που σας είχα πει σε προηγούμενα άρθρα, τα γνώρισα πριν λίγα χρόνια, την Σοφία την ξέρω από μωράκι!!

Πριν φτάσουμε εδώ θέλω να επισημάνω ότι η Σοφία ( το Σοφάκι για μένα) με έχει βοηθήσει πολλές φορές σε θέματα φωτογραφίας του blog!! Όπου δεν μπορούσα το Σοφάκι δεν μου αρνήθηκε ποτέ μα ποτέ να τραβήξει φωτογραφίες σε όποια εκδήλωση της το έχω ζητήσει, όποια μέρα και ώρα, ήταν πάντα εκεί να με βοηθήσει !!

Είναι από τους αφανής βοηθούς μου στο blog, όπως μερικά ακόμα παιδιά !! Και τους ευχαριστώ όλους.

Επίσης έχει μεγάλη συμμετοχή στα αποκριάτικα θεατρικά που κάναμε στον Καταρράκτη, λίγο ντροπαλά στην αρχή μιας και μικρούλα ακόμα αλλά σιγά σιγά έχει γίνει αστεράκι!!


Πάμε τώρα να δούμε την πορεία της.

Η μουσική της πορεία ξεκινάει στην ηλικία των 4 ετών, όταν ο θείος της, Μαρκέλλος Πούπαλος , έκανε μουσικές περιοδείες σε διάφορα χωριά της Χίου εκ των οποίων μια από αυτές πραγματοποιήθηκε στην Παναγία Ρουχουνιώτισσα και της έδωσε την ευκαιρία να τραγουδήσει το τραγούδι ''Η πιο καλή γκαρσόνα είμαι εγώ.'' .

 Διαβάστε παρακάτω τι μας είπε η μικρή Σοφία .

Επίσης, στην ίδια ηλικία πήγαινε χορωδία, υπό την διεύθυνση της Βιργινίας Αμπανούδη, όπου
 


στην πρώτη συναυλία τραγούδησε το ΄΄Μήλο μου κόκκινο΄΄.
 ---Έναν χρόνο μετά, ο θείος μου συνέχιζε τις καλοκαιρινές του περιοδείες και σε μία από αυτές ,στο χωριό Νένητα, τραγούδησα τα ''Καράβια Χιώτικα'' και ''Στην Αγ. Μαρκέλλα'' .

Στα 11 μου χρόνια ξεκίνησα μαθήματα αρμονίου στο Ωδείο Αιγαίας , με καθηγήτρια, αρχικά, την κα. Μαρία Καλαγκιά και έπειτα με τον κο. Γιώργο Μισετζή .

Στην έκτη δημοτικού έκαναν ενημέρωση σε πολλά σχολεία της Χίου για το Μουσικό Σχολείο οπου δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις αποφάσιζαν αν θα σε δεχτούν ή όχι για μαθητή. Έτσι ,λοιπόν, αποφάσισα, με την παρότρυνση του οικογενειακού μου κύκλου και το ενδιαφέρον μου για τη μουσική , να περάσω στο Μουσικό Σχολείο.


Κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο σχολείο, υπήρχαν κάποια υποχρεωτικά μουσικά μαθήματα - όργανα , όπως το πιάνο 4 χρόνια και ο ταμπουράς 3 χρόνια .

Όμως δίνοντας μου την επιλογή ενός ακόμη μουσικού οργάνου διάλεξα να μάθω 4 χρόνια μπουζούκι και στη δευτέρα λυκείου, ξεκίνησα ακορντεόν. Παράλληλα, τα υποχρεωτικά-θεωρητικά-μουσικά μαθήματα του σχολείου, όπως η Θεωρία της Μουσικής και η Αρμονία, τα παρακολουθούσα και στο Ωδείο ώστε να πάρω βαθμούς.

Ακόμα, στην τρίτη γυμνασίου αποφάσισα να ξεκινήσω μαθήματα φωνητικής με την κα. Μαρία Καλαγκιά.


Το Βιντεάκι σε πρώτη προβολή από γιορτή στο Ωδείο Αιγαίας!! Ούτε το Σοφάκι το έχει δει!!

 Αλλά ένας bloger ... πάντα έχει κάτι καλό για τους φίλους!!

Γενικότερα όλο το διάστημα από την ηλικία των 13 ετών εώς σήμερα έλαβα μέρος σε αρκετές μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου μου ήτε σε κάποια άλλη χορωδιακη ομάδα ήτε με το μουσικό γκρουπάκι που συντελείται από παιδιά του μουσικού σχολείου, τα αδέρφια Σταμάτη και Αποστόλη Πούπαλοι και τον Ιγνάτιο Αναγνώστου.


Τέλος,αφού αποφοίτησα θα ήθελα να ασχοληθώ αποκλειστικά με το τραγούδι.

Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο instagram λογαριασμό της που ανεβάζει!





Καλή πορεία σου εύχομαι μικρή και να είσαι πάντα χαμογελαστή!!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts