Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Χωριό. ~ katarraktisvillage

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Χωριό.

Μεγάλη σχολική γιορτή σήμερα, και το σχολείο μας στο χωριό την γιόρτασε με εκκλησία και την κοπή της πίτας όπως κάθε χρόνο!


Τα παιδιά με τους δασκάλους πήγαν στην εκκλησία και μετά όλοι μαζί με τους παρευρεθέντες, στην αίθουσα του Συλλόγου έκοψαν και την πίτα τους!
Τυχερή η μικρή Βασιλική Δημήτρουλα που βρήκε το φλουρί!!


Έτσι για την ιστορία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών έχει καθιερωθεί ως επίσημη σχολική εορτή των ελληνικών γραμμάτων από το 1842 εκφράζοντας την από αιώνων παράδοση του γένους μας να τιμά την αγιοσύνη των Τριών Πατέρων της Εκκλησίας, το ανεπανάληπτο συγγραφικό τους έργο, την ιεραποστολική τους δράση, την ευρυμάθεια τους και την οικουμενικότητα που πηγάζει από τη ζωή τους, αφού πέτυχαν τον συγκερασμό της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και της φιλοσοφίας με τη χριστιανική πίστη.


Τα στοιχεία αυτά προβάλλονται στο σχολικό εορτασμό 175 χρόνια.Αυτό το ανέφερα σε σχέση με την εγκύκλιο για τον εορτασμό της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που 


εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας, όπου τα Γυμνάσια και Λύκεια το κάνουν αργία.... Ευχαριστώ την Λεμονιά Ζεστανάκη για τις φωτογραφίες!!


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts