Άλλο ένα βραβείο Απόλαυσις στο Νησί μας!! ~ katarraktisvillage

Άλλο ένα βραβείο Απόλαυσις στο Νησί μας!!


Aρώματα και γεύσεις απο τον Κάμπο!!!



‎"Το πιο απολαυστικό προϊόν" της έκθεσης "Γεύσεις & Ζωή". Άλλο ένα βραβείο για τα αμυγδαλωτά μανταρίνι citrus!!!!!


Και Πάντα τέτοια παιδιά!!

Κάθε χρόνο πάμε σε διάφορες εκδηλώσεις, έτσι και φέτος έχει βγει το πρόγραμμα εκδηλώσεων έτσι για να πάρετε μια ιδέα εκτός τα έκτακτα!!
στο τέλος σας έχω και τους Συνδέσμους για το Citrus.

  • 30 Ιουνίου 2012

    ΠΑΡΤΥ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '60

    Με τραγούδια, χορό και τις επιλογές του dj Αφθονίδη, ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Citrus, με ένα νοσταλγικό πάρτι γεμάτο ήχους από τη δεκαετία του '60.






    1 Ιουλίου 2012

    "ΣΚΙΑΧΤΡΑ" στο Citrus

    Εγκαίνια: 4 Ιουλίου, στις 8 μμ.
    Εργαστήρι κατασκευής σκιάχτρου: ΚΥΡΙΑΚΗ, 1 Ιουλίου, στις 10:30 πμ.
    Βράβευση καλύτερου σκιάχτρου: ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 Αυγούστου, στις 8 μμ.
    Για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, θα φιλοξενούνται στο περιβόλι του Citrus σκιάχτρα φτιαγμένα από κάθε έναν που το επιθυμεί. Από τις 25 Ιουνίου ως τις 3 Ιουλίου, ελάτε να στήσετε μέσα στο περιβόλι το σκιάχτρο σας. Στις 29 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, θα
    γίνει η απονομή των δύο βραβείων στα καλύτερα σκιάχτρα, ένα της κατηγορίας ανηλίκων και ένα της κατηγορίας ενηλίκων. Η βραδιά θα κλείσει με ένα αυγουστιάτικο πάρτι.



    4 Ιουλίου 2012

    «Μικρές Χαρές»

    4 ΙΟΥΛΙΟΥ– 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
    «Μικρές Χαρές» Έκθεση φωτογραφίας της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΧΙΟΥ
    Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 Ιουλίου, στις 8 μμ.
    Η ευτυχία δεν είναι τίποτα άλλο από στιγμές, μικρές, ασήμαντες, αδιόρατες που βιώνει κάθε άνθρωπος ταξιδεύοντας στο δικό του χωροχρόνο. Αυτές είναι οι ξαφνικές συναντήσεις μας με την ομορφιά του κόσμου. Μερικές από αυτές, που διαρκούν τόσο λίγο όσο ένα φωτογραφικό «κλικ», πάγωσαν στο χρόνο και παγιδεύτηκαν στις φωτογραφίες μας, προσπαθώντας να χαρίσουν στους θεατές «Μικρές Χαρές».


    4 Ιουλίου 2012

    «Μετά από καιρό…» Έκθεση ζωγραφικής του ΗΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΙΝΑ

    Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 Ιουλίου, στις 8 μμ.
    Άξονας αυτής της δουλειάς είναι η γραφικότητα του νησιού μας και πώς αυτή αντικατοπτρίζεται στην ψυχή του καλλιτέχνη. Τα έργα περιλαμβάνουν τοπία γνώριμα, στοιχεία από τη φύση και τη ζωή του νησιού και την συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον.


     7 Ιουλίου 2012

    ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ 7 & 8 Ιουλίου 2012

    Φέτος η Ελένη Τσαλιγοπούλου, κρατώντας πάντα το επίπεδο και την ποιότητα των επιλογών που υποστηρίζει τόσα χρόνια, δίνει μια καινούργια αύρα στις καλοκαιρινές της συναυλίες. Μια περιοδεία με πληθώρα πολυαγαπημένων επιτυχιών και σημαντικών συνεργασιών σε μια συναυλιακή εμπειρία που γιορτάζει την ελληνική μουσική.
    Μαζί της οι μουσικοί Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρα), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα), Άρης Χατζησταύρου (κιθάρα), Κελλάρης Χάρης (μπάσο).





    14 Ιουλίου 2012

    «Αγάπες μάγισσες» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

    ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 9 μμ.
    «Αγάπες μάγισσες» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
    Όταν τα ανθρώπινα πάθη αλλάζουν τη μορφή και το ρυθμό του κόσμου, τότε γεννιούνται μύθοι και παραμύθια που λένε όσα δεν μπορούν να ειπωθούν αλλιώς.
    Τα παραμύθια αφηγείται η Νίκη Κάπαρη ενώ ο Γιάννης Ψειμάδας σχολιάζει με τη μουσική του και τα ηχητικά τοπία που δημιουργεί με πνευστά, κρουστά και έγχορδα όργανα.
    ΝΙΚΗ ΚΑΠΑΡΗ-ΑΦΗΓΗΣΗ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΕΙΜΑΔΑΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ

    15 Ιουλίου 2012

    «Μια φορά κι έναν καιρό» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΚΥΡΙΑΚΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 7 μμ.
    «Μια φορά κι έναν καιρό» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
    Παραμύθια για δράκους και μαγεμένες πεντάμορφες, για αλλόκοτα πλάσματα και ζώα που μιλούν, αλλά και μύθους από την αρχαία ελληνική μυθολογία θα αφηγηθεί η Νίκη Κάπαρη ενώ ο Γιάννης Ψειμάδας θα σχολιάζει με τη μουσική του και τα ηχητικά τοπία που δημιουργεί με πνευστά, κρουστά και έγχορδα όργανα.
    ΝΙΚΗ ΚΑΠΑΡΗ-ΑΦΗΓΗΣΗ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΕΙΜΑΔΑΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΗΧΗΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ

    18 Ιουλίου 2012

    «Νοσταλγική διαδρομή»

    Με την συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της Μαρκέλλας Θεοδ. Βρούζη, καμπούσικης καταγωγής, φιλοξενείται στον πολυχώρο Citrus, συλλογή από ξεχωριστές χειροτεχνίες τις οποίες δημιούργησε η Μαρκέλλα (1912-1984) και μας τις άφησε ως πολύτιμα δώρα. Η διαδρομή αυτή, πέρα από την απόδοση φόρου τιμής, αναδεικνύει την διαχρονικότητα  και  την αξία της κάθε δημιουργίας που υλοποιείται με πίστη και προσήλωση από ίδιες δυνάμεις.  Ομιλήτρια: ΦΑΝΗ ΒΡΟΥΖΗ

    21 Ιουλίου 2012

    Alcalica

    Ένα μείγμα πειραματικής και ηλεκτρονικής μουσικής, είναι ο ήχος των Alcalica, όπου συνθέτουν και συνδέουν την ενέργεια των ηλεκτρονικών ήχων του Λονδίνου της δεκαετίας του '90 με μελωδίες του Αιγαίου. Στο μουσικό σύμπαν των Alcalica, τα αφρικανικά, περσικά, ελληνικά και δυτικοευρωπαϊκά στοιχεία είναι  εναρμονισμένα με φυσικό τρόπο, συμβολίζοντας την αρμονία που μπορεί να επιτευχθεί στον πραγματικό κόσμο.
    Παίζουν οι μουσικοί: Λεωνίδας Δανέζος και Julie Loi.

    25 Ιουλίου 2012

    «Τhe Changing Face of Greece / To πρόσωπο της Ελλάδας που αλλάζει»

    «Τhe Changing Face of Greece / To πρόσωπο της Ελλάδας που αλλάζει»
    Έκθεση φωτογραφίας του ΜΑΝΕ ΠΑΓΚΑΛΟΥ
    Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 Ιουλίου, στις 8 μμ.
    Eνα φωτογραφικό δοκίμιο, που αποτυπώνει τη σχέση του ανθρώπου με το χώρο και το χρόνο. Η αξία της στιγμής, η μαγεία του βλέμματος, του δημιουργού αλλά και του «αντικειμένου» του.  H εναλλαγή των συναισθημάτων καταγράφεται με λεπτομέρεια και υψηλή αισθητική, από την καθημερινότητα και το ρεαλισμό μέχρι τη χαρά και την ευτυχία μιας μοναδικής στιγμής. Παρατηρώντας το χώρο, το χρόνο, το τοπίο, τον άνθρωπο, ο Μανές υπογραμμίζει τις συνθήκες μέσα από το φως, την ύπαρξη ή την απουσία του χρώματος.  Η συνολική εικόνα και αίσθηση αποτυπώνουν την εξέλιξη, την επιστροφή στο μέλλον, την σύγχρονη ζωή.

    25 Ιουλίου 2012

    «δια χειρός» Έκθεση κεραμικής τέχνης της ΜΙΚΕΛΙΑΣ ΛΕΓΑΤΟΥ

    Εγκαίνια: ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 Ιουλίου, στις 8 μμ.
    …όλα τα δημιουργήματα είναι εκπορεύσεις και εκφράσεις μιάς αέναης ανελισσόμενης διαδικασίας του Γίγνεσθαι. Ο καλλιτέχνης δεν είναι τίποτα άλλο παρά φορέας των άπειρων αυτών εκφράσεων, διευρύνοντας συνεχώς τα όρια της αντίληψης της «πραγματικότητας».
    28 Ιουλίου 2012

    «Βιωματική δράση του 3ου Γυμνασίου Χίου για ζητήματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία».

    «Βιωματική δράση του 3ου Γυμνασίου Χίου για ζητήματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία».
    24 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χίου στα πλαίσια σχολικού προγράμματος για την οδική ασφάλεια, μαζί με τους καθηγητές τους Φώτη Μονιούκα, Ρούλα Μονιού και Σοφία Καλογήρου, καθώς και μέλη του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες, χωρίστηκαν σε 5 ομάδες και έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης της Χίου, με κλειστά μάτια, φορώντας ωτοασπίδες, πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο ή κάνοντας χρήση πατερίτσας. Κούραση, ταλαιπωρία και αίσθηση αποκλεισμού μερικά από τα στοιχεία που αποκόμισαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Χίου που σε συνεργασία με τον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, βίωσαν τι σημαίνει να είσαι άτομο που χρήζει βοήθεια και να θέλεις να κυκλοφορείς μέσα στην πόλη.
    Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Θοδωρής Πυλιώτης.

    1 Αυγούστου 2012

    «Η μονογονεϊκή οικογένεια»

    Το Κέντρο Ημέρας Χίου παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα χώρο συνεύρεσης, δημιουργίας και επικοινωνίας για όλους όσους χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη και ενίσχυση. Η ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας  Ιωάννα Γρηγοροπούλου και η ιδιώτης ψυχολόγος Μαρία Τσικουδή θα προσεγγίσουν ζητήματα γύρω από το θέμα της μονογονεικής οικογένειας.

    4 Αυγούστου 2012

    «Ο Συμβολαιογράφος» με την Υρώ Μανέ ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 και ΚΥΡΙΑΚΗ, 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 9 μμ.

    Μια παράσταση, απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια απλή πράξη Ερασμία. Μια γυναίκα με πάθος. Σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο. Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, η Ερασμία, μια χήρα εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας, οδηγείται στην απουσία. Το τριχωτόν της παρειάς της υποδηλώνει τη θέρμη της, αλλά για την πολίχνη όπου ζει, μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη. Χωρίς δικαιώματα. Αντίδοτο στη φαντασίωσή της, τα κολοκυθάκια. Και ο νοών…νοείτω. Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει. Ο πειρασμός εμφανίζεται. Και είναι κοντός, αλλά με προσόντα. Κι η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένον. Κι όταν τολμά να το προκαλέσει, η τιμωρία άμεση. Ο λόγος είναι συμβόλαιο και το υπεσχημένον οφείλει να τηρηθεί. ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΡΑΣΜΙΑΣ: Η ΥΡΩ ΜΑΝΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου- Γιώργος Καραμίχος Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ Βοηθός Σκηνοθέτη : Βιργινία Κυπριώτη Φωτογραφία : George Alexandrakis Art Work : Amarildo Topalis Παραγωγός: Γιάννης Μακρίδης Παραγωγή : TEXNIS

    8 Αυγούστου 2012

    «Το ζουμί του πετεινού»

    Τα τελευταία είκοσι χρόνια και βάλε ο Παναγής τα χε ζήσει καταγής. Μες στο μούρκι του παππού του στον Λειμώνα, μια κοιλάδα εύφορη, στο ξεψύχισμα του ποταμού, δίπλα στη θάλασσα, μακριά απ τον κόσμο, μια ώρα δρόμος μέσα απ τα βουνά η πιο κοντινή πόλη, είκοσι λεφτά ποδαρόδρομος το διπλανό χωριό, εκεί πέρασε όλα τα παιδικά του καλοκαίρια, μα και Χριστουγεννόσκολα και Πάσχα κάθε χρόνο εκεί ήτανε, μέσα σ εκείνο το μούρκι που χε στο έμπα του έναν δρυ, θεριό αλάκερο, με τις κλαδούρες του να διαφεντεύουνε αθρώπους και ζωντανά από κάτω...
    Το βιβλίο παρ



    11 Αυγούστου 2012

    Swingtime Quartet

    Οι Swingtime Quartet είναι ένα μουσικό σχήμα που παίζει Swing μουσική, είδος το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία τη δεκαετία του 1930. Η μουσική Swing απέκτησε ένα ιδιαίτερο χρώμα στην Ευρώπη μέσα από την ερμηνευτική ματιά τσιγγάνων μουσικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα παρακλάδι της Jazz, γνωστό ως Swing Manouche. Αντικαθιστώντας τα τύμπανα με ακουστικές κιθάρες και μένοντας πιστή στη χρήση ακουστικών παρά ηλεκτρικών οργάνων, η Gypsy Swing είναι μουσική ιδιαίτερα μελωδική, ρυθμική αλλά και διακριτική. Οι Swingtime Quartet αποτελούνται από τους Στέργιο Λούστα (βιολί), Κώστα Λιάγκουρα, Αντώνη Αρφάνη (Ακουστικές κιθάρες) και Πέτρο Δαμιανίδη (κοντραμπάσσο).

    17 Αυγούστου 2012

    «Μια ματιά στην άγρια όψη της Χίου»

    Εγκαίνια: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 Αυγούστου, στις 8 μμ.
    Έκθεση βραβευμένων φωτογραφιών του διαγωνισμού της CHIOS NATURE
    Παρουσιάζονται επιλεγμένες εικόνες από τον διαγωνισμό που οργάνωσε για τρίτη χρονιά ο ΜΚΟ CHIOS NATURE, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πάπυρος και το Citrus, καθώς και με την υποστήριξη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου. Μπορείτε να απολαύσετε στην αυλή του Citrus πλάνα άγριων τοπίων, πορτραίτων ζώων, ζώων σε δράση, της μαγείας των φυτών, και της ανθρώπινης παρουσίας στη φύση. Αυτή η ξενάγηση στη φύση και στις άγριες περιοχές, στο χρώμα και το φως της Χίου, αποτελεί πρόκληση σ’ όλους μας να αναπτύξουμε μια προσωπική σχέση με τις ομορφιές και ιδιαιτερότητες των Χιώτικων νησιών, και στη συνέχεια να ενεργοποιηθούμε για την προστασία τους.

    17 Αυγούστου 2012

    «Αλλά με φωνάζουν Ού»

    Έκθεση θεατρικής μάσκας της ΜΑΡΘΑΣ ΦΩΚΑ
    Εγκαίνια: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 Αυγούστου, στις 8 μμ.
    Μουσικοχορευτικό δρώμενο: ΚΥΡΙΑΚΗ, 19 Αυγούστου, στις 8 μμ.
    Μία πρωτότυπη έκθεση θεατρικής μάσκας με αφορμή μια φανταστική παράσταση από πραγματικούς ανθρώπους που αναπαριστούν φανταστικά πλάσματα σ' έναν πραγματικό κόσμο. Στα πλαίσια της έκθεσης, την Κυριακή, 19 Αυγούστου, μέσα στο περιβόλι του Citrus, θα πραγματοποιηθεί μία μουσικοχορευτική performance με τον Δημήτρη Σωτηρίου (χορευτής).

    18 Αυγούστου 2012

    «Ταξίδι στο λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη»

    ΣΑΒΒΑΤΟ, 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, στις 9 μμ.
    «Ταξίδι στο λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη»
    Η Ορχήστρα ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’ μας ταξιδεύει στο λυρικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη, με κιθάρα και φωνή. Μία μουσική αναδρομή στο ρεπερτόριο του Μίκη Θεοδωράκη που  συνδυάζει τη βαθιά εμπνευσμένη μελώδια με τη λόγια γραφή του συνθέτη. Συμμετέχουν η Νένα Βενετσάνου (φωνή) και οΔημήτρης Παπαγγελίδης (κιθάρες).



    22 Αυγούστου 2012

    «Ο Βασιλιάς και το βιβλίο-πουλί»

    "Μια φορά κι έναν καιρό, ένας βασιλιάς, που μισούσε τα βιβλία, έδωσε διαταγή να καταστραφούν όλα τα βιβλία που υπήρχαν στο βασίλειοΟι άγγελοι των βιβλίων, όμως, μάζεψαν όλες τις σχισμένες σελίδες και έφτιαξαν ένα μοναδικό βιβλίο, το οποίο μεγάλωνε... και στο τέλος έβγαλε φτερά και πέταξε".
    Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή και τo βιβλιοπωλείο "Πάπυρος" παρουσιάζουν το βιβλίο "ο βασιλιάς και το βιβλίο-πουλί". Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Κώστας Ζαφείρης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Βιβλιοθήκης Κοραή, η συγγραφέας Ανατολή Βροχαρίδου, ο εικονογράφος Ανδρέας Μαράτος και ο επιμελητής της έκδοσης Γιάννης Γ. Βούλγαρης. Παράλληλα, θα υπάρχουν δημιουργικές δραστηριότητες για τους μικρούς "φιλαναγνώστες". Την αφήγηση του παραμυθιού, θα πλαισιώσει μουσικά η Μίτσυ Ακογιούνογλου.

    25 Αυγούστου 2012

    ANAPARASTASIS: η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου


    Ανεπίσημη πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Κωστή Ζουλιάτη στις 9 μμ.
    Μέσα από την παρουσίαση της εργογραφίας του συνθέτη Γιάννη Χρήστου, με σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και συνεντεύξεις με σχεδόν όλο το δημιουργικό και φιλικό κύκλο με τον οποίο συνδέθηκε, το φιλμ αγωνιά να μας φέρει πιο κοντά στο μυστήριο που άφησε πίσω του ο σπουδαίος δημιουργός και να μας κάνει να αναρωτηθούμε για όλες τις μεγάλες στιγμές της τέχνης που συνήθως οι εποχικές συγκυρίες κρύβουν στη σκιά τους.
    Συνδιοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Χίου

       26 Αυγούστου 2012

    "Στην Χίο με τον Anatol de Meibohm"

    Παρουσίαση βιβλίου του Αλέκου Ζούκα στις 8 μμ.
    …Στο βάθος της ύλης φυτρώνει μια σκοτεινή βλάστηση ή το ιδιαίτερο μυρμήγκιασμα που προκαλεί η ιστορία…
    Ο τίτλος στο βιβλίο του Αλέκου Ζούκα είναι κατασκευασμένος από δύο εμπρόθετους προσδιορισμούς: «στη Χίο» και «με τον Anatol de Meibohm». Έτσι ευδιάκριτα δηλώνεται η εις τόπον κατεύθυνση («στη Χίο») αλλά και η συνοδεία («με τον Anatol de Meibohm»). Με αφορμή το βιβλίο του Αλέκου Ζούκα «Στην Χίο με τον Anatol de Meibohm», ο ξεναγός Θωμάς Καραμουσλής, η αρχαιολόγος Βάσω Πανάγου και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας, θα μιλήσουν για τον τόπο, τον συγγραφέα και το βιβλίο.                                                                                                                                                                                                                   



    1 Σεπτεμβρίου 2012

    Βραδιά Duende με τον Antonio Negro Santiago

    Βραδιά Duende με τον Antonio Negro Santiago 9μμ.
    Φλαμένκο! Ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής και χορού (και τρόπου ζωής θα έλεγαν κάποιοι) που ξεκίνησε από την Ανδαλουσία, μια μικρή περιοχή στη Νότια Ισπανία. Το Φλαμένκο (όπως άλλωστε και το Μπλουζ ή ακόμη και το δικό μας Ρεμπέτικο) μπορεί να έχει αρχαίες ρίζες, όμως δεν είναι παραπάνω από δύο αιώνες που εξελίχθηκε σαν ιδιαίτερο μουσικό είδος. 
    Δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλος για να μας μυήσει στον κόσμο της Φλαμένκο κιθάρας και να μας μεταφέρει κάτι από το Duende, το πάθος του Φλαμένκο, από τον Antonio NegroO Antonio γεννήθηκε στη Μασσαλία από γονείς τσιγγάνους της Ανδαλουσίας. Η αστυνομία του δικτάτορα Φράνκο αφού κατέστρεψε τη μικρή οικογενειακή "επιχείρηση" εκτροφής αλόγων, της οικογένειας τουAntonio, την εξανάγκασε να καταφύγει στη Μασσαλία. Ο Antonio διδάχθηκε την τέχνη της Φλαμένκο κιθάρας από τούς ανθρώπους της φυλής του και άρχισε να παίζει στις τσιγγάνικες γιορτές και εκδηλώσεις. Εξελίχθηκε σε έναν από τούς καλύτερους κιθαρίστες του Φλαμένκο. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του Φλαμένκο αλλά και της Έθνικ και Εναλλακτικής μουσικής σκηνής. 
    Μαζί του εμφανίζονται ο Παντελής Καβύρης στην κιθάρα, ο Μιχάλης Γεράνιος στο Καχόν και ο Σοφοκλής Σκούλτσος στο βιολί.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts