Σε λιγότερο από 40 ώρες, οι πολιτικοί θα αποφασίσουν για το μέλλον των θαλασσών και των ψαράδων.


Παιδιά κάτι έκτακτο οι ευρωπαϊκοί νόμοι για τη θάλασσα αλλάζουν – κάτι που συμβαίνει μία φορά στα 10 χρόνια. Εδώ και δεκαετίες αυτοί οι νόμοι έχουν οδηγήσει τα ψάρια σε εξαφάνιση γιατί στηρίζουν τα καταστροφικά, βιομηχανικά σκάφη, όπως οι μηχανότρατες, και απειλούν παράλληλα την επιβίωση των παράκτιων ψαράδων που ψαρεύουν με τον πιο βιώσιμο τρόπο. Αυτοί είναι οι νόμοι που πρέπει να αλλάξουν και πρέπει να πιέσουμε μαζί για αυτό.Γιατί η ψήφος του κ. Τσαυτάρη θα είναι καθοριστική για το μέλλον μας.
Την Δευτέρα, οι υπουργοί αλιείας από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν για το τελευταίο στάδιο διαπραγματεύσεων της αναθεώρησης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Ο δικός μας αρμόδιος υπουργός, κ. Τσαυτάρης, ενώ έχει μία μοναδική ευκαιρία να ανατρέψει δεκαετίες υπεραλίευσης και να στηρίξει ουσιαστικά και την ελληνική παράκτια αλιεία, μέχρι τώρα κρύβει τις προθέσεις του. Έχουμε όμως πολύ ανησυχητικές ενδείξεις για τη στάση που θα κρατήσει.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι τα μεγάλα αλιευτικά σκάφη και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτά, πιέζουν περισσότερο από ποτέ να συνεχιστεί η αλόγιστη καταστροφή των θαλασσών μας.

Δεν γίνεται να τους αφήσουμε να κερδίσουν.
Βοήθησε να πιέσουμε τον κ. Τσαυτάρη να στηρίξει με την ψήφο του τους παράκτιους ψαράδες και όχι τις καταστροφικές μηχανότρατες. Μπες σε αυτή τη σελίδα και συμπλήρωσε τα στοιχεία σου. Το συμβολικό καραβάκι που θα αποκτήσεις, θα είναι και η φωνή σου προς τον υπουργό, του οποίου η ψήφος θα καθορίσει την κληρονομιά που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Ολοι στο Νησί έχουμε φίλους Αδέλφια ξαδέρφια Συγγενής που ζούνε απο αυτό και όλοι ασχολούμαστε λίγο πολύ με την θάλασσα πάρτε θέση τώρα.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 Map

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

HOUSE OF TASTE

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ενημερωθήτε για νέες αναρτήσεις.

Labels

Blog Archive

Recent Posts

Unordered List

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.
  • Aliquam tincidunt mauris eu risus.
  • Vestibulum auctor dapibus neque.

STAN BY