Η περιφορά της Παναγίας της Ρουχουνιώτισας και η αισθητή απουσία του Μητροπολίτη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. ~ katarraktisvillage

Η περιφορά της Παναγίας της Ρουχουνιώτισας και η αισθητή απουσία του Μητροπολίτη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Εχθές Νέα Δευτέρα που λέμε η Παναγία Ρουχουνιώτισα είχε την τιμητική της.
Έτσι πολλοί πιστοί  την Συνόδευσαν από το εξωκλήσι της στην χωριοκλησιά όπου και έμεινε το βράδυ με αρκετούς πιστούς να είναι στην αγρυπνία της.
Σήμερα το πρωί επέστρεψε.
Το ερώτημα που <<έθεσαν >>πολλοί άνθρωποι είναι γιατί δεν ήρθε πάλι ο δεσπότης ( ούτε και πέρυσι είχε έρθει) που αυτό έχει να γίνει πολλά χρόνια, εφόσον από όσο θυμούνται η ποιο παλιοι  ποτέ των ποτών δεν έλειπε δεσπότης από την περιφορά της Παναγίας Ρουχουνιώτησας την συγκεκριμένη μέρα.
Επειδή σε όλο το Νησί είναι η μοναδική εκκλησία από ότι μου λένε, (δεν το ξέρω) που γιορτάζει αυτή την ημέρα.
Επίσης ούτε αγήματα, από στρατό, ναυτικό κτλ είχαμε, που αυτό η αλήθεια είναι δεν με πείραξε καθόλου, θα προτιμούσα προσκοπάκια που θα ερχότανε και οι γονείς να χαρούν τα παιδιά τους και μετά θα ξεχύνονταν στο όμορφο χωριό μας να απολαύσουν την βόλτα τους στην παραλία.

Ο παπαδήμος μας εντωμεταξυ συνεχίζει να είναι αδιάθετος και του εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά.

Η Παναγία στο Σπίτι της στο Ρουχούνι





















Η παναγία στην χωριοκλησιά στον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο  

Και η επιστροφή της Σήμερα ...η φωτογραφίες είναι της Λεμονιάς της Ζεστανακη γιατί εγώ δεν παρευρέθει λόγου δουλειάς...ευχαριστώ Λέμον!!








Υ.Γ Βέβαια μπορεί να μην είχαμε αλλους παπάδες, δεσποτάδες, πρωτοσύγκελους και τέτοια αλλάαααααα ρε παιδιά το τι έγινε από Αντί... Περιφερειάρχες Δημάρχους Συμβούλους Προέδρους  παρά προέδρους και μιλάμε τώρα για Τέους, νυν, επόμενους, ένας χαμός, ποιο πολύ ήταν όλα αυτά τα παιδιά παρά η <χωριανοί>....
Και κάθομαι και σκέφτομαι, από μια φορά να ερχότανε ο καθένας τους σε άσχετη φάση και μας έλυναν από μισό πρόβλημα του χωριού τότε πραγματικά θα γινόμασταν Αφαλερού!!!

Και του χρόνου με υγεία αγάπη και χαρά.



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts