Η μαστίχα - Skinos είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που ανεβάζει το prestige. Skinos Mediterranean Cocktails challenge ~ katarraktisvillage

Η μαστίχα - Skinos είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που ανεβάζει το prestige. Skinos Mediterranean Cocktails challenge

Skinos Mediterranean Cocktails challenge 

Μπορεί να είμαστε στον Τόπο της Μαστίχας μπορεί χίλια δυο για την μαστίχα αλλά το ότι πολύ άλλοι κυνηγάνε ποιο πολλά από εμάς, ναι μεν σου βγάζει μια πικρία αλλά σε κάνει και περήφανο που ασχολούμαστε με την Μαστίχα!!!
Έτσι διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο νομίζω θα πάρετε μια ωραία νότα γεύσεις και επιθυμίας για μαστίχα και ειδικά για Λικέρ μαστίχας.
Μπράβο στα παιδιά ....και το βραδάκι ξέρετε εσείς λικεροσφηνάκιααααα 


Η επίσημη έναρξη για τον απόλυτο μεσογειακό διαγωνισμό cocktail,που διοργανώνει το ελληνικό ποτό  Skinos, έγινε ήδη και όπως φαίνεται από τις συμμετοχές, που συνεχώς αυξάνονται θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικός από τον προηγούμενο. Το Skinos Mediterranean Cocktails challenge διαφέρει από τους ποικίλους διαγωνισμούς, γιατί πρεσβεύει την δημιουργία και προώθηση της κουλτούρας των Μεσογειακών cocktail. Ξεκίνησε το 2011 από την εταιρεία concepts και τον Δημήτρη Στεινχάουερ με σκοπό την δημιουργία ενός bartending competition, που να εκπροσωπεί την περιοχή της Μεσογείου, με τα εκατοντάδες βότανα, αρώματα και τοπικά προϊόντα και επομένως έτσι να προβάλλεται η κουλτούρα του ελληνικού bartending σε διεθνές επίπεδο.


 Μέσα σε λίγα χρόνια το Skinos Challenge εκτοξεύτηκε και έδειξε την δυναμική και τη σημασία του. Την προηγούμενη χρονιά στο Mediterranean Cocktails Challenge οι συμμετοχές έφτασαν τις 150 με 160 και μάλιστα περιλάμβαναν υποψηφίους από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και το Λίβανο. Οι έμπειροι και έγκυροι κριτές: ο Σπύρος Πατσιαλός, δημιουργός του huntingspritits και ο Θάνος Προυναρούς του "baba au rum", γύρισαν εκτός από την Αθήνα, την Κρήτη, την Πάτρα και τη
Θεσσαλονίκη και δύσκολα μέσα από ένα υψηλό επίπεδο mixologists επέλεξαν τους φιναλίστ του τελικού. Τελικά, σε μια ατμοσφαιρική βραδιά στην Hytra, στην κορυφή της στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, μετά από παρουσιάσεις γεμάτες πρωτοτυπία και δημιουργικότητα, ανακηρύχτηκε νικητής ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος. Η πρόταση του, το South of heaven, μας ταξίδεψε σε παραδεισένιους μεσογειακούς προορισμούς. Φέτος λοιπόν, το Skinos Mastixa Spirit επιστρέφει και αναζητά το νέο κορυφαίο cocktail εμπνευσμένο από τις γεύσεις και τα αρώματα της μεσογείου. Ο δημιουργός του, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα ταξιδέψει στη Νέα Ορλεάνη, στην κορυφαία συνάντηση του bartending, το Tales of Cocktail και παράλληλα θα έχει την ευκαιρία με τη συνταγή του να μπει στις αξιοζήλευτες λίστες των πιο διάσημων bars της Ευρώπης!   Εμείς, όσο αναβαίνουν οι φετινές συμμετοχές, που γίνονται ηλεκτρονικά στο www.myskinos.com/mcc, εως τις 14/4  μιλήσαμε με τον περσινό νικητή.

Γιώργος Μεγαλοκονόμος: 
-Γιατί συμμετείχες στο Skinos;
-Παίρνω μέρος από την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε το skinos και βλέπω από μέσα ότι κάθε χρόνο είναι και καλύτερος. Αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι το επίπεδο των συμμετεχόντων. Την αξία σε ένα διαγωνισμό την δίνουν οι συμμετοχές. Φέτος μάλιστα, από τις συνταγές που έχω δει μέχρι τώρα, είναι ακόμα υψηλότερο το επίπεδο. 
-Σε τι διαφέρει αυτός ο διαγωνισμός; 

Και ενα κοκτέιλ κόλαση ....

-Παίζει μεγάλο ρόλο το προϊόν. Η μαστίχα Skinos είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που ανεβάζει το prestige. Είναι ένα ελληνικό λικέρ αξιόλογο από μόνο του που αξίζει να υποστηρίξουμε και είναι ο μοναδικός σπουδαίος εσωτερικός διαγωνισμός.  
-Το South of Heaven που κέρδισε τι είναι; 
-Είναι ένα απλό μεσογειακό cocktail με υλικά και γεύσεις που παντρεύουν την Ελλάδα με την Ιταλία. Μια εύκολη συνταγή με πλούσια όμως αρώματα βοτάνων. 
Σε ένα mixing glass προσθέτουμε 50 ml απόσταγμα μαστίχας Skinos, 30 ml Cocchi Americano, 15 ml Fernet Branca, 3-4 σταγόνες σέλερι μπίτερς και πάγο. Στο τέλος σερβίρουμε σε ποτήρι coupe.
-Πώς ήταν η εμπειρία στη Νέα Ορλεάνη;
-Το Tales of cocktail είναι η μεγαλύτερη συνάντηση του bartending στο κόσμο. Συγκεντρώνονται από κάθε γωνιά του πλανήτη bartenders και γίνονται συνεχώς και παντού παρουσιάσεις. Όλοι οι δρόμοι γεμίζουν με εκδηλώσεις cocktail. Είναι μια εμπειρία που δεν περιγράφεται.  

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία τον Skinos cocktail challenge 2014 που θα πραγματοποιηθεί στις 16/6. Μέχρι τότε, μερικές πληροφορίες που αξίζει να γνωρίζουμε για την μαστίχα Skinos: 

O Skinos είναι το μεγαλύτερο ελληνικό λικέρ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και το πρώτο σε εξαγωγές σε πάνω από 15 χώρες.

Από το 2011 εώς το 2013 έχει τιμηθεί με το χρυσά και ασημένια μετάλλια στον μεγαλύτερο διαγωνισμό γευσιγνωσίας αλκοολούχων ποτών, το San Francisco World Spirits Competition και στα Spirits International Prestige (SIP) Awards. 

Το όνομά του Skinos προέρχεται από τα βάθη της ιστορίας και το οφείλει στον Ηρόδοτο, αφού έτσι ονόμασε πρώτος την μαστίχα (σκίνος), από το δέντρο από το οποίο προέρχεται. 


Ο Skinos είναι ένα μοναδικό ποτό μαστίχας, που παράγεται από απόσταξη μαστίχας χωρίς προσθήκη αρωμάτων (essence) ή μαστιχέλαιου.  

ευχαριστούμε την Κ Χρυσούλα Κυριακοπούλου και το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts