Όταν το λικέρ με μαστίχα μπαίνει στα TOP 20 PRODUCTS!! ~ katarraktisvillage

Όταν το λικέρ με μαστίχα μπαίνει στα TOP 20 PRODUCTS!!

Πριν λίγες μέρες λοιπόν η ποτοποιία Κακίτση  βραβεύτηκε για δυο ξεχωριστές γεύσης!!
Στον διαγωνισμό  Olymp Awards GR απέσπασε Τρία βραβεία!!


Λικέρ lemonchio 

ΛΙΚΕΡ ΓΕΥΣΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ.

 & 
Λικέρ Μαστιχοκανέλα 

ΛΙΚΕΡ ΓΕΥΣΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΕ κανέλα

Και όχι μόνο αυτό, το Lemonchio πήρε και βραβείο στα ( TOP 20 PRODUCTS)  !!

Τα λόγια είναι περιττά η χαρά μεγάλη  για τα χιώτικα προϊόντα και εμείς σας μεταφέρουμε αυτή την χαρά!!
153 Χρόνια ουζολικεροκαταστασης !!

Πια είναι όμως η ποτοποιία Κακίτση;

 Μας τα λέει όλα η κ Μαρω Κακίτση

Η ποτοποιΐα ΚΑΚΙΤΣΗ έχει τις ρίζες της στη Μικρά Ασία, όπου το 1863 ο Κυριάκος Κακίτσης ίδρυσε το πρώτο της αποστακτήριο. Παλιό σύνθημα της ποτοποιίας είναι το «Πίνεις πολλά, ξυπνάς καλά» όπου θεωρώ, παρ΄ότι δεν είμαι σίγουρη, ότι εκεί παραπέμπει ο κόκορας που ποζάρει καμαρωτός στις ετικέτες του ούζου.


  Από το 1922 διωγμένη η οικογένεια Κακίτση από την Μικρά Ασία συνεχίζει στη Μυροβόλο Χίο να παράγει με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο το «ΟΥΖΟ ΚΑΚΙΤΣΗ», χωρίς προσθήκη ζάχαρης, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της 2 βραβεία. Το χρυσό και το αργυρό, στη ΧΙΙ Διεθή Έκθεση Θεσσαλονίκης 5-26 Σεπτεμβρίου 1937. Το 1948 αλλάζει χέρια και παραδίδεται στο Λάμπρο Κακίτση που με τη σειρά του, την εμπιστεύεται στο γιο του Γεώργιο.

  Η ανταπόκριση του κόσμου τότε ήταν τεράστια και η συντριπτική πλειοψηφία, επέλεγε να πίνει το «Κοκοράκι». Ο Λάμπρος, γιος του Γεωργίου, παράγει με την ίδια πάντα παραδοσιακή συνταγή το οικογενειακό ούζο μόνος του πλέον, με στήριγμα μόνο την επί 32 χρόνια σύντροφό του και τις τρείς του κόρες. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η οδός που φιλοξενεί το ουζάκι ΚΑΚΙΤΣΗ, που εγώ τουλάχιστον το θυμάμαι από κοριτσάκι στο καραφάκι, με το κόκκινο κοκοράκι, που με εντυπωσίαζε. Φαίνεται όμως ότι εντυπωσίαζε και άλλους, ειδικά στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα



άλλα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο, αφού και η Νέα Ορλεάνη, επί εποχής Γεωργίου Κακίτση επέμενε να «Πίνει πολλά και να ξυπνά καλά».
 
  Ο Λάμπρος μέχρι και το 2010 όπου η ποτοποιΐα πέρασε στην πέμπτη πλέον γενιά, σε εμάς, τις τρεις του κόρες με την επωνυμία «ΑΦΕΣ ΚΑΚΙΤΣΗ ΟΕ» έκανε δειλά δειλά βήματα παρόλο που μετρούσε σχεδόν 35 χρόνια στα χέρια του η επιχείρηση, δίνοντας έμφαση περισσότερο στην τοπική αγορά παραμερίζοντας αρκετά την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, προσπαθώντας μόνος του να διατηρεί την ποιότητα του ούζου, υποστηρίζοντας πως η ποσότητα πολλές φορές μπορεί να επηρεάσει προς το κακό την ποιότητα όταν δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή.

  Η ποτοποιΐα ΚΑΚΙΤΣΗ, εκτός από το ούζο ΚΑΚΙΤΣΗ και το ούζο «ΑΝΤΡΙΚΕΙΟ» και τα δύο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, παράγει και το λικέρ διαφόρων γεύσεων έχοντας αποκλειστικά το λικέρ Μαστιχοκανέλα. Μία γέυση με διπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Μια γεύση μοναδική. Μια πραγματικά συνάντηση κορυφής! Καθώς και μαστίχα, μανταρίνι, πικραμύγδαλο, ρόδι, τριαντάφυλλο, περγαμόντο, ροδάκινο, επίσης ούζο μαστίχα, που συνηθίζεται να πίνετε μετά το φαγητό ως χωνευτικό, brandy, ανθόνερο, ροδόνερο.

  Σε ιδιαίτερες και πρωτότυπες πλέον φιάλες που προκαλούν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, εμφιαλώνονται το ούζο και το λικέρ ΚΑΚΙΤΣΗ. Καλαίσθητες φιάλες τις οποίες προσπαθούμε μέσω έντυπου ενημερωτικού υλικού, διαφημίσεις σε περιοδικά (περιοδικό ΑΥΛΑΙΑ), συμμετοχές σε διάφορες εκδηλώσεις (εκθέσεις, αγροτουρισμός, συναυλίες) και σε σταθμούς τοπικού ραδιοφώνου, να κάνουμε γνωστές στον κόσμο.


Τελειώνοντας ελπίζω ότι θα μπορέσουμε εμείς οι τρεις του κόρες να διατηρήσουμε την παράδοση συνεχίζοντας με τις αρχές της οικογένειάς μας, την παραγωγή του ούζου. Πιστεύοντας ότι θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι και οι γυναίκες είναι ικανές όταν πραγματικά το θέλουν να πετύχουν στο εμπόριο. 


  Έχοντας βαθιά μέσα μας τη ιστορία ετούτης της ποτοποιΐας που με τόση αγάπη τέσσερεις γεννεές τώρα συνεχίζουν, παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να προσπαθήσουμε να αναλάβουμε τα ηνία.


Στο κατάστημα τους βέβαια θα βρείτε πολλά χιώτικα προϊόντα  !!

Το κατάστημα είναι ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ 2. Στο λιμάνι της Χίου και πιστέψτε ένα χαμόγελο σας περιμένει πάντα!!








Share:

1 σχόλιο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts