Όταν ένα Βιολί του Λορέντζου Στοριόνι του 1794 έπαιξε στην Χίο! ~ katarraktisvillage

Όταν ένα Βιολί του Λορέντζου Στοριόνι του 1794 έπαιξε στην Χίο!

Απίστευτος ο κ Σέμσης!! Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και τόσο αυτής της κουλτούρας αλλά λόγω των περιστάσεων πρέπει να παραβρίσκομαι σε διάφορα τέτοια events!

Έτσι λοιπόν ο κ Δημήτρης Σέμσης μαζί με την κ Δήμητρα Μαντζουράτου μας άφησαν έκπληκτους με το Βιολί και το πιάνο!

Το παραμύθι και η Φόρμα Σονάτα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα άλλα όχι για τα παιδιά που ασχολούνται με την μουσική, που στην εξέλιξη της Σονάτας ο κ Δημήτρης εξηγούσε τι έκανε και μετά ρωτούσε τα παιδιά που συμμετείχαν ενθουσιασμένα! 

Όσο για το παραμύθι με τον Ισπανό Ταύρο απίστευτο!! Το να σου λέει το παραμύθι και να το παίζει με το βιολί άλλη φάση! Με λίγα λόγια θα σας το ξαναπώ, απίστευτο σκηνικό!!

Επίσης  η κ Δήμητρα φανταστική που ακολουθούσε τον κ Δημήτρη σε ότι και να έλεγε, σε ότι και να έπαιζε σε ότι και να μονολογούσε, εκπληκτικό δίδυμο!

Τώρα θα σας πω λίγα λόγια για τους δυο καταξιωμένους μουσικούς και επίσης ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του Ομήρειου που μας ξαφνιάζουν ευχάριστα!!
  
Ο Δημήτρης Σέμσης γεννήθηκε στο Μόναχο το 1959. Είναι διπλωματούχος του Ωδείου Αθήναιον και του Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής του Λονδίνου. 
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες και ορχήστρες δωματίου και έχει

 συμπράξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Ουκρανία, Σερβία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Τουρκία, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρουμανία και Βέλγιο.

Επί δύο χρόνια ήταν μέλος της περίφημης Ορχήστρας Μπαχ του Μονάχου, υπό την διεύθυνση του Καρλ Ρίχτερ. Επί μία δεκαετία ήταν εξάρχων της ορχήστρας δωματίου “Ελληνική Καμεράτα” που ίδρυσε ο πατέρας του Μιχάλης Σέμσης.

 Είναι ιδρυτικό μέλος του Τρίο “Opus I” με το οποίο παρουσιάζει πλήθος προγραμμάτων στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Είναι καθηγητής βιολιού στο ωδείο Ορφείο. Από τον Ιανουάριο 1999 ήταν Εξάρχων της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ως τον Οκτώβριο 2003 οπότε και κατέλαβε την ίδια θέση στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Το 2011 ανέλαβε την καλλιτεχνική και μουσική διεύθυνση της ορχήστρας νέων του συλλόγου “οι Φίλοι της Μουσικής” Camerata junior της οποίας διευθύνει και διδάσκει τα δύο τμήματα (παιδικό και εφηβικό). Παίζει με βιολί κατασκευασμένο από τον Λορέντζο Στοριόνι στην Κρεμόνα το 1794.

Η Δήμητρα Μαντζουράτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο (τάξη Αναστασίας Κουναλάκη). Το 1997 πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο, χρυσό μετάλλιο εξαιρετικής ιδιοφυΐας και χρηματικό έπαθλο εις μνήμην Τουρνάισεν (τάξη Μπέττυς Γαϊτάνου). Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο πιάνο στο Koninklijk Conservatorium Brussel στο Βέλγιο, (τάξη Daniel Blumenthal) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δώσει συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει πιάνο στο μουσικό σχολείο Ιλίου.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts