«Στη Χίο ταξίδεψε η Εφηβική Ομάδα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ» ~ katarraktisvillage

«Στη Χίο ταξίδεψε η Εφηβική Ομάδα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ»«Στη Χίο ταξίδεψε η Εφηβική Ομάδα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ»

( Φωτογραφίες και Βίντεο) 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο παραδοσιακών χορών Χίου και Σάμου.

 Σε πρόσφατη επίσκεψη του χορευτικού ομίλου Σάμου ΧΟΡ.ΟΣ.  στο νησί μας , οι δάσκαλοι παραδοσιακών χορών Σαράντος Κωστιδης και Μάκης Ευαγγέλου, συγκέντρωσαν τους μαθητές τους για μια παράλληλη παρουσίαση των Χιακων και Σαμιώτικων ακουσμάτων και χορών. 

Ήταν μια πρώτη επαφή που πραγματοποίησαν από κοινού οι δύο χοροδιδάσκαλοι και μία αρχή για μετέπειτα συνεργασία μεταξύ των δύο νησιών.

"θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή την πρωτοβουλία του χορευτικού ομίλου Σάμου να έρθει στο νησί μας, και να δει τις ομορφιές του.

 Η συγκέντρωση και το ενδιαφέρον των μαθητών τόσο της Σάμου όσο και της Χίου να μυηθούν  στη λαογραφική παράδοση των δύο νησιών ήταν απρόσμενα μεγάλη.

 Είναι πολύ καλές ευκαιρίες δύο γειτονικά νησιά να πραγματοποιούν ανταλλαγές και 


συνεργασίες γεμάτες πολιτισμό και παράδοση!! Αναμένουμε λοιπόν την επόμενη συνάντηση μας!!", αναφέρει ο Σαράντος Κωστιδης.


Ο κ Μάκης Ευαγγέλου ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών Σάμου μας είπε από την δική του μεριά:Στη Χίο ταξίδεψε η ‘Εφηβική Ομάδα’ του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο γνωριμίας με τη μουσικοχορευτική παράδοση του γειτονικού μας νησιού.

Οι συμμετέχοντες έφηβοι χορευτές του Τμήματος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Χορευτικού Ομίλου Σάμου - ΧΟΡ.Ο.Σ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα «Εργαστήρι γνωριμίας με τους χορούς της Χίου» με εισηγητή τον Χιώτη χοροδιδάσκαλο Σαράντο Κοστίδη, αλλά και να γνωρίσουν χορευτές από τον Παγχιακό Όμιλο Μουσικής Παιδείας «Η Αρμονία» και τον Μορφωτικό Σύλλογο Χαλκείου.


Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Χίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια ο Σαμιώτης χοροδιδάσκαλος Μάκης Ευαγγέλου έδωσε το στίγμα της Σαμιώτικης μουσικοχορευτικής παράδοσης, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από το νησί μας.

 

Οι συμμετέχοντες Σαμιώτες και Χιώτες στο εργαστήρι αυτό γνωρίστηκαν μεταξύ τους, χόρεψαν, τραγούδησαν, αλλά διασκέδασαν κιόλας το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλο νυχτερινό μαγαζί της Χίου, στους ήχους παραδοσιακής αλλά και μοντέρνας μουσικής.

 
Με τη δράση αυτή ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ έδωσε την ευκαιρία στους Σαμιώτες εφήβους να γνωρίσουν τη μουσικοχορευτική παράδοση της Χίου, το ίδιο το νησί αλλά και να κάνουν νέους φίλους. Επίσης ο ΧΟΡ.Ο.Σ ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με τον Χιώτη χοροδιδάσκαλο μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο φίλων και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.
 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ συνεχίζει το έργο του στις τέχνες και τον πολιτισμό, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στα μέλη και τους χορευτές του.


Θερμές ευχές για ‘Καλές Γιορτές’, σε όλους.


Χορευτικά Βιντεάκια!!


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts