Ποιος θα μας γλιτώσει από την εξάρτηση των SOCIAL MEDIA? ~ katarraktisvillage

Ποιος θα μας γλιτώσει από την εξάρτηση των SOCIAL MEDIA?

Από καιρό ήθελα να το γράψω, και να αναφερθώ  σε αυτό το θέμα, εάν είστε η και εάν δεν είστε γονιός, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει την εξάρτηση των παιδιών με τα social media και τις συσκευές προσέγγισής τους πχ tablet, pc και smartphones.


Είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν γίνεται να το προσπεράσεις, το βλέπουμε παντού.

Η φωτογραφία που βλέπεται έχει τραβηχτεί το καλοκαίρι που όλοι είναι σε νιρβάνα.

Έχουμε μια παρέα 10 ατόμων από 6 ετών μέχρι 13 που την έχουν πέσει στις καρέκλες και έχουν όλοι από ένα κινητό στο χέρι και τυφλώνονται.......

Δεν θα πω για την δικιά μου - δικιά σας γενιά και πως περνούσαμε κτλ Αυτά είναι περασμένα και ανεπιστρεπτί.

Το θέμα είναι ότι στην σημερινή εποχή καλός που η τεχνολογία μας έχει φτάσει στα ύψη και είμαστε μέσα σε όλα, αλλά το φαινόμενο παιδιών έχει ξεφύγει, και για αυτό φταίμε εμείς η γονείς.

Ο λόγος είναι απλός θέλουμε να ξεφορτωθούμε τα παιδιά μας, σε ώρα χαλάρωσης για εμάς, σε ώρα που έχουμε τα νεύρα μας, σε ώρες πολλές. Και είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε στο παιδί μας.
Δεν ασχολούνται με τους υπολογιστές γιατί θέλουν να μάθουν κάτι, αλλά τα αφήνουμε να παίζουν


ώρες ολόκληρες με κάτι άσχετα παιχνίδια που εκτός από βία και μπλα μπλα μπλα δεν προσφέρουν τίποτα άλλο. Όλοι έχουμε ακούσει για παιχνίδια που έχουν φτάσει ακόμα και σε αυτοκτονίες, πόσοι από εμάς βλέπουμε η ψάχνουμε τι κάνουν τα παιδιά μας; Πολύ λίγοι δυστυχώς, γιατί όλοι λέμε όχι το δικό μου το παιδί. Μεγάλο λάθος...........

Το ότι κάνουμε έγκλημα το ξέρουμε όλοι, αλλά δενννννννννν.

Για αυτό λοιπόν φρόντισε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μας σώσει;;; Τουλάχιστον να μας συνετίσει έστω και λίγο, λέω εγώ.


Από τον Μάιο λοιπόν του 2018 αυτό θα αλλάξει ή τουλάχιστον υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αλλάξει, εφόσον πρώτα εκκρεμεί να ψηφιστεί ο νόμος που θα συγκεκριμενοποιήσει τον κανονισμό 679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016, για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στην ουσία ο στόχος του Ευρωπαικού Κανονισμού είναι να μπει ένα φρένο στην αλόγιστη χρήση των social media για παιδιά κάτω των 13 ετών. Μέχρι και σήμερα ήταν πολύ εύκολο ένα παιδί να δημιουργήσει με ψευδή στοιχεία προφίλ σε διαδικτυακές πλατφόρμες, και να εκτίθεται σε κινδύνους όπως το cyber bulling κ.α


Με τον καινούργιο ευρωπαϊκό κανονισμό τα πράγματα αλλάζουν και η ευθύνη μεταφέρεται στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μέσο και είναι υπεύθυνη να βρει τρόπο που θα διασφαλίσει πως τα στοιχεία που δηλώνονται είναι πραγματικά. Σε κάθε άλλη περίπτωση επωμίζεται τις συνέπειες για κάθε παράβαση.

Οι κινήσεις για την προστασία των παιδιών είναι πολύ σημαντικές και εκτιμητέες. Μια από αυτές είναι η πρωτοβουλία του Facebook να δημιουργήσει την υπηρεσία Messenger for kids, όπου είναι δυνατή η επικοινωνία παιδιών αλλά η δραστηριότητά τους ελέγχεται από τους γονείς τους.

Εδώ να πω δεν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να ελέγξεις τα παιδιά σου εάν δεν ξέρετε από ίντερνετ.

Πέρα από τη δημιουργία δικλείδων ασφαλείας για τη δημιουργία προφίλ από ανήλικα άτομα ένα ακόμα θέμα που πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας είναι η πολύωρη ενασχόληση των παιδιών με το διαδίκτυο.

Και σας προκαλώ  να κάνετε μια δοκιμή, ανοίξτε ένα προσωρινό λογαριασμό, βάλτε μια φωτογραφία τυχαία από το ίντερνετ και κάντε και τυχαία ένα αίτημα φιλίας σε μια κοπέλα η ένα αγόρι , και δύο τρεις ακόμα άσχετους , σε λίγα λεπτά θα γεμίσετε από αιτήματα φιλίας που θα πάθετε την  πλάκα σας, σε 8 λεπτά 188 αιτήματα δέχτηκα, από πολλούς και διάφορους σε σημείο που τρομοκρατήθηκα, και μετά αρχίσανε τα messeger (όρε φίλε), αυτήν ήταν η πρώτη κουβέντα που είπα. Είδα ότι θέλετε, διάβασα ότι θέλετε και έκλεισα και 17 ραντεβού. Αυτά είναι !!

Βέβαια έβαλα ότι είμαι κορίτσι μένω στον Πειραιά καταγωγή από Αίγινα και είμαι 18 ετών για να είμαι μέσα στα νόμιμα πλαίσια.

Αυτό βέβαια ήταν για το facebook ..........

Το παν μέτρον άριστον είναι ο χρυσός κανόνας της ισορροπίας, μιας και οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η ενασχόληση των παιδιών με το tablet προάγει την νοημοσύνη τους αρκεί να μην ξεπερνά τα όρια.

Το θα σου πάρω το κινητό για τιμωρία, δεν συμφωνώ καθόλου.........

Η γνώμη μου είναι ότι η επιβολή της τιμωρίας δεν θα κάνει το παιδί να σέβεται τον γονέα και τις ανάγκες του, αντιθέτως θα το κάνει να φοβάται τον γονέα και τις συνέπειες από την επιβολή της τιμωρίας.

Και θα βρουν τρόπο να κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να γίνει αντιληπτό από τους γονείς τους.

Αυτό λίγο πολύ το έχουμε κάνει όλοι μαςςςςςςςςςς.





Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts