Δυο συν Ένας λόγοι να επισκεφτείς την Κεφαλονιά!!!! ~ katarraktisvillage

Δυο συν Ένας λόγοι να επισκεφτείς την Κεφαλονιά!!!!

Λένε ότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει...
Για να αποφύγω λοιπόν κάτι παρόμοιο, σήμερα είμαι εδώ για να σας συστήσω το νησί μου, την όμορφη Κεφαλονιά. Φυσικά θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες για τον τόπο μου.

Θα μπορούσα να σας πω για την κουρλαμάδα που κουβαλάμε όλοι εμείς εδώ, για τις υπέροχες καντάδες μας, για τη φημολογούμενη κόντρα μεταξύ Αργοστολίου και Ληξουρίου... θα μπορούσα να σας απαριθμήσω μια-μια όλες τις υπέροχες καταγάλανες και φιλόξενες παραλίες μας...και πολλά πολλά πολλά ακόμα, αλλά δεν θα το κάνω!!!

 Δεν είναι δυνατόν να γνωρίσετε το νησί μου μέσα από ένα μόνο άρθρο! Σήμερα λοιπόν θα σας πω και θα σας δείξω 2+1 λόγους για να έρθετε και να απολαύσετε τις ομορφιές του


νησιού μου.

ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗ



Απ' τα ομορφότερα αξιοθέατα της Κεφαλλονιάς είναι το σπήλαιο της Δρογκαράτης, το οποίο ανακαλύφθηκε πριν 300 περίπου χρόνια, όταν ένα τμήμα του έπεσε λόγω σεισμού. Το σπήλαιο είναι ανοιχτό για το κοινό όλο το χρόνο απ' το 1963. Το βάθος του φτάνει τα 95 μέτρα και η θερμοκρασία του αγγίζει τους 18ο . Χωρίς να θέλω να το παινευτώ, θεωρείται από τα καλύτερα σπήλαια σε όλη την Ελλάδα, με μεγάλη αίθουσα ύψους 20 μέτρων και διαστάσεις 65Χ45. 


Ήμουν 7 χρονών όταν πήγα για πρώτη φορά στο σπήλαιο της Δρογκαράτης. Αυτό που μου είχε κάνει τότε εντύπωση ήταν οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες που έβλεπα. Σαν παιδάκι λοιπόν ήθελα να αγγίξω όλες αυτές τις στάλες που ήταν έτοιμες να στάξουν στη γη. Βέβαια οι γονείς μου δεν με άφησαν και μου εξήγησαν ότι το σπήλαιο είναι ακόμα "ζωντανό" και ότι αγγίζοντας τις στάλες αυτές καταστρέφω την εξέλιξή του, καθώς ένας σταλαχτίτης για να μεγαλώσει ένα εκατοστό χρειάζεται γύρο στα 100 χρόνια. Μου ακούστηκε πολύ εντυπωσιακό κι έτσι κάθε σκέψη ν' αγγίξω τις σταγόνες `έφυγε με μιας!



Κι ένα μικρό tip από μένα: να είστε πολύ προσεκτικοί καθώς ο χώρος γλιστράει.Τόσο στην τσιμεντένια σκάλα, πάρα το χαλί που υπάρχει, όσο και μέσα στο σπήλαιο. Και κάτι τελευταίο πριν προχωρήσω στον επόμενο προορισμό...καθώς κατεβαίνετε, πολύ προσεκτικά τη σκάλα, δώστε σημασία στο τοπίο γύρο σας!!! δύσκολα θα δείτε ξανά τόση ομορφιά μαζεμένη!!!



ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ


Δεύτερος σταθμός μας για σήμερα η Μελισσάνη!!! Ώρα να κάνουμε βαρκάδα στα καταγάλανα και παγωμένα νερά της λίμνης. Εκεί ο βαρκάρης θα σας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες και όταν τελειώσει με τη μίνι ξενάγηση θα "πειράξει" τους συναδέλφους του στις απέναντι βάρκες... θα είναι πρόθυμος να σας βγάλει φωτογραφίες και αν αστειευτεί μαζί σας!!! Πριν όμως τ' ακούσετε απ' αυτόν, να σας πω κι εγώ κάποιες πληροφορίες: 

Η βαρκάδα ξεκινά απ' το ξεσκέπαστο τμήμα του σπηλαίου όπου το φως λούζει τα νερά και τους χαρίζει αυτό το υπέροχο τυρκουάζ χρώμα!


Και συνεχίζουμε στο σκεπαστό τμήμα της λίμνης, στο κέντρο της οποίας υπάρχει ένα μικρό νησάκι. Πάνω στο νησάκι αυτό βρέθηκαν ευρήματα τα οποία πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου. Κατά την αρχαιότητα οι προϊστορικοί κάτοικοι λάτρευαν το Θεό Πάνα καθώς και την παρουσία γυναικείων μορφών... τις Νύμφες. Αυτός είναι και ο λόγος που το Σπήλαιο της Μελισσάνης ονομάζεται και σπήλαιο των Νυμφών.


Η Θάλασσα στην Αντίσαμο

Κι αφού το ταξίδι μας έφτασε μέχρι εδώ θα ήταν πραγματικά άδικο να μην τελειώσουμε τη μέρα μας με ένα υπέροχο μπάνιο στην παραλία στην Αντίσαμο.


Πραγματικά μαγικό τοπίο!!! Η θάλασσα ανάμεσα στα βουνά... αν μπορούσα να βρω ένα αρνητικό για να μην λέω ότι όλα είναι τέλεια είναι ότι η ακτή δεν έχει άμμο άλλα λεπτό βότσαλο. Κατά τα άλλα οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Σας περιμένουμε!!!
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts