Αντιμετωπίζοντας τον πιο σνομπ άνθρωπο της οικογένειας και όχι μόνο ! ~ katarraktisvillage

Αντιμετωπίζοντας τον πιο σνομπ άνθρωπο της οικογένειας και όχι μόνο !

Αγαπημένη μου φίλοι, είμαι σίγουρη ότι όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε άτομα στον ευρύτερο ή το πιο στενό οικογενειακό μας περιβάλλον που είναι σνομπ. Άτομα που δεν θέλουμε να συναναστρεφόμαστε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βγάλουμε εντελώς απ' τη ζωή μας!!! Σήμερα λοιπόν θα προσπαθήσουμε να δούμε μαζί τις πιθανές αιτίες του σνομπισμού τους αλλά και κάποιους τρόπους αντιμετώπισης της συγκεκριμένης συμπεριφοράς!

Αιτίες Σνομπισμού:

Ζήλια: Φτύστε τον κόρφο σας και κάντε δυο στροφές γύρο απ' τον εαυτό σας κάθε φορά που βλέπετε το συγκεκριμένο άτομο. Όχι, το λάθος δεν είναι δικό σας...απλά κάποια ψυχή σας ζηλεύει! Ίσως επειδή είστε πιο χαμογελαστοί, πιο ευτυχισμένοι, καλύτερα αποκαταστημένοι επαγγελματικά...ίσως γιατί έχετε εκπληρώσει τους στόχους σας ή γιατί δεν σας επηρεάζει οτιδήποτε μαύρο υπάρχει γύρο μας. Ακόμα μπορεί να σας ζηλεύει γιατί έχετε καλύτερες σχέσεις με τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρο σας.

Αίσθημα ανωτερότητας: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρο μας που μπερδεύουν την πανεπιστημιακή μόρφωση με την παιδεία! Η αλήθεια είναι ότι όταν η πανεπιστημιακή μόρφωση συναντάται με την επί της ουσίας παιδεία τα πράγματα είναι ιδανικά...όμως επειδή το ιδανικό είναι και σπάνιο έχουμε γεμίσει γύρο μας με ανθρώπους δήθεν. Δήθεν καλλιεργημένους, δήθεν κοτλτουριάριδες, δήθεν εκλεπτυσμένους και γενικά ΔΗΘΕΝ...και να ξέρετε ότι δήθεν με τον σνομπ είναι πολλές φορές είναι ένα και το αυτό!

Εκ γενετής ξινά: σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να σκεφτούμε ότι το άτομο που έχουμε απέναντί μας δεν είναι μαζί μας μόνο "ξινό" αλλά συμπεριφέρεται έτσι "ξινά" με οποιονδήποτε υπάρχει γύρο του πλην αυτών οι οποίοι αποτελούν το κύκλο του! 

Πάρ' το χαμπάρι απλά δεν ταιριάζετε: Η αλήθεια είναι δεν γίνεται ούτε να αρέσουμε σε όλους αλλά ούτε και να ταιριάζουμε με όλους. Έτσι συμπεριφορές που σε άλλους φαίνονται "σνομπίστικες" στην ουσία μπορεί να μην είναι. Απλά να μην ταιριάζουν στη δική μας απλότητα!




Τρόποι αντιμετώπισης!!!

Γίνε ο καθρέπτης τους: Με λίγα λόγια συμπεριφέρσου όπως σου συμπεριφέρονται!!! Γιατί να χαιρετήσετε π.χ ενώ ξέρετε ότι ότι χαιρετισμός αυτός θα πέσει στο κενό; Γιατί να απευθύνετε το λόγο σε ένα άτομα μου εκ προοιμίου γνωρίζετε ότι δεν θέλουν να έχουν καμία συζήτηση μαζί σου; Ίσως με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας να αναγνωρίσει τη δική του συμπεριφορά πάνω σας και καταλάβει πόσο αγενής είναι. (Μεταξύ μας πάντως πιο πιθανό μου φαίνεται να χαρακτηρίσει εσάς σνόπμπ παρά να καταλάβει το έμμεσο μήνυμά σας)!!!

Η πλήρεις απαξίωση: Προσπαθήστε να γίνει για σας ένας αόρατος άνθρωπος. Αλήθεια, δεν είναι κρίμα κάθε φορά που αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρξετε στον ίδιο χώρο να σας χαλάει η διάθεση; Λοιπόν αγνοήστε τον/ην.

Σπάσιμο νεύρων: Αυτή είναι η αγαπημένη μου κατηγορία!!!! Ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε σε τέτοιου είδους ανθρώπων είναι να κάνετε ότι δεν συμβαίνει τίποτα! Δηλαδή να τους μιλάτε κανονικά, να γελάτε δυνατά με κάποιο αστείο που μπορεί να πουν, να συμμετέχετε σε μια κοινή συζήτηση και γενικά να συμπεριφέρεστε σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Με αυτόν τον τρόπο ο/η Σνομπ που έχετε απέναντί σας θα βγει απ' τα νερά του γιατί δεν θα ξέρει πως να φερθεί, ειδικά αν στην κοινή σας εμφάνιση βρίσκονται και άτομα της επιλογής τους. Για να μην πέσουν στα μάτια τους θα κάνουν τα πικρά-γλυκά κι εσείς τουλάχιστον θα διασκεδάσετε πολύ ξέροντας την αλήθεια!!!  


Έτσι για το τέλος, αφήνοντας το χιούμορ στην άκρη θα ήθελα να σας πω ότι η λέξη σνομπ είναι λατινογενής ( sine nobilitate- s.nob.=snob) και σημαίνει χωρίς αρχοντιά. Το 19ο αιώνα σνομπ αποκαλούσαν το άτομο που δεν είχε την κατάλληλη ανατροφή


Joseph Epstein

Ο σνομπισμός είναι η επιθυμία για αυτό που διαιρεί τους ανθρώπους και η αδυναμία να εκτιμηθεί τι τους ενώνει.

























































































































Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts